darling Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 nego, ja sam zamesila testo i ostavila ga da se odmara u frizideru jer tako nalaze recept. sutra razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. prosvrljala sam kroz desetine blogova, odgledala nekoliko jutjubova (pita master!), prostudirala sve recepte na koje sam naisla, i naoruzana znanjem krenula sam avanuturu. valjda mi nece opet ne uspeti. Link to comment
Venom Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Good luck. Mada moram da priznam, cenim sticanje vestina i znanja, ali tu bih zaista povukao crtu, ako mogu da kupim. Posto ne mogu, prenesi postupak ako uspe . Link to comment
aram Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 klik ili klik puff, moraću da obnovim, ono da ne volim da se zamajavam sa testom se u medjuvremenu bitno izmenilo :D Link to comment
Venom Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Jebiga, hteo bih da umem ovo :D Link to comment
aram Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 pa to je ovo što ja pravim, samo bez akrobatike. mislim, ti izvoli, ja kapiram da bih završio ko mumija za dva minuta :) Link to comment
Venom Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 (edited) Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci. edit: i nije tesko kazes Edited November 25, 2014 by Venom Link to comment
darling Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 ovaj tvoj venome je mnogo dinamican. ja sebe sutra vidim ovako nekako :D Link to comment
aram Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci. edit: i nije tesko kazes nije, bre. probaj, pojesce se, nemas sta da zajebes. ako neces, onda pravi pite, bar kore imas kod turaka da biras :D Link to comment
Venom Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 I pravim, ali je pocelo da me smara. Link to comment
Venom Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 ovaj tvoj venome je mnogo dinamican. ja sebe sutra vidim ovako nekako :D Nije mu los stolnjak. Scheisse :D Link to comment
darling Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 sajze, sajze, al je rupu zakrpio ko inzenjer :D do sad sam shvatila da postoje dva metoda. jedan je ovaj tvoj baja i aram, to je kad testo potopis u masnocu da zri, i iz masnoce ga rastezes, tako se pravi u srbiji?!, i drugi, bosanski metod, ko ovaj gore, sto koru razvlaci nasuvo na stolnjaku, pa je onda prska uljem. sutra radim ko bosancica. Link to comment
darling Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. valjda mi nece opet ne uspeti. evo ih. tja... koliko muke ni oko cega. uspele su mi! umem da razvucem kore veoma tanko, nije nikakav problem. umem i da ih smotam. al nema razloga da se traci vreme u zivotu, kad postoje gotove kore. nisam se spremila za punjenje, ocekivala sam da nece uspeti, pa sam nabrzaka smutila sir i jaja, iako je prvobitni plan bio bez jaja, a druga s jabukama, orasima i suvim grozdjem, bez secera. zalivala sam maslinovim, doduse s malo, trebalo je da bude masnije. onda bi bilo glamuroznije :) to je bilo sve od mene kad su domace pite u pitanju, cao zdravo. sledeci projekat austrijska pita s jabukama od vucenog testa. jednog lepog dana Link to comment
nezvanova Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 za rucak smuckala neku vrstu ribolita, toskanske corbice, od ostataka jucerasnjeg variva od graska /koji sam pravila ''klot'' - samo cluk, bluk, sargarepa i kockice muskatne tikve/. danas mu dodala crveni pasulj iz konzerve, pelat na kockice, isitnila u supersecku jos bluka, koren i list celera, i suseni paradajz iz maslinocvog ulja...to sve kuvala desetak minuta, dodala vode da bude corbasto i narednih 5 minuta dodala iseckane listove blitve, rastana i kelja....sluzila sa krutonima /kupovnim, ali bi mnogo bolje bilo da sam sama na mulju sa malo bluka ispekla hleb, no sam bila lenja/. salata od svezeg krastavca i mladog luka, samo sa mirodjijom i muljem. ovako to otprilike izgleda... Link to comment
Guest Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 kakve su ovo seselj kasike? Link to comment
Recommended Posts