Прслин Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Јебали би децу, наравно, Не на броду (нудим ти 10 евра да у пејнту нацрташ како си то замислио), већ би им узели телефоне, мејлове, шта год је потребно да би им га први следећи пут привалили. И ништа чудно, пошто деца имају 15, а ти што би их јебали имају 18 или 19. Да такав ризик постоји и да би после то могло да се искористи и против геј параде и против Амстердама знају и градоначелник и организатори амстердамске параде и зато у изјавама које си цитирао без да их прочиташ (или разумеш) кажу: Last month mayor Job Cohen blocked the idea, as he thought it was “too risky,” reports Agencie France Presse. Now he has had a change of heart, as Pride officials have assured him that the children’s boat will be placed far away from the more “adult” participants. Приметићеш и да је реч "adult" под знацима навода, као и да се каже "the more adult", што се да протумачити као мала разлика у годинама. Здрав разум, човече: тинејџери се јебу, били хомосексуалци или хетеросексуалци. Отуда и реченица да би и хетеросексуалци урадили исто у сличној ситуацији. То није инсинуирање педофилије него једно опште место које измиче свима попут тебе који иду у други екстрем у односу на мамлазе који чекићем за месо бију хомосексуалце: стрејт људи нису поштенији од педера, педери поштенији од стрејт људи. Исти смо, јеботе, само неко воли овакав секс, неко онакав. У дебелом цреву не постоји акупресурна тачка од које постајеш лепши и паметнији, нити ружнији и глупљи (мада мислим да има нека повезана са љубављу према Епловим производима). На сваког Оскара Вајлда дођу и неки који отимају, силују, муче па терају у пљачку. Исто је и код хетеросексуалаца, на сваког Толкина дође неки Легија. Исто, човече. Једина разлика је у односу према хришћанству, али то је догма коју свако прихвата или не прихвата. Ко је прихвати, понаша се у складу са њом, или бар покушава. Ко је не прихвати, шта га брига што му неко каже да ће горети у паклу: и за мене вероватно муслимани мисле да ћу да допаднем шејтану, а будиста да ћу да се реинкарнирам као пуж, па шта. Њихова догма, њихова правила, њихово мишљење.Пошто ме оптужујеш да нешто инсинуирам, ево ти директно: на пољу онога што је у домену државе и у домену људских права разлике у 21. веку не може да буде. Парада? Шетајте, а ја ћу да вас подржим тако што ћу 6. октобра отићи на Опленац да дочекам преношење земних остатака једног вашег. Венчање? Наравно, али не у цркви, бар не православној. Усвојење? Сигуран сам да би детету било боље са два ћалета и ајпедом него да га у дому неке силеџије попут оних из вести коју сам линковао гузе и терају у крађе, али нисам сигуран да је порив за имањем детета нешто што је до краја искрено када су у питању хомосексуалци. Мислим да је то само рефлекс који проистиче из жеље да се по правима потпуно изједначе са хетеросексуалцима и да се уз такву мимикрију додатно уклопе у друштво. После свих година репресије којој су били изложени могу ту жељу да разумем али нисам сигуран да је то довољан мотив за поверавање детета. Да је инстинкт за продужењем врсте код њих тако невероватно јак, били би хетеросексуалци. Са друге стране, и многи хетеросексуалци су без икаквог мотива до жеље за сношком добили децу и након тога били лоши родитељи... Не знам, вероватно би морало да се процењује од случаја до случаја и то без позитивне дискриминације.Сад изврћи шта 'оћеш.
Aće Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 kakav luter, takva i parada.as simple as that.cenim da si hteo da kazes da se neko nedovoljno dobro bori za ono sto mu inace po svim zakonima mora pripasti i bez bilo kakve borbe... bravo majstore. kao, mozda bih ja njih i razumeo i prihvatio, ali da objasne to svoje na nacin koji meni prija, i kako ja smatram da je ispravno. odvratno.
yolo Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 cenim da si hteo da kazes da se neko nedovoljno dobro bori za ono sto mu inace po svim zakonima mora pripasti i bez bilo kakve borbe... bravo majstore. kao, mozda bih ja njih i razumeo i prihvatio, ali da objasne to svoje na nacin koji meni prija, i kako ja smatram da je ispravno. odvratno.ma ne, to pada s neba. bozicni kolacici. svuda na svetu....
pacey defender Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Венчање? Наравно, али не у цркви, бар не православној. Усвојење? Сигуран сам да би детету било боље са два ћалета и ајпедом него да га у дому неке силеџије попут оних из вести коју сам линковао гузе и терају у крађе, али нисам сигуран да је порив за имањем детета нешто што је до краја искрено када су у питању хомосексуалци. Мислим да је то само рефлекс који проистиче из жеље да се по правима потпуно изједначе са хетеросексуалцима и да се уз такву мимикрију додатно уклопе у друштво. После свих година репресије којој су били изложени могу ту жељу да разумем али нисам сигуран да је то довољан мотив за поверавање детета. Да је инстинкт за продужењем врсте код њих тако невероватно јак, били би хетеросексуалци. Са друге стране, и многи хетеросексуалци су без икаквог мотива до жеље за сношком добили децу и након тога били лоши родитељи... Не знам, вероватно би морало да се процењује од случаја до случаја и то без позитивне дискриминације.Respect za prvi deo posta. Sto se tice usvajanja, mislim da se vise radi o potrebi da gej par, ili gej osoba, ima isto pravo kao i njihovi hetero pandani. Neko ce to pravo iskoristiti, a neko nece. A sto se tice poveravanja deteta, vazno je da sexualna orijentacija onih koji zele da usvoje dete ne bude osnov za razlicito postupanje onoga ko donosi odluku.
Filipenko Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ovaj, kako da kažem, pussy riot i Putin, meni je to isto.
yolo Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 pitanje usvajanja u srbiji je potpuno retoricko, da ne kazem teoretsko. ni sada nema dovoljno podobne (zakonski, da su se bioloski roditelji odrekli prava na roditeljstvo) dece koliko ima hetero parova koji hoce da usvoje decu. svojevremeno je bila statistika da na jedno takvo dete dodje vise od 20 parova koji cekaju. srbiju u kojoj postoje kvote za istopolne parove ne mogu da zamislim. tako da bi u ovoj aritmetici, jedini nacin bio kupovina dece u africi ili aziji.
InvisibleLight Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 i jel se pijano prasence obratilo javnosti il se ceka zadnji dan?postaje tradicija da oktobar u srbiji pored oktobarskiog salona obelezi i frka oko i otkazivanje prajdamogla bi drzava da pokaze volju, a organizatori buduceg prajda iskoriste za svoje ciljeve, da sledeci oktobarac za koncept ima npr 'identity politics and art' koji bi delom ukljucio i pitanje lgbt manjinske grupe/pripadnosti. 2 u 1 :D, da ne otvaramo dve teme na forumu.
Mp40 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) cenim da si hteo da kazes da se neko nedovoljno dobro bori za ono sto mu inace po svim zakonima mora pripasti i bez bilo kakve borbe... bravo majstore. kao, mozda bih ja njih i razumeo i prihvatio, ali da objasne to svoje na nacin koji meni prija, i kako ja smatram da je ispravno. odvratno.Nista nikome ne pripada. Moras se za ama bas sve u zivotu boriti, izboriti i to posle osigurati."Ne mozemo se bolje boriti jer su vlasti nepovoljne" nije bas izgovor. Partizani su isto imali veoma nekonstruktivan odnos sa vlastima u svoje vreme. I domacim i evropskim... Edited October 2, 2012 by Mp40
Turnbull Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) Јебали би децу, наравно, Не на броду (нудим ти 10 евра да у пејнту нацрташ како си то замислио), већ би им узели телефоне, мејлове, шта год је потребно да би им га први следећи пут привалили. И ништа чудно, пошто деца имају 15, а ти што би их јебали имају 18 или 19. Да такав ризик постоји и да би после то могло да се искористи и против геј параде и против Амстердама знају и градоначелник и организатори амстердамске параде и зато у изјавама које си цитирао без да их прочиташ (или разумеш) кажу: Приметићеш и да је реч "adult" под знацима навода, као и да се каже "the more adult", што се да протумачити као мала разлика у годинама. Здрав разум, човече: тинејџери се јебу, били хомосексуалци или хетеросексуалци. Отуда и реченица да би и хетеросексуалци урадили исто у сличној ситуацији. То није инсинуирање педофилије него једно опште место које измиче свима попут тебе који иду у други екстрем у односу на мамлазе који чекићем за месо бију хомосексуалце: стрејт људи нису поштенији од педера, педери поштенији од стрејт људи. Исти смо, јеботе, само неко воли овакав секс, неко онакав.У дебелом цреву не постоји акупресурна тачка од које постајеш лепши и паметнији, нити ружнији и глупљи (мада мислим да има нека повезана са љубављу према Епловим производима). На сваког Оскара Вајлда дођу и неки који отимају, силују, муче па терају у пљачку. Исто је и код хетеросексуалаца, на сваког Толкина дође неки Легија. Исто, човече.Једина разлика је у односу према хришћанству, али то је догма коју свако прихвата или не прихвата. Ко је прихвати, понаша се у складу са њом, или бар покушава. Ко је не прихвати, шта га брига што му неко каже да ће горети у паклу: и за мене вероватно муслимани мисле да ћу да допаднем шејтану, а будиста да ћу да се реинкарнирам као пуж, па шта. Њихова догма, њихова правила, њихово мишљење.Пошто ме оптужујеш да нешто инсинуирам, ево ти директно: на пољу онога што је у домену државе и у домену људских права разлике у 21. веку не може да буде. Парада? Шетајте, а ја ћу да вас подржим тако што ћу 6. октобра отићи на Опленац да дочекам преношење земних остатака једног вашег. Венчање? Наравно, али не у цркви, бар не православној. Усвојење? Сигуран сам да би детету било боље са два ћалета и ајпедом него да га у дому неке силеџије попут оних из вести коју сам линковао гузе и терају у крађе, али нисам сигуран да је порив за имањем детета нешто што је до краја искрено када су у питању хомосексуалци. Мислим да је то само рефлекс који проистиче из жеље да се по правима потпуно изједначе са хетеросексуалцима и да се уз такву мимикрију додатно уклопе у друштво. После свих година репресије којој су били изложени могу ту жељу да разумем али нисам сигуран да је то довољан мотив за поверавање детета. Да је инстинкт за продужењем врсте код њих тако невероватно јак, били би хетеросексуалци. Са друге стране, и многи хетеросексуалци су без икаквог мотива до жеље за сношком добили децу и након тога били лоши родитељи... Не знам, вероватно би морало да се процењује од случаја до случаја и то без позитивне дискриминације.Сад изврћи шта 'оћеш.Ma meni je ovde sve okej, osim opet tog insisitiranja da ova rečenicaLast month mayor Job Cohen blocked the idea, as he thought it was “too risky,” reports Agencie France Presse. Now he has had a change of heart, as Pride officials have assured him that the children’s boat will be placed far away from the more “adult” participants.znači kako bi tu bilo nekakvog jebanja, ili pak straha od istog, dočim prilično očigledno "adult" participants ovde stoji u smislu "adult content" - delovi parade su, što bi rek'o Vladan Glišić - skaredni i sablažnjivi, a što bi rek'li mi ostali - golišavi. To je sve.Rizično je, i tu se slažemo, što bi to moglo biti iskorišćeno kako protiv organizatora parade, tako i protiv samog gradonačelnika. Edited October 2, 2012 by Syme
mire Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 zbog "golišavih" fotki je jedna porodica imala poveliki problem...svejedno, podržavam lgbt protest
Turnbull Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 zbog "golišavih" fotki je jedna porodica imala poveliki problem...svejedno, podržavam lgbt protestUpravo. Golišavost + deca = moralna panika.
Turnbull Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) Đavolja poslaDejan Ilić Đavo je odneo šalu: ministar policije počeo je javno da tumači umetnička dela i objašnjava šta može a šta ne može da se pokazuje u javnosti. U svojim analizama on polazi od jednog autentičnog estetičkog i hermeneutičkog stava koji jednostavno glasi: ovo je Srbija! I pošto je ovo Srbija, nešto se sme, a nešto se ne sme. Razume se, ministra policije niko nije pitao: a koja je to ova Srbija? Kada obična budala izgovori „ovo je Srbija“, šta da radite, slegnete ramenima i produžite dalje. Problem je kada budalaštine izgovara ministar policije, u svojstvu ministra policije.Nemam problem s tim da ministar policije privatno bude budala, i da kao privatno lice valja gluposti. Zabrinjava me kada ista osoba u svojstvu ministra policije na osnovu sile koja je u njegovoj nadležnosti prisvaja pravo da tumači šta je to Srbija, i da odatle izvodi šta se sme, a šta se ne sme. Zabrinjava me dakle to što ta osoba raspolaže realnom moći da javnosti nameće svoja izopačena shvatanja o tome šta bi to Srbija trebalo da bude. Edited October 2, 2012 by Syme
belch Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) ja sam za neki gerilski prajd ako ne bude ovog pravogkada je 27 juna obelezen dan ponosa lgbt osoba skup je bio redovno prijavljen i za dozvole nisu morali da čekaju ni minut, sve je prošlo okej, bez incidenata i sa dobrim policijskim obezbeđenjem. ne razumem zašto je baš prajd toliki probleminačemajke gej dece zbog straha odustale od učešća u debati - Na insistiranje dece, roditelji su odustali, jer su u strahu da će istupanjem roditelja u javnosti oni biti izloženi maltretiranju - objasnila je psiholog Ivana Čvorović koja radi na ovom projektu. Edited October 2, 2012 by funk soul sister
Turnbull Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 ja sam za neki gerilski prajd ako ne bude ovog pravog+1
Recommended Posts