fluffy Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 musaka rules! a podvarak jedino s ćuretinom i barenim krumpirom Link to comment
Skyhighatrist Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Bundevara, cela kuća miriše :) Link to comment
renne Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 musaka rules! a podvarak jedino s ćuretinom i barenim krumpirom Ispala super musaka, doduše kao i uvek. A meni je podvaran najjači sa svežim svinjskim vratom, nema dalje Link to comment
ivy Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 meni musaka najbolja sa karfiolom Link to comment
fluffy Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 @rene: meni musaka krompir il' tikvice... uf moj ćale često kupuje dimljeni vrat, sad se setih... e to sa podvarkom... auh :) Link to comment
renne Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Pa tako i meni, jal kroNpir, jal tikvica, jal patlidžan. Ma vrat je munze konza Link to comment
renne Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Pihtije, prve ovosezonske, tastu za rođendan :) Link to comment
cmrlj Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 (edited) otisla u maksi da me inspirise, ne znam vise sta da kuvam. nije me inspirisao, kupila split peas, nikad to nisam spremala, vreme da pocnem. recepti na netu mi se nisu dojmili, resila da improvizujem: praziluk, sargarepa, celer, djumbir, suvi grasak, kokosovo mleko i kurkuma se krckaju, ko zna sta ce da ispadne, al cenim da ne moze da bude lose. Edited November 19, 2014 by cmrlj Link to comment
yolo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 to sluzi uglavnom ili za supe ili za razne fava/humus like varijacije, ne verujem da bih isao dalje od toga. Link to comment
cmrlj Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 nisam ni ja, nije supa, al je enoloncnica, dobar buckuris, vrlo ukusan, preporucujem. jedina izmena za sledeci put je sto cu grasak ili da natopim ili da ga poluskuvam ranije, kuva se duze nego sto pise na pakovanju, ne bi inace smetalo, nego sam cekicala gladna. Link to comment
ivy Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 zato uzmes ili zamrznuti ili u konzervi Link to comment
katamaran Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 kinesku instant supu. ovaj put neka ljubicasta koju do sad nisam probao #livingdangerously Link to comment
cmrlj Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 zato uzmes ili zamrznuti ili u konzervi pa nije isto, ovo vuce na socivo vise nego na grasak. Link to comment
yolo Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 (edited) ja mislim da to nije isto. zeleni grasak i to sto se valjda zove split peas i zuto je osuseno. mozda ga susenje napravi u to, ne znam, ali mislim da ako je u pitanju samo susenje bez dodatnih procesa, onda bi moralo da se natapanjem vrati u neko stanje koje bar izdaleka lici. pored toga mislim da sam u nekoj od onih mesavina fantazija vidjao suvi grasak, pa isti je zeleni kao neosuseni, samo je manja polutka. koga ne mrzi verovatno moze da nadje koja je to mahunarka u originalu. ako pricamo o onoj kesici sto se prodavala u maksiju na rafu sa grckim stvarima odnosno ima ili je bilo u veru. bazicno je prevodilacki fuckup. to nije suseni grasak. cmrlj se verovatno seca da je bila corba od ovoga u guliju dugo. i nije bila hrdjava, dapace. edit - sve tocno: http://en.wikipedia.org/wiki/Split_pea Edited November 19, 2014 by yolo Link to comment
Recommended Posts