Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

Na sredini, oko 3 sata na 160-170 mu je dovljno, obavezno neka klocna-žica od rerne da se odvoji od tepsije i to je to

• Replies 11.5k
  • Views 866.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

pa kazem ti da sam probao tako ususkano i polako i da mi se nije svidelo, bilo je peceno ok al je meso ostalo nekako vlaznjikavo, ja prase volim well-done, ono je samo po sebi mekano tako da u principu tesko moze da se prepece-upropasti.

i ja ga stavljam na donju poziciju u relni..

gazzo,

ona salamura sa šećorom i solju (lapo - lapo) je zakon. dva dana, pa u rernu da donju žicu, na drvene klocne, na 180 stepeni jedno tri - četiri sata. bez pokrivanja, bez prelivanja ako hoćeš rskavo. na početku usijana rerna, pa smanjiš za 10 minuta. samo proveravaj da je u pleku dovoljno vode da ne gori mast.

probao na niskoj i nije se istopila masnoća kako treba, nije mi se dopalo.

moze ta salamura malo preciznije, priti pliz?

u 4 litre vode staviš jednu šolju (2dl) soli i isto toliko šećera, izmešaš i staviš da provri, skineš sa vatre i ostaviš negde da se potpuno ohladi. meso staviš u dovoljno veliku posudu, preliješ salamurom i ostaviš dan - dan i po. ocediš, pečeš.

bude ravnomerno i savršeno slano, do koske. nije bitno koliki je komad mesa, nikad nije presoljeno, jer nekom čarolijom (osmoza?) meso primi savršenu količinu soli.

e fala, znam da je bilo vec, al da ne trazim sad sa mobilnog :)

• Author

A koliko kalira prase? Recimo od 4kg mesa koliko bude pecenja?

pa oko 3.2kg recimo

eto,

ja ne bi umeo da odgovorim.

moja mera je: dovoljno.

bobami, butic sa bubreznjakom~4kg, evo vec tri sata na 180 i trebace mu jos jedno sat..

• Author

o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama

NC

kroNpir čorbu sa kimom i bezdanskom paprikom i flekice s kupusom.

jao, jao, sreća, rados'!

uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada  nije prijalo...

o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama

I te kako se isplati

uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada  nije prijalo...

Ja obožavam flekice sa kupusom