ivy Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 mnoogo je dobro ispalo...ja ranije nisam volela svinjsku dzigu jer je mama/baba/tetka obicno prepeku i postane djon ..ali sad sam resila da uzmem stvar u svoje ruke..slaninica,sveze mleveni biber,dziga secena na manje komade,vec je bila na tanke snicle a ja sam jos na pola po duzini tako da su ispali neki kao ,,stapici,,.. i pecenje tek dok ne nestane crvenog dalje se ona taman sama zavrsi od svoje toplote ..ispala kremasta i fina a slaninica hrskava i slana :P ..preko sitno seckan bluk :P Link to comment
katamaran Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 (edited) Mekike. Prve u zivotu. Pekarski unuk koji mora da prati youtube da bi napravio nesto najprostije Kupio neki mikser sa mesacem za testo pa reko da isprobam. Testo za sad fino deluje i cekam ga da naraste. Izgleda da je mikser dobro obavio svoj deo posla. edit: ipak cu moj deo da nafiulujem necim Edited December 16, 2014 by katamaran Link to comment
aram Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Mekike. Prve u zivotu. Pekarski unuk koji mora da prati youtube da bi napravio nesto najprostije Kupio neki mikser sa mesacem za testo pa reko da isprobam. Testo za sad fino deluje i cekam ga da naraste. Izgleda da je mikser dobro obavio svoj deo posla. vazno da ne budu previse masne: kad stavis u ulje (duboko, mora da pliva testo) odmah kasikom prelij ulje odozgo par puta, da se napravi korica i odozgo Link to comment
katamaran Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Hvala na savetu. Definitivno ne volim masno. Ova nasa ih okrece kod przenja Dodacu i tvoju foru :) Link to comment
renne Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Ne znam koji ti je recept, ali oba ezno rokni čašicu rakije u testo, da ne upija ulje Link to comment
aram Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Ne znam koji ti je recept, ali oba ezno rokni čašicu rakije u testo, da ne upija ulje to bi mu i ja reko, al vidim da je vec napravio testo... Link to comment
katamaran Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Kasno. Nisam se bas proslavio. Ove prazne su dobro ispale ali filovane totalni raspad. Link to comment
Frank Pembleton Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 Ne znam koji ti je recept, ali oba ezno rokni čašicu rakije u testo, da ne upija ulje U jbte prvi put cujem ovo, dobro je znati.... Nego koji je recepat za testo.... Link to comment
adam Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 ja znam da se u testo za fritule (bozicne krofne) stavi casica rakije al sam mislio da je to neki praznicni fazon. nikad mi ne bi palo na pamet da ima veze s uljem. Link to comment
ivy Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 zar fritule nisu ustipci? a u sve to sto se przi u dubokoj masnoci i u palacinke,generalno jaja i brasno piju mnogo masnoce,se stavi rakijice zbog toga Link to comment
renne Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 Eto i neke koristi od mene :) Link to comment
aram Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 Eto i neke koristi od mene :) jes vala :) doduse moro si osamstopesto puta da ponovis, al sta sad... Link to comment
renne Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 jes vala :) Pa kad ne paze na času, srećom pa sam oguglao na to Link to comment
Singer Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 meni ovo eureka sa časicom rakije. još kad bi "naučno" objasnili na koju foru rakijica sprečava natapanje testa uljem Link to comment
Recommended Posts