pacey defender Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 skuvo supu pileću. pravu. prvu ikada. njam,.
Valk Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 skuvo supu pileću. pravu. prvu ikada. njam,. Kako je ovo moguće? Mislim, da do sad nisi kuvao domaću supu a svašta znaš da spremaš. P.s. Uspeo mi pirinač u mikrotalasnoj, jej!
ToniAdams Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 P.s. Uspeo mi pirinač u mikrotalasnoj, jej! kako se to spravlja?
Valk Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Vatrostalna činija, pirinač u nju, naliješ vode, poklopiš. Uključiš na nekoliko minuta. Može da se promeša negde na pola.
gospa buba Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Vatrostalna činija, pirinač u nju, naliješ vode, poklopiš. Uključiš na nekoliko minuta. Može da se promeša negde na pola. na kraju da se pokrije da popije vodu ako je ostalo. naravno, mnogo zavisi koji je pirinach, basmati i ta hipsterska zita mogu da budu rastresita, a okruglo zrno se nikad ne zna shta ce da ispadne.
svashtabezneshto Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dobro je, do pirinča je, a ne do mene, Elem, čovek je, nekom greškom samo njemu znanom, kupio komad sušene teletine, sa koskom. Dajte neki predlog šta da radim sa njom?
svashtabezneshto Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 A i za kuče moram termički da ga obradim. Odgovornost pre svega. Sad mi je jasnije zašto ga je kupio, mislio je da može da se secka i jede, dok nismo otpakovali i videli da je krvavo. Samo miriše na dimljeno, lepo miriše.
gospa buba Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 suljpa sestro. samo moraju drugi majstori da te savetuju kako, to nisam ja :D
svashtabezneshto Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Može pasuljče:) Super, a ako ne bude dobro, neću ja biti kriva, već neadekvatno meso! ;) Kuvam i javljam kakav je ispao, sutra :)
gospa buba Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 ja numem da kuvam pasulj smesom -_- radovacu se svakom ishodu ^_^
pacey defender Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 (edited) Kako je ovo moguće? Mislim, da do sad nisi kuvao domaću supu a svašta znaš da spremaš. :) Nije mi do sada palo na pamet da se upustim u pravljenje domaće pileće supe. Pravio sam povrtne supe gomilu puta. Najčešće ih izblendiram, pojačam nekim začinima i pretvorim u pikantan potaž. U trenutku spravljanja klope dobijem poriv da stvari zakomplikujem nekim neuobičajenim sastojkom, a sumnjam da bi domaća supa tako nešto istrpela. Jedva sam se suzdržao da ne upotrebim onaj jamajčanski biber umesto običnog crnog. Baš sam hteo da sve ide po standardu. Recimo da u našem malom domaćinstvu lepša polovina više voli standardna jela koja meni nisu mnogo zabavna za spremanje. Kada je na meni red da se pobrinem da ne umremo od gladi, više volim da poteram ukus na neku specifičnu stranu. Pored toga, još uvek nisam došao u onaj stadijum koji me sigurno čeka, da svaki put kada se odlučim da spremam određeno jelo, poželim da to učinim na isti način. Sledeća na redu je goveđa supa. A nakon toga se bacam na riblje čorbe. Zet je pecaroš tako da ne bi trebalo da bude problema sa tutorialom i nabavkama. Edited February 27, 2015 by pacey defender
Anonymous Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Vatrostalna činija, pirinač u nju, naliješ vode, poklopiš. Uključiš na nekoliko minuta. Može da se promeša negde na pola. Samsung kaže (u uputstvu za mikrotalasnu) da na kraju treba staviti komadić putera.
Recommended Posts