FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Jadna si devojko. I uoposte ne kontas. Al nije to problem. Vec sto si uverena da si u pravu i mlatis za medalju. I to na skroz pogresnom mestu. Ok, ali isto toliko je blam kada neko misli da je mnogo pametan zato što je razumeo "relativizaciju" i iščitao sve udžbenike tolerancije i "prava na različitost" pa ide po forumima da demonstrira svoju edukovanost i senzibilisanost.
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ok, to je tačno. I šta sad? Jel stvarno misliš da će mlaćenja poput onog na Zelenjaku itd. biti išta manje? Ili da će reakcija ljudi na to dvoje muškaraca koji se drže za ruke, i koje pominjete kao primer, biti išta drugačija u kontekstu kada sa parade održavaju nesmetano? Sad dolazi to da je to jedna duga borba koja će trajati decenijama. I da, to što se Prajd održava, a policija sprečava siledžije da naprave masakr kao 2001, beše, stvara svest da ne možeš da biješ pedera tek tako samo zato što te nervira. To je direktna poruka države i tako treba da bude. I usput - Prajd nije neko izabrano sredstvo borbe - on je praktično jedino sredstvo borbe za gej populaciju u ovom društvu, sve drugo im je daleko izvan domašaja, za sada.
Leia Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 jer se država više zalaže za jedne nego za druge ali kako? to sto prajd protice bez makljanja je isforsirana situacija zbog slanja slike u svet, ne makljaju ni zene na protestima za zenska prava, sad smo fini pa se makljamo samo kad niko ne fotografise
FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) Sad dolazi to da je to jedna duga borba koja će trajati decenijama. I da, to što se Prajd održava, a policija sprečava siledžije da naprave masakr kao 2001, beše, stvara svest da ne možeš da biješ pedera tek tako samo zato što te nervira. To je direktna poruka države i tako treba da bude. I usput - Prajd nije neko izabrano sredstvo borbe - on je praktično jedino sredstvo borbe za gej populaciju u ovom društvu, sve drugo im je daleko izvan domašaja, za sada. Ok ovo da je to "duga borba koja će trajati decenijama" je samo floskula. Odgovori mi na pitanje. Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude - obraćanje policiji? Edited September 20, 2015 by FERNOUX H
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) ali kako? to sto prajd protice bez makljanja je isforsirana situacija zbog slanja slike u svet, ne makljaju ni zene na protestima za zenska prava, sad smo fini pa se makljamo samo kad niko ne fotografise upravo. gradonačelnik je danas za dnevnik rtsa izjavio kako je presrećan jer je poslao sliku modernog beograda u svet. šta smo time tačno dobili i kako će gejevima od toga biti bolje u društvu? Edited September 20, 2015 by ordi
belch Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 dobili smo da se ne plašimo kad se vraćamo kući, na primer to je meni već veliko poboljšanje
radisa Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude - obraćanje policiji? A šta drugo? I zašto je "tolrantno društvo"?
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ok to da je to "duga borba koja će trajati decenijama" je samo floskula. Odgovori mi na pitanje. Ili je jedino rešenje koje zapravo pristalice "tolerantnog društva" nude obraćanje policiji? Odgovorio sam ti na pitanje, ali evo može još jednom - što se češće održava Prajd, što češće gej populacija izlazi u javnost, na ulicu, sa pitanjem svojih prava (baš svojih, a ne nekih opštijih, koja su možda bitna), što se češće to dešava bez prebijanja, to će moral onih koji bi da biju biti slabiji i biće im jasno da njihovo siledžijstvo ovo društvo ne prihvata. Ja nisam za genetski inženjering, ako je neko homofob, ja mu tu ne mogu ništa, ali mora da zna da nema pravo na nasilje.
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 dobili smo da se ne plašimo kad se vraćamo kući, na primer to je meni već veliko poboljšanje samo danas ili uopšte?
Leia Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 upravo. gradonačelnik je danas za dnevnik rtsa izjavio kako je presrećan jer je poslao sliku modernog beograda u svet. šta smo time tačno dobili? pa ne znam, jel ti ovo isto kao kad su ih vijali huligani da ih mlate dok pokusavaju da prosetaju tih 500m, kao pre neku godinu? kakva smo sredina, i ovo je pomak istorijskih razmera imamo vlast koja ti garantuje da se s protesta vratis neprebiven. ej! tuga al to nam je nivo...
katamaran Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Sveštenici prskaju svetom vodicom plato, ali i okupljene novinare da bi bolje pisali. Pored toga, oni su i izbušili i balone koje su za sobom ostavili učesnici prajda.
SNARC Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 I usput - Prajd nije neko izabrano sredstvo borbe - on je praktično jedino sredstvo borbe za gej populaciju u ovom društvu, sve drugo im je daleko izvan domašaja, za sada. Akcija pomoci naseljima posle poplava..pomoc izbeglicama (Skuvase ljudi odavde supu za brdo nesrecnika)..rasciscavanje bilo kojih povrsina..dobrotvorne akcije.. Primera je milion..i svaki od navedenih bi se lakse prihvatio od prajda. Cak bi se manje osudjivala upotreba policije za obezbedjenje dok se cisti neki park ili igraliste od obezbedjenja prajda.
belch Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) pod jedan, pomaganja nekih drugih ugroženih od strane gejeva je bilo, ali to ne dospeva u medije. pod dva, nema šta gejevi da plaćaju dobrotvornim radom ono što bi trebalo da im sleduje kao i svima. @ordi pa ti mi reci, koliko je ubijenih gejeva ove godine? Edited September 20, 2015 by belch
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Akcija pomoci naseljima posle poplava..pomoc izbeglicama (Skuvase ljudi odavde supu za brdo nesrecnika)..rasciscavanje bilo kojih povrsina..dobrotvorne akcije.. Primera je milion..i svaki od navedenih bi se lakse prihvatio od prajda. Cak bi se manje osudjivala upotreba policije za obezbedjenje dok se cisti neki park ili igraliste od obezbedjenja prajda. Rekao sam - jedini mogući oblik borbe gej populacije za svoja prava. Pomoć izbeglicama nema veze s gej pravima.
SNARC Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Pricam o skretanju paznje na sebe i pridobijanju naklonosti Srbije. Ako kukas da ti je frka onda ne biras sredstva da se dokazes.
Recommended Posts