Bakemono Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Evo nešto za one koji su učili engleski, znaju otprilike gramatiku i razumeju jezik, ali imaju problema da govore.My linkParalelni englesko-srpski tekst, moj prevod udžbenika Mówimy po angielsku Leona Leszeka Szkutnika, inače po mom mišljenju najboljeg pisca udžbenika na svetu. 80 stranica. Kroz dijaloge je predstavljena gotovo cela gramatika i najvažnije konstrukcije, s tim što dijalozi nisu klasično-smarački, već imaju duha, tj. vidi se da ih je pisala inteligentna osoba.E sad, što se tiče prevoda, on je veoma slobodan i ponegde svesno odudara od norme pošto je pravljen za ličnu upotrebu.Šta treba raditi s knjigom?Prvo, glasno čitanje engleskog teksta. Potom, prevod naglas sa engleskog na srpski, a zatim, posle nekog vremena sa srpskog na engleski. Postoje razne varijante, može se prevoditi danas jedan deo sa eng na sr, pa sutra isti taj tekst sa sr na eng i istog dana drugi deo na srpski jezik, i tako dalje. Moj savet - radite kako vam odgovara najbolje, ali mora se završiti pun krug: prevod i na srpski i na engleski, i to naglas.Javite kako ide...
onamonamo Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 jel imas za nemacki i talijanski?ubr, da iskoristim priliku da se zahvalim na tvojim prethodnim doprinosima
Bakemono Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Nemam, samo sam ovo napravio, i to tek pre neki dan. :)
Bakemono Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Link je izgleda mrtav, a ja sam izgubio disk na kome sam čuvao taj fajl. Da li bi neko ko je skinuo knjigu mogao ponovo da je postavi na Rapidšer?
morgana Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 jel neko ima paralelne englesko-srpske tekstove ? imam interesenta za njih ali je rapidshare na kome su bili mrtav.hvala unaprijed.
Bakemono Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Svima koji su ti tekstovi potrebni neka mi se jave na PM, šaljem link ka mom dropboxu. Slaba mi je konekcija toliko da ne mogu da uploadujem na RS. Morgana, tebi šaljem odmah...
ruzajelic Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 moze li neko da mi objasni o cemu se radi tacno? :) posto sam ja frik kad su u pitanju jezici, pogotovo engleski, cak na tri razlicita kursa sam isla u poslednjih 10 meseci u skolu britanicca. sta cu kad volem.
pt 2.0 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 (edited) Evo nešto za one koji su učili engleski, znaju otprilike gramatiku i razumeju jezik, ali imaju problema da govore.Javite kako ide...prvo, hvala ti sto si ostao ovdi.drugo, sad cu da promasim temu. gramatiku znam solidno, govorim tecno i to mi je najmanja poteskoca oko engleskog. imas li savet kako da uvezbam tecno pisanje :D tekstova na engleskom jeziku, e kako bi i taj deo bio na zavidnoj visini, koja mi je neophodna u poslu i inace.hvala unapred i izvinjavam se za ovoga trola. Edited June 25, 2013 by PointTaken
Roger Sanchez Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Nađi nekog da ti diktira i da te nekako kažnjava (i nagrađuje). -_- Nas je u osnovnoj tičerica drilala sa diktatima A4 strana dužine, koga se primilo - primilo. Mene je, do dana današnjeg pišem maltene bezgrešno.
Bakemono Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 @PT Misliš li na spelling ili na kompoziciju?
Mr.Mxyzptlk Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 jel moze neko da podeli file sto je bakemono share-ovo?
Recommended Posts