sailorman Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) I tend to agree za ovo za borilačke veštine, pse, štagod.. Moj najbolji prijatelj kaže: treba nam manje gejeva stilista i više gejeva teretandžija. Ja se ne slažem za stiliste, ali se slažem za teretandžije (mogu i stilisti u teretanu! ). I naravno paralelno raditi na promeni sistema kroz edukaciju, kao i na doslednom i efikasnom sprovođenju kaznenih mera. Ali, dok institucije ne profunkcionišu, borilačke veštine i tegovi, što da ne. Edited October 9, 2014 by sailorman
maheem Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Da se razumemo, uopste ne propagiram nasilje, cak ni u svrhu odbrane od maltretiranja. Treniranje borilackih vestina (kod dobrog instruktora) pomaze da se nenasilno hendluju konfliktne situacije. ja prosto ne verujem u to. ok, može samo da koristi ali mislim da nije primenljivo u praksi sa nasuprot iskusnijim fajterima koji su puni inicijative i kojima je svaki fight ništa posebno, poput igre, a neretko se radi o čitavoj gomili takvih idiota a ne samo jednom "protivniku". pošto se ti idioti ne vaspitavaju kod kuće neko mora da ih vaspitava, obrazuje i najoštrije sankcioniše zbog maltretiranja drugih bez obzira na statusni položaj njihovi roditelja
sailorman Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ono s cim se ne slazem je ovo insistiranje na edukaciji roditelja. Mislim da je resenje ne u edukaciji, nego u kaznjavanju roditelja (drustveno koristan rad je super za to) nasilne dece. Mora i jedno i drugo, represija bez prevencije ne radi poso, kao ni obrnuto.
maheem Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Delimicno se slazem sa tim. Ono sto sam zeleo da istaknem je da prica "ne treba dozvoliti usvajanje dece istopolnim parovima, jer ce ta deca biti maltretirana" ne stoji. Mislim, ako je to argument, mozemo da obavezemo gej roditelje da decu upisu na borilacke vestine. Ono s cim se ne slazem je ovo insistiranje na edukaciji roditelja. Mislim da je resenje ne u edukaciji, nego u kaznjavanju roditelja (drustveno koristan rad je super za to) nasilne dece. što bi fashion bloggeri rekli: exactly
Aion Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 ja prosto ne verujem u to. ok, može samo da koristi ali mislim da nije primenljivo u praksi sa nasuprot iskusnijim fajterima koji su puni inicijative i kojima je svaki fight ništa posebno, poput igre, a neretko se radi o čitavoj gomili takvih idiota a ne samo jednom "protivniku". pošto se ti idioti ne vaspitavaju kod kuće neko mora da ih vaspitava, obrazuje i najoštrije sankcioniše zbog maltretiranja drugih bez obzira na statusni položaj njihovi roditelja Deca nisu kriva. Velika vecina dece nasilnika su na nasilje direktno posticana od roditelja.
Giga Moravac Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Deca nisu kriva. Velika vecina dece nasilnika su na nasilje direktno posticana od roditelja. Moj zet ucitelj se apsolutno slaze. Da deca nikad ali nikad nisu kriva nego roditelji. I ne samo anti gej nego i drugo. Zasto bi neko iz Srbije mrzeo Hrvata ili obratno. Sve se to uci u porodici.
ToniAdams Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 I tend to agree za ovo za borilačke veštine, pse, štagod.. Moj najbolji prijatelj kaže: treba nam manje gejeva stilista i više gejeva teretandžija. Ja se ne slažem za stiliste, ali se slažem za teretandžije (mogu i stilisti u teretanu! ). I naravno paralelno raditi na promeni sistema kroz edukaciju, kao i na doslednom i efikasnom sprovođenju kaznenih mera. Ali, dok institucije ne profunkcionišu, borilačke veštine i tegovi, što da ne. a cemu ce tacno sluziti gejevi teretandzije? sto se tice borilackih vestina, mnogo gledate filmove.
Notorious Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Moj zet ucitelj se apsolutno slaze. Da deca nikad ali nikad nisu kriva nego roditelji. I ne samo anti gej nego i drugo. Zasto bi neko iz Srbije mrzeo Hrvata ili obratno. Sve se to uci u porodici. Baš tako. Zato me i dalje zanima šta misliš i predlažeš.
sailorman Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 a cemu ce tacno sluziti gejevi teretandzije? sto se tice borilackih vestina, mnogo gledate filmove. A ne mislim na bodi bilding nego na neku fajtersku teretanu, ima i to zar ne? Mislim ako nema, my bad, onda nek bude umesto teretane boks.
Giga Moravac Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Baš tako. Zato me i dalje zanima šta misliš i predlažeš. Prvo mora drzava da stiti pojedinca (sve svoje gradjane) od svake vrste nasilja. Cak u pocetku i rigoroznije kazne da budu. Pod nasiljem mislim i na verbalno i mentalno. Da se uljudi nacin komunikacije u medijima, da se uvedu neka pravila kako se ophodi na televiziji, u novinama itd- Da se zabrani promovisanje kriminalaca u drustvu (Maric povremeno u Golom zivotu ima kriminalce za goste, to bi trebalo da bude nezamislivo). Istovremeno sa zakonskim morala bi da ide i moralna promena. Kakvi zestoki momci sa asfalta! To su lopovi i ubice i tako ih se mora zvati. A ja se dobro secam da je 90tih promovisano kao pozitivno biti kriminalac i sponzorusa. To se mora radikalno preokrenuti. Jer se sa tim nije do kraja raskinulo. Narocito je vazno da svi budu zasticeni. Jer ako nacionalisticka dezava zatvara oci pred nacionalistickim nasiljem zasto onda ne bi mogli da bijemo gejeve, jevreje rome... Ali ovo je u srbiji samo utopija. Jedino ako ovi sa zapada narede ovim nasim vazalima da moraju tako da postupaju.
Giga Moravac Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ne moze pojedinacno slanje klinca na kik boks ili slicno da resi problem. To mora na nivou drustva da se resi.
Paul Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 cuj gejevi teretandzije su dio resenja, e vala svasta
JozoMujica Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) Delimicno se slazem sa tim. Ono sto sam zeleo da istaknem je da prica "ne treba dozvoliti usvajanje dece istopolnim parovima, jer ce ta deca biti maltretirana" ne stoji. Mislim, ako je to argument, mozemo da obavezemo gej roditelje da decu upisu na borilacke vestine. A naravno, sva deca vole borilačke sportove i sklona su treniranju istih i uživaće u tome. Utopija. Ono s cim se ne slazem je ovo insistiranje na edukaciji roditelja. Mislim da je resenje ne u edukaciji, nego u kaznjavanju roditelja (drustveno koristan rad je super za to) nasilne dece. Sa ovim se slažem. Samo što bi, kao i sve ostalo u Srbiji, ostalo samo mrtvo slovo na papiru. offtopik: Priča se ovih dana o zabrani pušenja na svim javnim mestima, kao pooštravanju zakona kojim je već zabranjeno pušenje u krugu zdravstvenih ustanova, ne samo u zgradama, već i u dvorištima. To je trajalo mesec dana od kad je zakon stupio na snagu, danas sam se vozio liftom u bolnici sa lekarom koji je u liftu pušio. U ambulantama se puši. U lekarskim sobama, sestrinskim pultovima, svuda. Zaboravite na sprovođenje zakona u Srbiji, osim onih koji donose direknu političku ili ekonomsku korist vladajućoj kasti. Edited October 9, 2014 by JozoMujica
Aion Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ne moze pojedinacno slanje klinca na kik boks ili slicno da resi problem. To mora na nivou drustva da se resi. Ja sam pacifista, uopste nisam mislio da treba decu uciti da se tuku. Dobro nisi pomenuo treniranje MMA. Mislio sam na aikido (japanski), kendo, ...
ToniAdams Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ja sam pacifista, uopste nisam mislio da treba decu uciti da se tuku. Dobro nisi pomenuo treniranje MMA. Mislio sam na aikido (japanski), kendo, ... to, kendo, i onda mu kupis katanu, i kad trojcu obezglavi, cetvrti ima da prelazi na drugu stranu ulice cim ga vidi. budimo ozbiljni. dve vrste ljudi ce se potuci, oni koji u tome uzivaju, i oni koji se nalaze u situaciji da se bore za prezivljavanje. na zalost, ovi prvi su mnogo brojniji, a pritom se jako lepo prepoznaju i grupisu.
Recommended Posts