Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Jadna si devojko. I uoposte ne kontas. Al nije to problem. Vec sto si uverena da si u pravu i mlatis za medalju. I to na skroz pogresnom mestu.

Ok, ali isto toliko je blam kada neko misli da je mnogo pametan zato što je razumeo "relativizaciju" i iščitao sve udžbenike tolerancije i "prava na različitost" pa ide po forumima da demonstrira svoju edukovanost i senzibilisanost.

Posted

Ok, to je tačno. I šta sad? Jel stvarno misliš da će mlaćenja poput onog na Zelenjaku itd. biti išta manje? Ili da će reakcija ljudi na to dvoje muškaraca koji se drže za ruke, i koje pominjete kao primer, biti išta drugačija u kontekstu kada sa parade održavaju nesmetano?

Sad dolazi to da je to jedna duga borba koja će trajati decenijama. I da, to što se Prajd održava, a policija sprečava siledžije da naprave masakr kao 2001, beše, stvara svest da ne možeš da biješ pedera tek tako samo zato što te nervira. To je direktna poruka države i tako treba da bude.

I usput - Prajd nije neko izabrano sredstvo borbe - on je praktično jedino sredstvo borbe za gej populaciju u ovom društvu, sve drugo im je daleko izvan domašaja, za sada.

Posted

jer se država više zalaže za jedne nego za druge

ali kako?

to sto prajd protice bez makljanja je isforsirana situacija zbog slanja slike u svet, ne makljaju ni zene na protestima za zenska prava, sad smo fini pa se makljamo samo kad niko ne fotografise

Posted (edited)

Sad dolazi to da je to jedna duga borba koja će trajati decenijama. I da, to što se Prajd održava, a policija sprečava siledžije da naprave masakr kao 2001, beše, stvara svest da ne možeš da biješ pedera tek tako samo zato što te nervira. To je direktna poruka države i tako treba da bude.

I usput - Prajd nije neko izabrano sredstvo borbe - on je praktično jedino sredstvo borbe za gej populaciju u ovom društvu, sve drugo im je daleko izvan domašaja, za sada.

Ok ovo da je to "duga borba koja će trajati decenijama" je samo floskula. Odgovori mi na pitanje.

Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude - obraćanje policiji?

Edited by FERNOUX H
Posted (edited)

ali kako?

to sto prajd protice bez makljanja je isforsirana situacija zbog slanja slike u svet, ne makljaju ni zene na protestima za zenska prava, sad smo fini pa se makljamo samo kad niko ne fotografise

upravo. gradonačelnik je danas za dnevnik rtsa izjavio kako je presrećan jer je poslao sliku modernog beograda u svet.

šta smo time tačno dobili i kako će gejevima od toga biti bolje u društvu?

Edited by ordi
Posted

dobili smo da se ne plašimo kad se vraćamo kući, na primer

to je meni već veliko poboljšanje

Posted

Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude - obraćanje policiji?

A šta drugo?

I zašto je "tolrantno društvo"?

Posted

Ok to da je to "duga borba koja će trajati decenijama" je samo floskula. Odgovori mi na pitanje.

Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude obraćanje policiji?

Odgovorio sam ti na pitanje, ali evo može još jednom - što se češće održava Prajd, što češće gej populacija izlazi u javnost, na ulicu, sa pitanjem svojih prava (baš svojih, a ne nekih opštijih, koja su možda bitna), što se češće to dešava bez prebijanja, to će moral onih koji bi da biju biti slabiji i biće im jasno da njihovo siledžijstvo ovo društvo ne prihvata.

Ja nisam za genetski inženjering, ako je neko homofob, ja mu tu ne mogu ništa, ali mora da zna da nema pravo na nasilje.

Posted

dobili smo da se ne plašimo kad se vraćamo kući, na primer

to je meni već veliko poboljšanje

samo danas ili uopšte?

Posted

upravo. gradonačelnik je danas za dnevnik rtsa izjavio kako je presrećan jer je poslao sliku modernog beograda u svet.

šta smo time tačno dobili?

pa ne znam, jel ti ovo isto kao kad su ih vijali huligani da ih mlate dok pokusavaju da prosetaju tih 500m, kao pre neku godinu?

kakva smo sredina, i ovo je pomak istorijskih razmera

imamo vlast koja ti garantuje da se s protesta vratis neprebiven. ej!

tuga al to nam je nivo...

Posted
Sveštenici prskaju svetom vodicom plato, ali i okupljene novinare da bi bolje pisali. Pored toga, oni su i izbušili i balone koje su za sobom ostavili učesnici prajda.

:lolol:

Posted

Akcija pomoci naseljima posle poplava..pomoc izbeglicama (Skuvase ljudi odavde supu za brdo nesrecnika)..rasciscavanje bilo kojih povrsina..dobrotvorne akcije..

Primera je milion..i svaki od navedenih bi se lakse prihvatio od prajda. Cak bi se manje osudjivala upotreba policije za obezbedjenje dok se cisti neki park ili igraliste od obezbedjenja prajda.

Posted (edited)

pod jedan, pomaganja nekih drugih ugroženih od strane gejeva je bilo, ali to ne dospeva u medije.

pod dva, nema šta gejevi da plaćaju dobrotvornim radom ono što bi trebalo da im sleduje kao i svima. 

@ordi

pa ti mi reci, koliko je ubijenih gejeva ove godine?

Edited by belch
Posted

Akcija pomoci naseljima posle poplava..pomoc izbeglicama (Skuvase ljudi odavde supu za brdo nesrecnika)..rasciscavanje bilo kojih povrsina..dobrotvorne akcije..

Primera je milion..i svaki od navedenih bi se lakse prihvatio od prajda. Cak bi se manje osudjivala upotreba policije za obezbedjenje dok se cisti neki park ili igraliste od obezbedjenja prajda.

Rekao sam - jedini mogući oblik borbe gej populacije za svoja prava. Pomoć izbeglicama nema veze s gej pravima.

Posted

Pricam o skretanju paznje na sebe i pridobijanju naklonosti Srbije.

Ako kukas da ti je frka onda ne biras sredstva da se dokazes.