renne Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Na sredini, oko 3 sata na 160-170 mu je dovljno, obavezno neka klocna-žica od rerne da se odvoji od tepsije i to je to Link to comment
Čutura Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 pa kazem ti da sam probao tako ususkano i polako i da mi se nije svidelo, bilo je peceno ok al je meso ostalo nekako vlaznjikavo, ja prase volim well-done, ono je samo po sebi mekano tako da u principu tesko moze da se prepece-upropasti. i ja ga stavljam na donju poziciju u relni.. Link to comment
banatjanin Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 gazzo, ona salamura sa šećorom i solju (lapo - lapo) je zakon. dva dana, pa u rernu da donju žicu, na drvene klocne, na 180 stepeni jedno tri - četiri sata. bez pokrivanja, bez prelivanja ako hoćeš rskavo. na početku usijana rerna, pa smanjiš za 10 minuta. samo proveravaj da je u pleku dovoljno vode da ne gori mast. probao na niskoj i nije se istopila masnoća kako treba, nije mi se dopalo. Link to comment
aram Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 moze ta salamura malo preciznije, priti pliz? Link to comment
banatjanin Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 u 4 litre vode staviš jednu šolju (2dl) soli i isto toliko šećera, izmešaš i staviš da provri, skineš sa vatre i ostaviš negde da se potpuno ohladi. meso staviš u dovoljno veliku posudu, preliješ salamurom i ostaviš dan - dan i po. ocediš, pečeš. bude ravnomerno i savršeno slano, do koske. nije bitno koliki je komad mesa, nikad nije presoljeno, jer nekom čarolijom (osmoza?) meso primi savršenu količinu soli. Link to comment
aram Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 e fala, znam da je bilo vec, al da ne trazim sad sa mobilnog :) Link to comment
yolo Posted December 30, 2014 Author Share Posted December 30, 2014 A koliko kalira prase? Recimo od 4kg mesa koliko bude pecenja? Link to comment
banatjanin Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 eto, ja ne bi umeo da odgovorim. moja mera je: dovoljno. Link to comment
Čutura Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 bobami, butic sa bubreznjakom~4kg, evo vec tri sata na 180 i trebace mu jos jedno sat.. Link to comment
yolo Posted December 30, 2014 Author Share Posted December 30, 2014 o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama Link to comment
banatjanin Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 NC kroNpir čorbu sa kimom i bezdanskom paprikom i flekice s kupusom. jao, jao, sreća, rados'! Link to comment
nezvanova Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada nije prijalo... Link to comment
renne Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 o sjajno, znaci isplati se drkati se sa pecenjem u odnosu na 1100-1300 po pecenjarama I te kako se isplati Link to comment
renne Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 uf, meni te flekice sa kupusom nikada nece biti jasne :-) u madjarsko/nemackom delu porodice mog sina, badnje vece smo docekivali sa tim delikatesom, a meni to bas nikako i nikada nije prijalo... Ja obožavam flekice sa kupusom Link to comment
Recommended Posts