Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

inače, ako je neko želeo da dođe na otvaranje izložbe, početak je pomeren sa 20:00 na 18:00

Posted

Odlicna informacija, jedva cekam da vidim horne balvana koji nasrcu na kordon murije koja ce morati da brani izložbu koju je podržala švedska ambasada da pijana svinja ne bi slučajno dodatno skenjala svoj rejting....

Posted

by Irinej

- U Bibliji, koja je prihvaćena od mnogih religija sveta, kaže se da ko je takav, on je “gad pred Gospodom”. Crkva ne osuđuje grešnika, nego greh. Ovaj greh Crkva osuđuje kao greh protiv prve zapovesti Božije date našim praroditeljima, koja glasi: „Rađajte se i množite se i napunite zemlju“. Šta bi bilo sa čovečanskim rodom kada bi greh postao masovna pojava? Danas, kada je natalitet u strahovitom padu, treba da podržavamo pokret greha??? Ove parade vređaju moral apsolutne većine, ne samo hrišćana već i predstavnika drugih velikih religija i ne treba ih dozvoliti. Poštujem slobodu svakoga, ali slobodu koja ne vodi u anarhiju....Verovatno je to nešto što je jače od njih. To je devijacija ljudske prirode kakvu ne vidimo nigde u prirodi. Ja mislim da je to bolest i da tim osobama treba pomoći da prevaziđu ovu neprirodnu anomaliju...Prema tome, Crkva ne odobrava nasilje. Svakom čoveku data je sloboda i mogućnost da od svoga bića izgradi hram Božiji ili radionicu satane.
Dve zamerke, otkad to crkva brine o natalitetu? Ne vidim da popovi imaju po 12-13 dece koliko su ljudi imali dok nisu znali za kontracepciju. Svi popovi koje ja znam imaju 2 do max 4 deteta, a onda crkva priča nešto o natalitetu. Nek prvo srede izdajnike u svojim redovima.Drugo, lepo je to što crkva ne odobrava nasilje. Kad ćemo da vidimo intervju gde patrijarh kaže da su obraz/dveri otpadnici od crkve, da je to neprirodna anomalija i da im treba pomoći da se izleče. I kad ćemo da vidimo da patrijarh označi nasilnike i batinaše kao one koji su od svog bića izgradili radionicu satane.
Posted

@pejsišto se tiče govora mržnje sporan je ovaj dio izjave

kaže se da ko je takav, on je “gad pred Gospodom”
vjerujem da patrijarh bolje poznaje bibliju od mene i da citat nije izmislio. pogrešan je trenutak u kome se koristi taj citat i nimalo nije politički pametno to reći par dana prije parade. od toga ga neću braniti. medjutim, onaj drugi dio izjave u kome se ogradjuje od nasilja, u kome izjavljuje da svestenici koji budu prisutni medju nasilnicima nemaju za to blagoslov crkve i da su ljudi slobodni da rade sa svojim tijelom sta hoce, utice na to da sumnjam da je u pitanju govor mržnje.da sam na mjestu nekog od likova koji organizuju prajd veceras bi se pojavio na TVu i mrtav ozbiljan pozdravio taj drugi dio izjave. prvi dio bi prećutao. @simeimaju pravo na svu demagogiju ovoga svijeta dok god je ne pocnu nametati batinama. mogu se moliti za kisu, traziti da se zabrani abortus, sta god, njihova stvar. (govor mrznje i sirenje vjerske nacionalne i dr netrpeljivosti je naravno granica)
Posted (edited)
Kad ćemo da vidimo intervju gde patrijarh kaže da su obraz/dveri otpadnici od crkve, da je to neprirodna anomalija i da im treba pomoći da se izleče. I kad ćemo da vidimo da patrijarh označi nasilnike i batinaše kao one koji su od svog bića izgradili radionicu satane.
Mozda onda kada to bude i mislio. Laganje je greh. Edited by Milogled Bluff
Posted
Mozda onda kada to bude i mislio. Laganje je greh.
Već čini greh - onda kad kaže da osuđuje nasilje nad homoseksualcima.
Posted
Kad ćemo da vidimo intervju gde patrijarh kaže da su obraz/dveri otpadnici od crkve, da je to neprirodna anomalija i da im treba pomoći da se izleče. I kad ćemo da vidimo da patrijarh označi nasilnike i batinaše kao one koji su od svog bića izgradili radionicu satane.
problem je sto se patrijarh mijesa u stvari koje nemaju veze sa njegovim radnim opisom. to je simptomaticno za sirotinjske i zatucane zemlje kao sto je srbija. nema pop sta da radi u medijima i na javnim skupovima. njemu je mjesto u crkvi i gotova prica.
Posted

em što nema delovodni broj, em se potpisao nadimkom

Posted (edited)
da se zna...
И-р-и-н-е-ј... Hmmm... Tako se ne piše reč Амфилохије... A čudim se ovih dana što se Risto ne javlja, sve ne verujući da neće prozboriti. Edited by fanjo
Posted (edited)
kao i svaki drag queen performer ima stage name :lolol: Edited by InvisibleLight
Posted
problem je sto se patrijarh mijesa u stvari koje nemaju veze sa njegovim radnim opisom. to je simptomaticno za sirotinjske i zatucane zemlje kao sto je srbija. nema pop sta da radi u medijima i na javnim skupovima. njemu je mjesto u crkvi i gotova prica.
inace sam nacin na koji se crkva postavlja u nasem drustvu je redovno u suprotnosti sa njenim sopstvenim ucenjem... "Podajte dakle caru carevo, a Bogu Bozije (Mat 22.21)ili pak zapovest o ljubljenju bliznjeg svoga kao samoga sebe...^_^
Posted
em što nema delovodni broj
Sta ti je profesionalna deformacija :lolol:
Posted
plus je problem što on sebi daje za pravo da govori u ime nomalne većine. a svima koji vole da se smatraju pripadnicima te normalne većine je lakše da neko govori u njihovo ime i da se brane patrijarhom i sa ne smeta mi, ali neka ih u njihova 4 zida. i tako se vrtimo u krug.ove godine sam posebno besna zbog medija, tj. zbog davanja tolikog prostora govoru mržnje što otvorenom, što prikrivenom.
:lolol:
Posted
da se zna...
"primoran", "dominantna vecina"klasicni termini pod kojima je i ranije pravo na ugnjetavanje i cinjenje zlocina opravdano i neograniceno. ovo je zapravo univerzalni license to kill ausvajs, izdat od spc. koristi se protiv pedera, balija, siptara, ustasa itd...