November 25, 201410 yr nego, ja sam zamesila testo i ostavila ga da se odmara u frizideru jer tako nalaze recept. sutra razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. prosvrljala sam kroz desetine blogova, odgledala nekoliko jutjubova (pita master!), prostudirala sve recepte na koje sam naisla, i naoruzana znanjem krenula sam avanuturu. valjda mi nece opet ne uspeti.
November 25, 201410 yr Good luck. Mada moram da priznam, cenim sticanje vestina i znanja, ali tu bih zaista povukao crtu, ako mogu da kupim. Posto ne mogu, prenesi postupak ako uspe .
November 25, 201410 yr klik ili klik puff, moraću da obnovim, ono da ne volim da se zamajavam sa testom se u medjuvremenu bitno izmenilo :D
November 25, 201410 yr pa to je ovo što ja pravim, samo bez akrobatike. mislim, ti izvoli, ja kapiram da bih završio ko mumija za dva minuta :)
November 25, 201410 yr Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci. edit: i nije tesko kazes Edited November 25, 201410 yr by Venom
November 25, 201410 yr Wishful thinking. I da umem, sigurno ne bih pravio svinjac u kuci. edit: i nije tesko kazes nije, bre. probaj, pojesce se, nemas sta da zajebes. ako neces, onda pravi pite, bar kore imas kod turaka da biras :D
November 25, 201410 yr ovaj tvoj venome je mnogo dinamican. ja sebe sutra vidim ovako nekako :D Nije mu los stolnjak. Scheisse :D
November 25, 201410 yr sajze, sajze, al je rupu zakrpio ko inzenjer :D do sad sam shvatila da postoje dva metoda. jedan je ovaj tvoj baja i aram, to je kad testo potopis u masnocu da zri, i iz masnoce ga rastezes, tako se pravi u srbiji?!, i drugi, bosanski metod, ko ovaj gore, sto koru razvlaci nasuvo na stolnjaku, pa je onda prska uljem. sutra radim ko bosancica.
November 26, 201410 yr razvlacim kore (burek, pita) po treci put u zivotu. valjda mi nece opet ne uspeti. evo ih. tja... koliko muke ni oko cega. uspele su mi! umem da razvucem kore veoma tanko, nije nikakav problem. umem i da ih smotam. al nema razloga da se traci vreme u zivotu, kad postoje gotove kore. nisam se spremila za punjenje, ocekivala sam da nece uspeti, pa sam nabrzaka smutila sir i jaja, iako je prvobitni plan bio bez jaja, a druga s jabukama, orasima i suvim grozdjem, bez secera. zalivala sam maslinovim, doduse s malo, trebalo je da bude masnije. onda bi bilo glamuroznije :) to je bilo sve od mene kad su domace pite u pitanju, cao zdravo. sledeci projekat austrijska pita s jabukama od vucenog testa. jednog lepog dana
November 26, 201410 yr za rucak smuckala neku vrstu ribolita, toskanske corbice, od ostataka jucerasnjeg variva od graska /koji sam pravila ''klot'' - samo cluk, bluk, sargarepa i kockice muskatne tikve/. danas mu dodala crveni pasulj iz konzerve, pelat na kockice, isitnila u supersecku jos bluka, koren i list celera, i suseni paradajz iz maslinocvog ulja...to sve kuvala desetak minuta, dodala vode da bude corbasto i narednih 5 minuta dodala iseckane listove blitve, rastana i kelja....sluzila sa krutonima /kupovnim, ali bi mnogo bolje bilo da sam sama na mulju sa malo bluka ispekla hleb, no sam bila lenja/. salata od svezeg krastavca i mladog luka, samo sa mirodjijom i muljem. ovako to otprilike izgleda...