Dagmar Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 JA ne vidim ništa u sedam smrtnih grehova kad guglam o gejevima, ali vidim problem sa razvratom pre braka i halapljivošću. Stvarno, ako se neko razume u crkvene stvari, kako to da nam popovi idu naokolo skroz valjuškasti, narod takođe, i nikad niko nešto ne gnjavi od strane crkvenih lica na tu temu, a stoji precizno kao smrtni (najveći) greh. A okomili su se na homoseksualce? To bi trebalo da je u rangu, zar ne? Takođe, jel spada pomenuti rukoblud u bludničenje? Onda je i to u rangu. Takođe jel ok da kamen baca neko ko takođe ima smrtne grehove na savesti, i bez stida i srama ih ponavlja svaki dan? Čisto me zanima šta crkva misli o tome, ako neko ima ideju?
Sestre Bronte Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Čisto me zanima šta crkva misli o tome, ako neko ima ideju? Za ovo lepo kreneš polako, pa jednog po jednog pitaš. Posle lepo izvučeš neki prosek.
Dagmar Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Za ovo lepo kreneš polako, pa jednog po jednog pitaš. Posle lepo izvučeš neki prosek. Pa neću tako daleko dogurati. Malo su mi deficitarni srpski crkvenjaci ovde. Ali zato sigurno ima ljudi koji su bliski crkvi ili su pričali sa njima, pa što da ne prenesu svoje utiske? Ja jedino što sam ispratila su one Irinijeve gluposti o tome kako gej parada ruši srpsku porodicu. Ne znam samo kako.
Zhota Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 kako se vernici lepo izvlace kako oni "o tome ne znaju nista" i "treba pitati svestenike". pa utoliko gore po vas bre. ne znate nista, a drugima prikenjavate. licemerje i nemanje pojma kao takvo.
Muwan Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 (edited) Не би мени сметало да призива, мени смета што тврди да му је хомосексуалност дар од Бога. Је л' стварно морам испочетка да објашњавам свој став? Ja bih rekao da ti i Cook posve različito doživljavate Boga. U krajnjoj liniji, pripadate različitim crkvama (ako on uopšte pripada nekoj) tako da ne vidim razlog da smetate jedan drugom. Po mom mišljenju, svako ima pravo na sopstveni doživljaj Boga u kojeg veruje. Edited November 1, 2014 by beowl
Zhota Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 (edited) Да ли разумеш Жоту и имаш снажну емпатију јер он чини смртни грех богохулства? nije opasno. ni ti ne priznajes alahovog istinitog proroka muhameda, tako da smo apsolutno na istom. Edited November 1, 2014 by Zhota
Sestre Bronte Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 kako se vernici lepo izvlace kako oni "o tome ne znaju nista" i "treba pitati svestenike". pa utoliko gore po vas bre. ne znate nista, a drugima prikenjavate. licemerje i nemanje pojma kao takvo. ovaj, kako da ti to saopštim nežno ja sam potpuni nevernik, ne verujem ni u Boga, ni u čoveka
Zhota Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 ovaj, kako da ti to saopštim nežno ja sam potpuni nevernik, ne verujem ni u Boga, ni u čoveka onda smo istomisljenici.
Amos Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 JA ne vidim ništa u sedam smrtnih grehova kad guglam o gejevima, ali vidim problem sa razvratom pre braka i halapljivošću. Stvarno, ako se neko razume u crkvene stvari, kako to da nam popovi idu naokolo skroz valjuškasti, narod takođe, i nikad niko nešto ne gnjavi od strane crkvenih lica na tu temu, a stoji precizno kao smrtni (najveći) greh. A okomili su se na homoseksualce? To bi trebalo da je u rangu, zar ne? Takođe, jel spada pomenuti rukoblud u bludničenje? Onda je i to u rangu. Takođe jel ok da kamen baca neko ko takođe ima smrtne grehove na savesti, i bez stida i srama ih ponavlja svaki dan? Čisto me zanima šta crkva misli o tome, ako neko ima ideju? Koliko sam razumeo Praslina i njegovu poziciju, on naravno osudjuje sve to. Siguran sam da se grozi debelih popova po džipovima i lepo je napisao više puta da ne gledamo te i takve kao primer već one druge sveštenike, one što žive sa bogom i sa kojima možeš razgovarati o religiji, književnosti i duševnom miru. Praslinova religioznost veruje u pravila i zakone te crkve i on to mora da naglasi zbog sopstvene savesti. Moj vec pomenuti (najbolji) drug je sličan, čovek se pridržava svih pravila, posti, ide po manastirima tako da znam tu poziciju. Nisu to koljači pedera koji idu da ih traže po Karadjordjevom parku ili ljudi koji se se plaše da im ne prenesu kurcofiliju, oni će ti izdeklamovati zakon i presudu ljudi koji su grešni pa se vi posle jebite. Nešto poput Koštunice i njegovih mračnih, tvrdoglavih stavova. To je ipak jedna veoma lagodna pozicija gde te ne mogu optužiti za radikalizam i gde eto ko ne veruje nema šta da se brine. Ali, još jednom, poslednje strane foruma (i stara rasprava) su dokaz da ljude ipak potresa takav stav - i to ne zato što su mungosi pa još u njima negde plamti želja za postojanjem boga, nego zato što ne bi da oni ili drugi dobiju izdeklamovane kazne za svoje zrele odluke u životu. Pa ako će taj bog i da kažnjava, neće bogami da ih kažnjava neka linč grupa koja je našla sebi to za pravo. Kada Kuk uzme boga u usta to jako potresa, jer bog nije njegov darodaritelj, već njihov bič. Hvala Gag :)
Zhota Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 (edited) ma jebes ti sve ovo. Edited November 1, 2014 by Zhota
Muwan Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Jes' vala, mnogo je komplikovana diskusija. Ajde da okrenemo na šaljenje.
ToniAdams Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Jes' vala, mnogo je komplikovana diskusija. Ajde da okrenemo na šaljenje. +1
Zhota Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Jes' vala, mnogo je komplikovana diskusija. Ajde da okrenemo na šaljenje. nema diskusije ako jedna strana veruje u nepogresivost nekog autoriteta i nema nameru da revidira svoj stav bez obzira na argumente.
namenski Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Mašite poentu, a stvari su tako proste, da parafraziram Malroa: Прслин и њему слични су добри православци али никакви хришћани.
Recommended Posts