sailorman Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Arhetipski sadržaji se projektuju na ljude, čini mi se da je Dankan to hteo da kaže. +1
Turnbull Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 To svakako, ali onda odnos arhetipa i konkretnih osoba nije nimalo jednoznačan. Arhetipi ne mogu da ne postoje (u meri u kojoj se uopšte može reći da postoje).
Notorious Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 (edited) U pravu si, odnosi arhetipskih predstava i realnih osoba i sadržaja nisu ni najmanje jednostavni ni jednoznačni. Arhetip će se ispoljiti u susretu sa kompatibilnim spoljašnjim sadržajem (npr. negujuća uloga će aktivirati arhetipski sadržaj majčinskog karaktera, nezavisno od toga radi li se o biološkoj majci). Ako realna majčinska figura nije odgovarajući sasud za te sadržaje, oni će se projektovati na druge žene sa naglašenom negujućom stranom (ponekad i na potencijalne partnerke). Lele, koji of. Edited October 6, 2014 by Notorious
kgmr Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 odbegao Nema to veze sa Jungom, osim sto koristi termin arhetip. Anima i Animus kod Junga su nesto sasvim drugo (muski i zenski aspekt svakog pojedinca, bez obzira na pol). Ovo je cista frojdovstina. to je ruzno sto si taki nipodastavajuci.
Aion Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Frojdovstina u smislu popularnih, vulgarnih, interpteracija Frojdovih ideja (ovde potpuno besmisleno ubacivanje Jungovih termina), ne kao zazuimanje strane u sukobu Frojd/Jung.
Turnbull Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Frojdovstina u smislu popularnih, vulgarnih, interpteracija Frojdovih ideja (ovde potpuno besmisleno ubacivanje Jungovih termina), ne kao zazuimanje strane u sukobu Frojd/Jung. Ukratko, zoćizam.
kgmr Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Frojdovstina u smislu popularnih, vulgarnih, interpteracija Frojdovih ideja (ovde potpuno besmisleno ubacivanje Jungovih termina), ne kao zazuimanje strane u sukobu Frojd/Jung. ocigledno si klajnijanac. ban! turnbulle, pa ovo je stvarno jezivo. iskreno, citam to, i kako tekst ide, mislim se, opet onaj sime levicari, mora malo da se opusti, zoca ovog puta samo prosipa konzervativizam, ali nije maligan. ali onda dodjem do zakljucka, gde me zoca, u tvoje ime posere po sred lica. bas ti hvala <_<
Aion Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Zoca je TA-ovac. Sta god mislili o njima, oni su ipak priznat psihoterapetuski pravac.
Aion Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 ocigledno si klajnijanac. ban! Moj nik sve govori!
kgmr Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Zoca je TA-ovac. Sta god mislili o njima, oni su ipak priznat psihoterapetuski pravac. znam, ali zakljucak. ja ne mislim nista o njima, ne znam, ali on je moron. ne bih rekla da su i ostali takvi?
Aion Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Sad si me naterala da procitam clanak. Ajde zakljucak, ocekivao sam nesto mnogo gore, medjutim, po meni, osnovni problem je u jednoj (ili dve) premisi, a to je da "postoji femininizacija Zapadne kulture" i "da je feminizacija (kulture) nesto lose". Naravno, mislim da ni jedno, ni drugo nije tacno.
teacher Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Zoca je TA-ovac. Sta god mislili o njima, oni su ipak priznat psihoterapetuski pravac.lolTo kad završiš kurs pa prosipaš optimizam po duhovnim tragačima za instant rešenjima...
Turnbull Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 ocigledno si klajnijanac. ban! turnbulle, pa ovo je stvarno jezivo. iskreno, citam to, i kako tekst ide, mislim se, opet onaj sime levicari, mora malo da se opusti, zoca ovog puta samo prosipa konzervativizam, ali nije maligan. ali onda dodjem do zakljucka, gde me zoca, u tvoje ime posere po sred lica. bas ti hvala <_< Trebalo bi više da veruješ mojoj proceni -_-
Turnbull Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Zoca je TA-ovac. Sta god mislili o njima, oni su ipak priznat psihoterapetuski pravac. Ma pusti to kako se on predstavlja, čitaj šta piše.
Aion Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Ma pusti to kako se on predstavlja, čitaj šta piše. Iako nemam zivaca za njegovo pisanje, procitao sam. Komentar je par postova iznad.
Recommended Posts