Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

mislim da je borsc :fantom:

• Replies 11.5k
  • Views 866.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

nego, ja sam zamesila testo i ostavila ga da se odmara u frizideru jer tako nalaze recept.

sutra razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. 

prosvrljala sam kroz desetine blogova, odgledala nekoliko jutjubova (pita master!), prostudirala sve recepte na koje sam naisla,  i naoruzana znanjem krenula sam avanuturu. valjda mi nece opet ne uspeti. 

Good luck. Mada moram da priznam, cenim sticanje vestina i znanja, ali tu bih zaista povukao crtu, ako mogu da kupim. Posto ne mogu, prenesi postupak ako uspe :lol: .

klik ili klik

puff, moraću da obnovim, ono da ne volim da se zamajavam sa testom se u medjuvremenu bitno izmenilo :D

Jebiga, hteo bih da umem ovo :D

pa to je ovo što ja pravim, samo bez akrobatike.

mislim, ti izvoli, ja kapiram da bih završio ko mumija za dva minuta :)

Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci.

edit: i nije tesko kazes :cry:

Edited by Venom

ovaj tvoj venome je mnogo dinamican. ja sebe sutra vidim ovako nekako :D

Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci.

edit: i nije tesko kazes :cry:

nije, bre.

probaj, pojesce se, nemas sta da zajebes. ako neces, onda pravi pite, bar kore imas kod turaka da biras :D

I pravim, ali je pocelo da me smara.

ovaj tvoj venome je mnogo dinamican. ja sebe sutra vidim ovako nekako :D

Nije mu los stolnjak. Scheisse :D

sajze, sajze, al je rupu zakrpio ko inzenjer :D

do sad sam shvatila da postoje dva metoda. jedan je ovaj tvoj baja i aram, to je kad testo potopis u masnocu da zri, i iz masnoce ga rastezes, tako se pravi u srbiji?!, i drugi, bosanski metod, ko ovaj gore, sto koru razvlaci nasuvo na stolnjaku, pa je onda prska uljem. sutra radim ko bosancica. 

razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. 

valjda mi nece opet ne uspeti.

evo ih. tja... koliko muke ni oko cega. uspele su mi! umem da razvucem kore veoma tanko, nije nikakav problem. umem i da ih smotam. al nema razloga da se traci vreme u zivotu, kad postoje gotove kore. nisam se spremila za punjenje, ocekivala sam da nece uspeti, pa sam nabrzaka smutila sir i jaja, iako je prvobitni plan bio bez jaja, a druga s jabukama, orasima i suvim grozdjem, bez secera. zalivala sam maslinovim, doduse s malo, trebalo je da bude masnije. onda bi bilo glamuroznije :)

353356u.jpg

x3e7m8.jpg

to je bilo sve od mene kad su domace pite u pitanju, cao zdravo. sledeci projekat austrijska pita s jabukama od vucenog testa. jednog lepog dana  :fantom:

za rucak smuckala neku vrstu ribolita, toskanske corbice, od ostataka jucerasnjeg variva od graska /koji sam pravila ''klot'' - samo cluk, bluk, sargarepa i kockice muskatne tikve/. danas mu dodala crveni pasulj iz konzerve, pelat na kockice, isitnila u supersecku jos bluka, koren i list celera, i suseni paradajz iz maslinocvog ulja...to sve kuvala desetak minuta, dodala vode da bude corbasto i narednih 5 minuta dodala iseckane listove blitve, rastana i kelja....sluzila sa krutonima /kupovnim, ali bi mnogo bolje bilo da sam sama na mulju sa malo bluka ispekla hleb, no sam bila lenja/.

salata od svezeg krastavca i mladog luka, samo sa mirodjijom i muljem. 

ovako to otprilike izgleda...

-2.jpg

kakve su ovo seselj kasike?