Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Zelena ili bela špargla?

Zelena je baš super u čorbicama, grilovana pa prelivena muljem sa belim lukom, ili samo sa narendanim parmezanom odozgo. Ili barena, pomešana sa krompirima u nekoj salati... Ili u tartu...

• Replies 11.1k
  • Views 808.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

i meni je spargla [zelena] bas super! ja je inace nabavljam preko nekog coveka koji je iz majura - neko mesto pored sapca. inace, covek dolazi za bg. meni je samo na nekom tiganju grilovana ekstra - bluk/mulje [so/biber se podrazumeva] tako mi je i najbolja. nekad mogu da je jedem u testenini, a cini mi se da mogu uz sve da je jedem kada je grilovana.

Edited by hoffnung

2 hours ago, bags said:

Nikada mi nece biti jasna austrijska opcinjenost sparglom. 😕 Kako i zasto je doslo do toga?

Na koji god nacin da sam je jeo nije mi nista uzbudljivija od korena kupusa.

cekaj, kakav npr imas stav prema npr.. zelenoj olovci - boranija? ili kineska, zelena boranija - jos bolje? meni je to jedanko vr'. kada se pripremi, slicno kao i spargla. u voku ili na pari. s'time sto se za ovu boraniju uglavnom moze dodati izmedjuostalog i persun pored bluka/bibera/soli/mulja.

Edited by hoffnung

Mogu da jedem i volim kao prilog ali nije mi sad kao hrana gde cu se odusevljavati do besvesti i slaviti njenu sezonu i gurati u svaki dnevni meni.

@bisa

Bela.

56 minutes ago, bisa said:

bela špargla

nikad nisam probao belu sparglu. vidim je cesto u nekim teglicama, ali mi to iz tegle ne deluje primamljivo.

u cemu je razlika i koja je bolja ako tako moze da se kaze?

Belu šparglu jela sam možda dva puta u životu. Ne sećam se ukusa tako da bih mogla da ga opišem, samo pamtim da nije bio ni "vau, ovo je super", ni "bljak, ne valja ništa". Možda je i do načina na koji je bila spremljena. Uglavnom, nema je u prodaji u mom okruženju, pa nemam priliku da eksperimentišem s njom.

Kod zelene mi se sviđa suptilni, blagi ukus koji dobije na "ozbiljnosti" grilovanjem, i lepo se slaže sa belim lukom, jajima, pavlakom, šunkom (na primer u nekom kišu), ide lepo uz ribu, itd...

• Popular Post

6hDR3rf.jpg

qQFRTx2.jpg

Danas sam kupio konzervu ananasa, za iduci put.

• Popular Post

PXL_20250510_120104982~3.jpg

Sos je spreman, testenine kasnije.20250511_121312.jpg

Dagnje u padajz sosu, svež i pečeni paradajz i pasta od paradajza. Mladi luk, pečeni beli luk, masline, so, biber, lovorov list, malo putera i kora od parmezana.

Za finiš sveži peršun.

Filet oslića, opet isuse

Pečen sa mladim lukom, šparglom i avokadom, kasnije dodata i pavlaka.

Za finiš mirođija.

20250511_114645.jpg

20250511_121559.jpg

Čorba od celera i mladog luka je spremna od jutros, za saalatu opet neko zeleno lišće, za dezert jagode i vino.

5 minutes ago, Ras said:

za dezert jagode i vino.

pepe GIF

: D

Peceni avokado je za Mexikance sto je ananas na pizzi za Talijane.

Edited by Seabass

49 minutes ago, Seabass said:

Peceni avokado je za Mexikance sto je ananas na pizzi za Talijane.

Meni to nista ne bi smetalo. Nit sam mexikanac, niti talijanac 1389_flag_rs

Samo da javim da kuvam jaja

Da si prosvetar krkao bi danas. Nema dnevnice, ali zato hrane koliko volis, od kavijara do rostilja cool