kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 najtragicnije i jeste bas to sto se vise niko ne bori za svoja prava nego se samo gundja na neke koji se to usude pa i nek se desi na kraju da u srbiji postoji gej brak ali ne i kvalitetno besplatno skolovanje i lecenje koje uredno placamo kroz porez kako stvari stoje nemam nista protiv Ja mogu da razumem da su ljudi apatični, ko i ne bi bio posle svega. Samo prebacivanje te frustracije na grupu koja je daleko najnemoćnija i najnezaštićenija u ovom društvu je stvar dinajla u najboljem slučaju, a najčešće bezobrazluka i kukavičluka.
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 imaš li ti predstavu koliko je žena u srbiji od početka ove godine završilo kao žrtva porodičnog nasilja i sve zbog toga što ova država ne čini ama baš ništa po tom pitanju? preko 30. a koliko gejeva?
theanswer Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 ne hvalite se da je uroš mišić uhapšen kako je njemu dobro
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 imaš li ti predstavu koliko je žena u srbiji od početka ove godine završilo kao žrtva porodičnog nasilja i sve zbog toga što ova država ne čini ama baš ništa po tom pitanju? preko 30. a koliko gejeva? Gejeva daleko više. Ali, nije ni bitno. A i protesti raznih ženskih organizacija protiv porodičnog nasilja se dešavaju dovoljno često, mislim da je relativno lako naći podatke o tome. I te proteste niko ne pokušava da spreči, i ne treba bobu hvala.
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 nebitan je protest. govorim o tome da država i dalje prstom ne mrda. i dešava se iznova i iznova. a da! zidaju nekakve sigurne kuće mesto sigurne zatvore. ko na taj način pere novac, pitam se
Sestre Bronte Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Pa to prosto nije tačno. Evo na primer, kod mene u kraju su se ljudi pobunili što hoće da dopuste nekom tajkunu da gradi poslovno - komercijalno - stambeni centar opšte namene na mestu gde je trava i terenče na kom igraju fudbal. Pravili su peticiju, organizovali par okupljanja i na kraju sakupili nekoliko desetina hiljada potpisa i sprečili gradnju. To svakako nije ostvareno uz ikakvu pomoć države. A i ta prava koja su tebi ukinuta, ukinuta su svima pa i gejevima. Gejevi imaju, međutim, probleme koje ti ne možeš ni da zamisliš. tajkun je 1 čovek, to nije za poređenje a što se tiče prava, dolaze godine manjih, a ne većih prava, i tu nikakva borba bilo koje izolovane grupe nije važna što se tiče poslednje rečenice, ne dao ti Bog ili već ko je odgovoran
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 nebitan je protest. govorim o tome da država i dalje prstom ne mrda. i dešava se iznova i iznova. a da! zidaju nekakve sigurne kuće mesto sigurne zatvore. ko na taj način pere novac, pitam se To su sve legitimna pitanja, koja, međutim, sa prajdom nikakve veze nemaju, niti održavanje prajda ni na koji način ne sprečava rešavanje tih pitanja.
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 tajkun je 1 čovek, to nije za poređenje a što se tiče prava, dolaze godine manjih, a ne većih prava, i tu nikakva borba bilo koje izolovane grupe nije važna što se tiče poslednje rečenice, ne dao ti Bog ili već ko je odgovoran Tajkun nije jedan čovek, već neko ko dugotrajno podmićuje i podmazuje gde treba da bi mu to dopustili. (inače, ne bi ni moglo biti reči o tome da se grade zgrade tamo gde su zelene površine). A dal' će biti većih ili manjih prava - to je na nama da ta prava odbranimo i da se za njih izborimo. Nisam razumeo ovo za poslednju rečenicu.
Timmy Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Gde i dodjoh na temu i procitah kako su pederi manje tuceni od zena u braku
pacey defender Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) Ordi, ajd i ovo da te pitam. Da li dopuštaš mogućnost da si možda više zainteresovana za pitanje nasilja nad ženama i pitanja diskriminacije majki baš zato što si žena i majka? U nekom hipotetičkom slučaju, da si kojem slučaju rođena sa drugačijim seksualnim afinitetima, da li si sigurna da bi i dalje imala ovakav stav po pitanju položaja lgbt populacije? Edited September 20, 2015 by pacey defender
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) timmy, ja govorim o ženama prebijenim na MRTVO! koliko je gejeva na sličan način smrtno stradalo od početka godine? molim za cifru. Edited September 20, 2015 by ordi
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ordi, ajd i ovo da te pitam. Da li dopuštaš mogućnost da si možda više zainteresovana za pitanje nasilja nad ženama i pitanja diskriminacije majki baš zato što si žena i majka? U nekom hipotetičkom slučaju, da si kojem slučaju rođena sa drugačijim seksualnim afinitetima, da li si sigurna da bi i dalje imala ovakav stav po pitanju položaja lgbt populacije? razumem tvoje pitanje, ali dozvoli da ti objasnim da u svom bliskom okruženju imam barem trojicu deklarisanih gejeva na visokim pozicijama koje su stekli isključivo svojim zalaganjem i ja to poštujem. da je neko od njih trojice dospeo tu samo zato što je gej i zbog toga što je "in" zaposliti geja i time prikupiti poene u društvu, a mnogi, žalosno je, i tako razmišljaju, drugačije bih na to gledala. dakle, imamo ista prava na obrazovanje i zaposlenje. mene samo iritira što je poveća suma u igri dok druge ugrožene vrste niko ne zarezuje. da, navela sam primer porodičnog nasilja jer žene su nemoćne. prijateljica moje majke je godinama trpela zlostavljanje i na pokušaj svake prijave, dobijala odgovor: rešite to sami. Alo!
Timmy Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 timmy, ja govorim o ženama prebijenim na MRTVO! koliko je gejeva na sličan način smrtno stradalo od početka godine? molim za cifru. Sram te bilo!!!
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 aj reci nešto smisleno barem, ne moramo se slagati, umesto što komuniciraš emotikonima.
Recommended Posts