Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ja i dalje ne verujem da je većinsko stanovništvo u Srbiji iskonski i istinski homofobno, mislim da je i ova prisutna deklarativna homofobija na nivou glupog vica  "hehe Brnaba čale" stvar neinformisanosti i nedostatka obrazovanja i onako praznog kič konzervativnog nemalignog lupetanja i da bi većina bila spremna na promenu mišljenja da postoji strategija edukacije stanovništva koja se ne ograničava na prajd jednom godišnje. Sranje je u tome što do tog sistem pristupa  neće doći i što ga nije bilo dok je moglo i dok su bili naši™. 

A i brojnost ovih litija ljudi nije zastrašujuća ako se uzme u obzir da je to presek raznih vrsta pobornika alternativnog pogleda na realnost, ima zadriglih vernika, tru fašova, nekih pravoslavnih čia seme kombuha, sirovo povrće  hipika i baba i unučića i onako raznih prilika kojima je ovo izgovor za žur nakaza. 

Edited by Taihoskopija
  • +1 5
1 hour ago, Taihoskopija said:

Ja i dalje ne verujem da je većinsko stanovništvo u Srbiji iskonski i istinski homofobno, mislim da je i ova prisutna deklarativna homofobija na nivou glupog vica  "hehe Brnaba čale" stvar neinformisanosti i nedostatka obrazovanja i onako praznog kič konzervativnog nemalignog lupetanja i da bi većina bila spremna na promenu mišljenja da postoji strategija edukacije stanovništva koja se ne ograničava na prajd jednom godišnje. Sranje je u tome što do tog sistem pristupa  neće doći i što ga nije bilo dok je moglo i dok su bili naši™. 

A i brojnost ovih litija ljudi nije zastrašujuća ako se uzme u obzir da je to presek raznih vrsta pobornika alternativnog pogleda na realnost, ima zadriglih vernika, tru fašova, nekih pravoslavnih čia seme kombuha, sirovo povrće  hipika i baba i unučića i onako raznih prilika kojima je ovo izgovor za žur nakaza. 

Slazem se sve. Lepo sroceno.

Ako sam srela dvoje nasih da bas mrze gej orjentaciju, a ni jedan od ta dva nije normalan u startu...

Nema dovoljno edukacije ali ne one nasilne kad ti trljaju nos e sad moras ovako da razmisljas.

Nego, hajdemo od pocetka. Polako, korak po korak, brze cemo stići tako. 

Srecom mladjim generacijama je sve manje bitno ko je sa kim. Problem ce da nastane kada bude trend da si gej, transdzender... 

A ovi vernici ....jos kad u konverzaciji opsuju Boga, najjezim se ili su bottom line zli, pakosni, ljubomorni.  

Najvaznije je da nema fizickih napada. 

1 hour ago, Taihoskopija said:

Ja uopste vise ne verujem da je moguce napraviti neke sustinske promene svesti naroda edukacijom, kako bi uopste izgledala ta edukacija? Dovedes Mileta i Slavicu na workshop pa im polako objasnjavas i spelujes da peder nece da im pokvari decu? Nase drustvo je toliko zabrazdilo u primitivizam, i ne samo nase naravno, ali kod nas se globalni trend zaglupljivanja nakalemio na decenije nacionalistickog ludjenja tako da stvarno ne znam vise kako to edukacijom uopste poceti menjati i promeniti a da ne traje 200 godina.

Eventualno neki strogi zakoni protiv diskriminacije lgbt koji bi se sprovodili efikasno, ali to se nece desiti dok se ne digne solidna dreka u medijima, kao sto se i zlostavljanje zena sada malo ozbiljnije shvata nakon sto se o tome pocelo glasnije govoriti u javnosti.

Treba ovaj Prajd izgurati po svaku cenu, ako nista makar da se pokaze da i ti ljudi imaju glas a i konkretnu podrsku svakog iole civilizovanog gradjanina Srbije.

• +1 5

Jasno je da su ovi litijaši ovdje udrobili svega, da im je pitanje Evroprajda samo prva i najglasnija tačka dnevnog reda, evo sad vidim da su na toj litiji odavali pomen i Dariji Duginoj, tako da je jasno kakva ekipa je tu umiješana i kakve su tu sve agende, a to će im i doći glave, samo dok se Damnjan, Mladen Obradović i Mlađan Brale Đorđević dohvate za gušu ko je zapravo organizator litija. Mlađan doduše koliko vidim nije ni bio, on vodi neku svoju borbu protiv SPC, ali jasno je kao dan da je ovo bilo više neko podmuklo prorusko-antizapadno-antimoderno-antiliberalno okupljanje gdje su nesretni "porodični ljudi koji brane porodične vrijednosti" zalutali za sve pare. 

Kad se crkva oglasi kontra ovoga a bogme i Vučić krene da šuška sa po još 50 evra, ima ovo da flopne kao one autolitije s početka sukoba u Ukrajini.

Mediji pre svega (što se neće desiti ni na jednu od tih polarizujućih tema jer klikovi), pa onda samo sprovodjenje zakona i generalno pravljenje ne-teme od toga. To mora da se radi u dogovoru vlasti i naroda, da se bavimo bitnijim temama a manjine da se ostave na miru. Tri puta zilotskija društva od našeg su to postigla, pa možemo i mi. 

• +1 4

@Leia

Slažem se i nisam ciljala na te radioničarske vidove obrazovanja, više na ozbiljan, sistematičan i difuzan pristup koji bi uključivao i školstvo i medije i institucije i zakone. Osim zakonskog dela, a to je svakako najvažnije,  tim ljudima je, između ostalog,  važno da ih prihvataju, ne stigmatizuju i ne  šikaniraju mikro-zajednice kojima pripadaju, roditelji, tetke, komšije, poslodavci i okruženje i krajnji cilj je da se živi slobodno i u miru. Ili, recimo, postoje ovakvi slučajevi i nije ih malo u Srbiji, naprotiv:

A za prajd podrška svakako, samo ne mislim da je dovoljno. 

• +1 2

Realno, kod nas se ne stigmatizuju gej zajednice. Zive ljudi zajedno, ceo komsiluk zna, niko ih ne dira. 

Problem je sto nemaju ista prava kao supruznici ili dugodisnji partneri. 

Svi moji gej u srbiji apsolutno nikakve probleme nemaju ni sa porodicama niti okruzenjem. 

A paradu sada gledam iskljucivo iz ekonomskog smisla, pranje novca ali i dobar priliv prodaje za lokalne prodavce, i iz jednog dela gej populacije koji je tu samo sto vise da po*ebe i da se izivi. Treceg nema. Mislila sam ranije da ima, al jok. 

• -1 1

nemaju probleme ali ako su npr ljubitelji fudbala i odu na stadion poljube se dobice batine ili odu na pogresan splav pa dobiju batine i

mozda su u crkvi pa se drze za rukice pa ih izbace..

ima toliko tih prilika za po picki.

oni zive u getu. moraju da vode racuna vise od bilo koga kada i gde smwju da pokazu ljubav prema voljenoj osobi isl

@mustang

• +1 2
  • Tužno 1