Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Хир ви го аген: у хришћанству је хомосексуалност смртни грех, те није од Бога него од ђавола. Можда човек има неког другог бога, молим лепо, није једини. Може и да не верује у Бога, нема фрке, 21. век. Он има право на своје сексуално и друго опредељење, али да у твиту изврће две хиљаде година стару хришћанску догму зато што жели да га баш сви воле, па и Бог, баш зато што има секс са другим мушкарцима је кардинална глупост и лицемерје.

znaci li to da je covek ustvari i reformator hriscanstva u pokusaju samom cinjenicom da negira hriscansku dogmu da je homoseksualnost smrtni greh svojim stavom da je njegova homoseksualnost dar od boga? e sad, zamisli situaciju da u ovom veku i to za nasih zivota, hriscanske crkve odustanu od te dogme, kako katolicka tako i pravoslavne crkve ( za ostale hriscanske crkve ne znam kako stoje sa tom dogmom), da li bi onda zelja coveka da ga voli i bog bila u sustini vizija vremena koje dolazi a ne kadrinalna glupost i licemerje?

Edited by Pontijak
Posted

Хир ви го аген: у хришћанству је хомосексуалност смртни грех, те није од Бога него од ђавола. Можда човек има неког другог бога, молим лепо, није једини. Може и да не верује у Бога, нема фрке, 21. век. Он има право на своје сексуално и друго опредељење, али да у твиту изврће две хиљаде година стару хришћанску догму зато што жели да га баш сви воле, па и Бог, баш зато што има секс са другим мушкарцима је кардинална глупост и лицемерје.

pa ne bih znala da je smrtni greh, koliko sam upucena (a nisam) neka hriscanstva nisu bas tako ostra prema adzuvanstvu. ali, na stranu to, ja nisam vernik, tako da nemam tapiju na to kako neko dozivljava sopstvenu veru i boga. a znas sta? nemas ni ti. 

ps

ovo sa seksom sa drugim muskarcima ti je kursadzijski, covece, nemoj to da radis, zbog sebe

Posted

Да, ако замениш "а не" са "и".

Posted

Bog ga voli, taj deo nije sporan.

Posted

Homoseksualnost se uopste ne pominje u Novom Zavetu. U starom zavetu jeste smrtni greh, kao sto je i brijati se, jesti skoljke ili nositi odecu od vise vrsta tkanine...

Posted

Možda čovek doživljava Boga drugačije nego što to radi hrišćanstvo? Ja kada razmišljam o višim silama, ne ograničavam se tumačenjima istih od strane vodećih religija na čelu sa hrišćanskom.

Posted

pa ne bih znala da je smrtni greh, koliko sam upucena (a nisam) neka hriscanstva nisu bas tako ostra prema adzuvanstvu. ali, na stranu to, ja nisam vernik, tako da nemam tapiju na to kako neko dozivljava sopstvenu veru i boga. a znas sta? nemas ni ti.

ps

ovo sa seksom sa drugim muskarcima ti je kursadzijski, covece, nemoj to da radis, zbog sebe

Рекао сам лепо да има право на свог бога и да није једини, не знам што имаш потребу да ми држиш лекцију када ем и сама кажеш да ниси упућена у то о чему причамо, а ем се слажемо.

Ово о сексу са другим мушкарцем да је курсаџијски је глупост. Шта да напишем како бих умилостивио божанства хомосексуализма? Са ким има секс ако не са другим мушкарцем, немој да гњавиш око глупости само да би испуниладневну квоту одбране хомосексуалаца од фашиста. Не нападам их, објашњавам проблем у његовом исказу који би постојао и да има жену па је превари са другом и онда каже "то што сам опалио супер рибу ван брака, то ми је дар од Бога". Што је, чисто да подсетим, такође смртни грех.

Posted

Možda jednstavno pripada nekog od grana protestantizma u kojoj homoseksualnost nije greh, a pogotovo nije smrtni greh. Kako bi inače dozvoljavali crkveni brak homoseksualaca!? Ne može se hrišćamstvo svoditi na katolicizam (gde, ako je suditi po izjavama sadašnjeg pape, takodje nije smrtni greh) i pravoslavlje (gde stav zavisi od episkopa do episkopa).

Posted

Рекао сам лепо да има право на свог бога и да није једини, не знам што имаш потребу да ми држиш лекцију када ем и сама кажеш да ниси упућена у то о чему причамо, а ем се слажемо.

Ово о сексу са другим мушкарцем да је курсаџијски је глупост. Шта да напишем како бих умилостивио божанства хомосексуализма? Са ким има секс ако не са другим мушкарцем, немој да гњавиш око глупости само да би испуниладневну квоту одбране хомосексуалаца од фашиста. Не нападам их, објашњавам проблем у његовом исказу који би постојао и да има жену па је превари са другом и онда каже "то што сам опалио супер рибу ван брака, то ми је дар од Бога". Што је, чисто да подсетим, такође смртни грех.

prasline, ja nisam uciteljica. nisam upucena u hriscansko smatranje da je homoseksualnost smrtni greh (a ni u to da nije), znam samo verzije zaracenih strana (npr. tebe sa jedne strane i lgbt aktivista sa druge strane). medjutim, tvoj spin nema nikakve veze sa onim o cemu pricam, sto ti je, naravno potpuno jasno: dozivljavanje boga i religije je licna stvar, pre svega, pa onda politicka, te u tom smislu ja ne ulazim u to kad se neko poziva na vise sile za svoj licni zivot. meni je to u potpunosti u istoj ravni da je neko izjavio da je dar od boga to sto ima puno dece, plavu kosu, talenat za muziciranje, ili sto je npr. francuz. konkretno, za takvo uverenje mi je trebalo desetak i vise godina da ga izgradim, posto medju bliskim ljudima imam osobe koje smatraju da je dar od boga sto pripadaju jednoj izvesnoj naciji i zele da im se deca uparuju samo sa istima. smetalo mi je to i ideoloski, i svetonazorno, a i licno, jer sam sama mišling, ali sam vremenom naučila da istinski prihvatim da ljudi veruju u različite stvari i da budem ok s tim ako to nikog ne ugrozava. ako to rade u svoja cetiri zida, ako me razumes. dakle, ne vidim problem u pozivanju na boga u predmetnom slucaju.

ne branim homoseksualce od fasista, posto nije ovde homoseksualnost u fokusu, niti si ti fasista, nego smatram (branim) ideju da svako moze da tripuje da ima darove od boga ili od prirode, sta god da smatra tim darovima (koji su, da preciziramo do kraja, neugrozavajuci po okolis). zao mi je sto ne mozes da pricas sa mnom, sonjom biserko, zato sto smatras da imam dnevnu kvotu, ali sta da ti kazem, osnazi se, nije ti koristan takav stav stavljanja sagovornika u kutijicu. 

ovo sa smrtnim grehovima... ako je covek mozda jevrejin, imao bi da nabrajas mnogo takvih, popunio bi sledecih n postova da bi poentirao. ali me ne bi ubedio, posto sam u to em upucena, em mi nikada nece imati smisla nazivanje licemerom nekog zato sto nije dogmaticni streber kao sto ti ocekujes. na kraju, cini mi se da pokusavas da kazes da je takav tvit uvredljiv za (prave) vernike i hriscanstvo, a posto ja to nisam, ne znam da li jeste ili nije. meni se ne cini.

Posted

U svakodnevnom hrišćanizmu se stalno izvrće gomila dogmi, ali bukvalno gomila i bukvalno stalno. A neke od tih dogmi su starije od dve hiljade godina. Ali, ti se protiv toga verovatno buniš u svoja 4 zida pretpostavljam?

Posted

U svakodnevnom hrišćanizmu se stalno izvrće gomila dogmi, ali bukvalno gomila i bukvalno stalno. A neke od tih dogmi su starije od dve hiljade godina. Ali, ti se protiv toga verovatno buniš u svoja 4 zida pretpostavljam?

Kako misliš da se buni protiv dogme? To nije moguće.

Posted

Kako misliš da se buni protiv dogme? To nije moguće.

Buni protiv kršenja dogmi.

Posted

Jednostavno je to. Vernik veruje, a šta drugi rade, pa i crkva, nema mnogo veze sa vernikom.

Jedan čovek sa kojim često razgovaram tokom dugih putovanja je pravoslavni hrišćanin. Njegovo komentarisanje ponašanja drugih se često na kraju svede na "Bog će im oprostiti, pokajaće se kad tad".

Ja ga razumem, lakše mu je nego meni, ja se pitam te ovo te ono, on zna i ne gubi vreme. Ne osuđuje, voli i žali.

Posted

Jednostavno je to. Vernik veruje, a šta drugi rade, pa i crkva, nema mnogo veze sa vernikom.

Jedan čovek sa kojim često razgovaram tokom dugih putovanja je pravoslavni hrišćanin. Njegovo komentarisanje ponašanja drugih se često na kraju svede na "Bog će im oprostiti, pokajaće se kad tad".

Ja ga razumem, lakše mu je nego meni, ja se pitam te ovo te ono, on zna i ne gubi vreme. Ne osuđuje, voli i žali.

Ne bunim se ja protiv vernika, niti njihove religije, bunim se što su vernici vrlo selektivni kada dele moralne lekcije.