avala_prijem Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ako te C/P toliko uznemirava , slobodno kazi, potrudicu se da sledeci put prelistam recnik i otkucam def. Imam ga na polici a i zasluzio si. Sto se sustine tice, ne vidim iz tvog objasnjenja u cemu se ogleda prevazilazenje ove reci? Sa druge strane, vec treci put govorim da je sve moguce i da je jezik ziva stvar.
Аврам Гојић Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 u tome što reč podrazumeva da homoseksualci dele neke zajedničke osobine koje se protežu izvan seksualne preferencije. to je funkcionalna primedba. suštinska primedba je ta da sufiks ~izam sugeriše i postojanje ideologije.
Notorious Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ili patologije (paratireoidizam, hipogonadizam...).
avala_prijem Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 suštinska primedba je ta da sufiks ~izam sugeriše i postojanje ideologije. To Vujaklija, Klajn, Sipka i ostala bulumenta filologa sa doktoratima nije uspela da dokuci. Sva sreca da si ti tu.
Аврам Гојић Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 (edited) To Vujaklija, Klajn, Sipka i ostala bulumenta filologa sa doktoratima nije uspela da dokuci. Sva sreca da si ti tu. činjenica da je ta reč dobro definisana u rečniku ne znači da je njena upotreba društveno opravdana ili da vremenom ne dobija i nov sadržaj.uostalom, jezik je, kao što si dobro primetio, živa stvar. Edited November 3, 2014 by Грешни Василије
avala_prijem Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Napisi Recnik drustveno opravdanih reci. Seti me se prilikom konferencije za stampu ili me pozovi. Lako je, samo reci: avala, avala...prijem.
Аврам Гојић Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 (edited) Napisi Recnik drustveno opravdanih reci. Seti me se prilikom konferencije za stampu ili me pozovi. Lako je, samo reci: avala, avala...prijem. kvalitetna argumentacija, u više nego poznatom maniru :) Edited November 3, 2014 by Грешни Василије
avala_prijem Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Kada ti definicije iz dostupnih recnika nisu argumentacija, ostaje ti da napises novi ili da se prepucavas po forumima kada navatas nekoga, ovako kao mene sada.
Аврам Гојић Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 (edited) Kada ti definicije iz dostupnih recnika nisu argumentacija, ostaje ti da napises novi ili da se prepucavas po forumima kada navatas nekoga, ovako kao mene sada. ja sam ti dao argumentaciju zašto izraz homoseksualizam nije dobro koristiti, a ti se uhvatio za definiciju kao pijan plota, pritom gazeći preko sopstvenog stava da je jezik živa stvar. da, znam, to je definicija, dobro si iskopirao tuđi forumski unos, ne polemišemo oko toga :) Edited November 3, 2014 by Грешни Василије
kgmr Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 cek, je l' bi se svadjao malo? to je barem lako, iznesi neku tezu iz opusa homofobnih stavova, pa da krenemo...
Recommended Posts