Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

nigde boškića na snimku :(

Oce boshkic u PG na prajd?

Posted

Hm, ne dopada mi se ova izjava o bozjem daru. Naknadno objasnjenje je ok, ali je moglo i drugacije da se formulise

sto, ne razumem?

Posted (edited)

Nemam informacije o tome kako stoje huliganometrijski BD-PG pokazatelji, znam da su paradoborci demolirali šta god su stigli po Podgorici u vreme parade kao i onomad u Beogradu. Komentari na Vijestima i CDM-u mi ne ulivaju previše nade da se išta u percepciji ljudi promenilo od prošle godine, ali se uzdam u to da je i njihova policija naučila lekciju (zlo i naopako kad se uzdam u policiju, ali je tako kako je).  

Edited by Notorious
Posted

sto, ne razumem?

Какве везе има Бог са тим што је он хомосексуалац?

Posted

Možda zato što ljudski usud (pojedinačni i kolektivni, od ličnih do opšteljudskih dobrobiti i tragedija), verujući doživljavaju kao izraz Božje volje. Ili možda ne. 

Posted

sto, ne razumem?

"the greatest gifts God has given me"

Jedno je "proud", drugo je "najveci bozji dar".

Zasto je to poklon?

Zameni gay sa osoba sa invaliditetom, crnac, Rom...

Ni na sta ne bi zvucilo a u svakom slucaju je rec o diskriminisanim grupama.

Posted

Ma meni je cela ta koncepcija "ponosa" zbog necega sto ti se dogodilo po rodjenju strana (nacija, seksualno opredeljenje), ali pretpostavljam da kada su ljudi diskriminisani onda je u pitanju neka vrsta inata. Tako i sa bozijim darom.

Posted

Erase, bas me iznenadjujes. Mislio sam da barem ti razumes da ako sredina insistira da zbog toga sto si treba da se stidis, onda je sasvim normalna reakcija da zbog toga budes upravo ponosan.

Posted

Ponosan, sasvim razumljivo.

A gift of God, a bit too much.

Posted

Pa zar mu ne dodje i gift of God neko izražavanje ponosa u tom slučaju? U isto vreme time vrlo lepo svrstava homoseksualce u božiju decu kao i sve ostale, ne mora da znači da im pripisuje neku posebnu nadarenost od svevišnjeg. IMHO.

Posted

Ja sam npr. ponosan sto sam ateista i smatram to svojim najvecim Bozijim darom. :D

(Zaebavam malko... odrastao sam u zemlji u kojoj je ateizam bio default opcija, pa nemam zasto da budem ponosan).

Posted

Какве везе има Бог са тим што је он хомосексуалац?

ja i dalje ne razumem sta vam je problematicno u izjavi. je l' sto je dramaticna? ne shvatam. ili je to sto, nek se stidi, pominje boga?

"the greatest gifts God has given me"

Jedno je "proud", drugo je "najveci bozji dar".

Zasto je to poklon?

Zameni gay sa osoba sa invaliditetom, crnac, Rom...

Ni na sta ne bi zvucilo a u svakom slucaju je rec o diskriminisanim grupama.

zato sto mu je, on misli, prosirilo vidike, sto je, opet on misli, dobra stvar za coveka

meni bi, da se zameni termin bilo kojim (marginalozovanim) drugim, zvucalo istovetno

Erase, bas me iznenadjujes. Mislio sam da barem ti razumes da ako sredina insistira da zbog toga sto si treba da se stidis, onda je sasvim normalna reakcija da zbog toga budes upravo ponosan.

+1

Pa zar mu ne dodje i gift of God neko izražavanje ponosa u tom slučaju? U isto vreme time vrlo lepo svrstava homoseksualce u božiju decu kao i sve ostale, ne mora da znači da im pripisuje neku posebnu nadarenost od svevišnjeg. IMHO.

+1

Posted

ja i dalje ne razumem sta vam je problematicno u izjavi. je l' sto je dramaticna? ne shvatam. ili je to sto, nek se stidi, pominje boga?

Хир ви го аген: у хришћанству је хомосексуалност смртни грех, те није од Бога него од ђавола. Можда човек има неког другог бога, молим лепо, није једини. Може и да не верује у Бога, нема фрке, 21. век. Он има право на своје сексуално и друго опредељење, али да у твиту изврће две хиљаде година стару хришћанску догму зато што жели да га баш сви воле, па и Бог, баш зато што има секс са другим мушкарцима је кардинална глупост и лицемерје.