Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Na sredini, oko 3 sata na 160-170 mu je dovljno, obavezno neka klocna-žica od rerne da se odvoji od tepsije i to je to

Posted

pa kazem ti da sam probao tako ususkano i polako i da mi se nije svidelo, bilo je peceno ok al je meso ostalo nekako vlaznjikavo, ja prase volim well-done, ono je samo po sebi mekano tako da u principu tesko moze da se prepece-upropasti.

i ja ga stavljam na donju poziciju u relni..

Posted

gazzo,

ona salamura sa šećorom i solju (lapo - lapo) je zakon. dva dana, pa u rernu da donju žicu, na drvene klocne, na 180 stepeni jedno tri - četiri sata. bez pokrivanja, bez prelivanja ako hoćeš rskavo. na početku usijana rerna, pa smanjiš za 10 minuta. samo proveravaj da je u pleku dovoljno vode da ne gori mast.

probao na niskoj i nije se istopila masnoća kako treba, nije mi se dopalo.

Posted

moze ta salamura malo preciznije, priti pliz?

Posted

u 4 litre vode staviš jednu šolju (2dl) soli i isto toliko šećera, izmešaš i staviš da provri, skineš sa vatre i ostaviš negde da se potpuno ohladi. meso staviš u dovoljno veliku posudu, preliješ salamurom i ostaviš dan - dan i po. ocediš, pečeš.

bude ravnomerno i savršeno slano, do koske. nije bitno koliki je komad mesa, nikad nije presoljeno, jer nekom čarolijom (osmoza?) meso primi savršenu količinu soli.

Posted

e fala, znam da je bilo vec, al da ne trazim sad sa mobilnog :)

Posted

A koliko kalira prase? Recimo od 4kg mesa koliko bude pecenja?

Posted

eto,

ja ne bi umeo da odgovorim.

moja mera je: dovoljno.

Posted

bobami, butic sa bubreznjakom~4kg, evo vec tri sata na 180 i trebace mu jos jedno sat..

Posted

o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama

Posted

NC

kroNpir čorbu sa kimom i bezdanskom paprikom i flekice s kupusom.

jao, jao, sreća, rados'!

Posted

uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada  nije prijalo...

Posted

o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama

I te kako se isplati

Posted

uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada  nije prijalo...

Ja obožavam flekice sa kupusom