Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

a neeeeeeee, to je iz nase banatske muzejske kolekcije, pozajmljeno ;-)

• Replies 11k
  • Views 807.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

sajze, sajze, al je rupu zakrpio ko inzenjer :D

do sad sam shvatila da postoje dva metoda. jedan je ovaj tvoj baja i aram, to je kad testo potopis u masnocu da zri, i iz masnoce ga rastezes, tako se pravi u srbiji?!, i drugi, bosanski metod, ko ovaj gore, sto koru razvlaci nasuvo na stolnjaku, pa je onda prska uljem. sutra radim ko bosancica. 

e, to je ono shto kazemo bakateta ume da razvuche pitu i preko bicikla :D

Sv.vrat sa sa kupusom

1fdeefb8b2d75e155fedb6a8c21d8888.jpg

Trakice™

76a4daf66cec49f8bbd44ae0ac7ab0d8.jpg

deder "prepričaj" ti nama malo ove trakice :sleep:

Svinjski file isečeš na take trakice, Na vrelo ulje oko 10 minuta, pa so, biber i malo ljute tucane paprike. Onda dodaš luk, promešaš, pa još minut u gotovo

• Author

Sv.vrat sa sa kupusom

1fdeefb8b2d75e155fedb6a8c21d8888.jpg

Edited by yolo

šnicle u saftu

malo ulupao juneće šnicle, posolio, pobiberio i kratko okrenuo na vrelom ulju, pa ih izvadio. U to ulje ubacio sitno isjeckanu kapulu, par minuta kasnije mrkvu, alevu, peršun, mirođiju, čen bijelog luka, vratio šnicle i sok koji su pustile u međuvremenu, dodao kuvani paradajz, žlicu paradajz pirea, goveđu kosku, čašu bijelog vina, žlicu šećera, posolio i ostavio da se krčka nekih pola sata 40 minuta.

poslužio uz pire krompir.

u stvari je ispao sasvim dobar ručak ali imam osjećaj da sam nešto zaboravio dodati :D

kasiku senfa..

spremala sam njoke sa piletinom u kari sosu. naravno, ne bih bila ja kad pored karija ne bih zveknula još i tonu indijskog šafrana i još x drugih začina ali sve u svemu super je ispalo. 

• Author

Sta je to indijski safran? Bas safran pravi ili mislis na turmerik (kurkumu) /kao neki/?

kurkuma, naravno, meni je u Turskoj prodali pod imenom ''indijski šafran'' i ja je od tad tako zovem.

za pravi šafran se plašim da nisam dovoljno bogata :D

soparnik, nemadoh blitvu, bice dobar i sa spanacem

Kul je kukurma, a safran sam vidjao cak i u Merkatoru, i da budem iskren za razliku od kukurme za njega nisam ni siguran kako bi ga koristio.

Oko 600 kinte ono nesto malecko u merkatoru.

Rkneš ga u pirinač, a videh i da meću u fil za kolače

Pre par godina, videh na Kitchenu da onaj holanđanin sa rajfom trpa šafran u supu od luka. Mislim se, to vala ne bismo videli ni u parodiji Alo, aloa u kojoj Rene obožava taštu...

Edited by Ajant23