Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

pravoslavno hriscanstvo (2 kom) i judaizam (2 kom).

Не видим како могу стручњаци за јудаизам да тумаче православље. Ове православци ти још једном питај, молим те, да ли је хомосексуалност грех. Ако кажу да није, лажу те да су стручњаци.

Жота, није исто попити чашу ракије и имати хомосексуалне односе и тврдити да су они дар од Бога. Прво није удовољавање страстима, зато ја и наглашавам "пијанство" а не "ракија", као што није ручак стомакоугађање, али преједање јесте. Она реченица из твита од које смо кренули је и потврда да се чини смртни грех и гордост и одсуство кајања, чак и инсистирање да то није грех већ управо супротно - "дар од Бога". Цео твит је заправо не само глупост, већ и богоборство. То је мој став. Како бисмо избегли врћење у круг јер је сасвим сигурно да ти нећеш усвојити моје ставове нити ја твоје, да ли и ти можеш да пређеш на изношење свог става пошто ме већ неко време испитујеш и очигледно имаш неку идеју до чега желиш да ме дотераш. Хајде, молим те, пређи на ствар јер почиње мало да ме смара стално враћање на почетак и одговарање на питања само да би ти после тога рекао "то знам".

Posted

to je najbanalnija od svih banalnih banalizacija.

svaka religija pretenduje na to da je zasnovana (izmedju ostalog i) na razumu. cak ni ja ne idem toliko daleko da to osporavam.

kako se zove drvo s kog je Adam ubrao zabranjeno voce?

Posted

Oh, kakvih ovde epistemoloskih zavrzlama ima. Sta se moze znati a sta ne. Dobacilo se do toga da o imanju dece mogu da znaju i diskutuju samo oni koji imaju decu. Ne znam samo kako se svi ubiste od diskusije o pederluku.

Posted

Čekaj, ozbiljno, kako očekuješ da jedna suštinski suprotna i današnjem načinu života daleko prilagođenija religija od pravoslavlja, pre svega po pitanju unutrašnje hijerarhije, odnosa prema ljudskim slobodama, pa i samoj dogmi, može da tumači jednu ovako tvrdo i nepomerivo postavljenu stvar? Rezultat se ne može razlikovati od dijaloga Praslina i bilo koga od vas.

Posted

al on nije rekao to što spavam s muškarcima je dar od boga, nego to što sam kao ličnost takav kakav jesam zato što sam gej je dar od boga

tako da tehnički ne vidim gde on ovde vređa bilo koga - on misli da nas bog pravi takvima kakvi smo.

Posted

Жота, није исто попити чашу ракије и имати хомосексуалне односе и тврдити да су они дар од Бога. Прво није удовољавање страстима, зато ја и наглашавам "пијанство" а не "ракија", као што није ручак стомакоугађање, али преједање јесте. 

rakija nema nikakvu drugu svrhu osim da bude cisto telesno zadovoljstvo, ne mozes je porediti sa ruckom. ne vidim kako to nije udovoljavanje strastima i svom stomaku. ali pustimo to. prejedanje jeste. da li su prejedanje i homoseksualnost grehovi istog nivoa tezine, s obzirom da na to da oba predstavljaju udovoljavanje strasti?

sto se tice mojih stavova, mislim da su ti oni poznati (smatram da homoseksualnost nije neki specijalan greh da bi se oko toga dizala tolika buka, niti vidim po cemu se razlikuje od ostalih navedenih, a koje upraznjava 99,99% ljudi u ovoj zemlji).

Posted

rakija nema nikakvu drugu svrhu osim da bude cisto telesno zadovoljstvo,

???

rakija je lek. lek leci. rakija leci.

nego, sta je sa drkanjem?

Posted

sace opet slobodna volja...izbor...sto ce rec, ako se odlucis bit vjernik, nemas ga vise, barem sto se ovog aspekta tice

Posted

Увек имаш избор.

rakija nema nikakvu drugu svrhu osim da bude cisto telesno zadovoljstvo, ne mozes je porediti sa ruckom. ne vidim kako to nije udovoljavanje strastima i svom stomaku. ali pustimo to. prejedanje jeste. da li su prejedanje i homoseksualnost grehovi istog nivoa tezine, s obzirom da na to da oba predstavljaju udovoljavanje strasti?

Сада сам гугловао и кажу да нису истог нивоа тежине. Је л' готово испитивање или има још?

Posted (edited)

@pantha rei

o drkanju, iz praslinovog linka: Постоје три облика блудне страсти: први се врши кроз мешање једног пола са другим; други настаје без мешања са женом, због кога је Господа поразио Онана, сина патријарха Јуде (Пост.38,9-10), и који се у Писму назива нечистотом; трећи се чини умом и срцем, и о њему Господ говори у Јеванђељу: Сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу свом (Мт.5,28). На ова три облика блажени апостол је указао у следећем стиху: Умртвите, дакле, удове своје који су на земљи:блуд, нечистоту, страст, и остало (Кол.3,5).

Edited by Zhota
Posted

Сада сам гугловао и кажу да нису истог нивоа тежине. Је л' готово испитивање или има још?

pa podeli i s nama sta si izguglao.

ne radi se ni o kakvom ispitivanju, prestani da predstavljas sebe kao zrtvu. ovo je diskusioni forum, ako ti se ne prica nemoj da pricas, ali nemoj da patetises.

Posted (edited)

Gazzo, istoricar religije, filozof religije, komparativista: svaki moze za predmet svog izucavanja da ima religiju, pa i to kako judaizam v. hriscanstvo vide bilo koju drustvenu praksu. To apropo Topolinih arogantnih uanlajnera. A ovo o cemu ti govoris ne sporim, ne znam dovoljno o tome da bih poredila judaizam i hriscanstvo re. pederluk. Upao si u sred raspravice. Iz koje se Praslin ispisao: on ili drzi cas ili ignorise tudje teze o tumacenju (onom koje obavezuje sledbenika crkve i svim onim drugim mogucim), religiji kao predmetu ljudskog interesovanja (nasuprot religioznom iskustvu) srozavajuci ih na pipkanje bicepsa.

Edited by gagorder
Posted (edited)

Ево их опет бицепси. :blush:

Када ће топик?

Жота... Ех, Жота, Жота...

ne radi se ni o kakvom ispitivanju, prestani da predstavljas sebe kao zrtvu. ovo je diskusioni forum, ako ti se ne prica nemoj da pricas, ali nemoj da patetises.

Није испитивање :isuse: Ово су твоји постови упућени мени на овом топику у последњих пар сати.

znam da pise u svetom pismu, ali mora da postoji neki razlog zasto pise u svetom pismu. ili hoces da kazes da treba da prihvatamo stvari zdravo za gotovo a da ih ni ne razumemo?

takodje, zasto pusenje (cigareta), zdranje i pijenje rakije nije na istoj ravni sa homoseksualnim odnosom, ako se bez sumnje radi opet o udovoljavanju srtrastima.

dakle, zasto je seks muskarca sa muskarcem greh, a seks muskarca sa zenom nije, to te ja pitam.

pijenje rakije ne spada u stomakougadjanje?

sto se sad izvlacis, da li je homoseksualnost greh iste tezine kao stomakougadjanje? ili kad smo vec kod toga, kao tuga?

da li je seks sa zenom van braka greh na isti nacin kao sto je homoseksualni odnos?

prasline, ne zajebavaj se nego lepo odgovori i nemoj da se vadis linkom koji si upravo izguglao i koji sam uostalom procitao.

pa podeli i s nama sta si izguglao.

:lolol:

Edited by Прслин