Notorious Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 ako ne umes da odgovoris, budi vasilija da ti pomogne Mogu ja, mogu ja? Iz okrilja religije se iznedrilo mnogo pravila, običaja i institucija (poput braka, npr.) koji su ugrađeni u temelje savremenog sekularnog društva. Ne razumem šta je tu problematično. et bergasa Nisam shvatila kome je namenjen tvoj komentar
Turnbull Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) Odgovaram postavljaču pitanja-zašto žele brak. Mogao je i da pita zašto gejevi žele mašinu za veš. Ali zašto žele samo jednu mašinu za veš, kao i heteroseksualci? Zašto ne žele dve, ili tri mašine za veš? Objasni mi to. A ako ne umeš, budi Vasu da ti pomogne. Edited September 30, 2014 by Turnbull
bergasa19 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 a mozda ti bergasa znas odgovor? Ne znam, ali sam siguran da mašina za veš zna. Idi pa je pitaj.
ljakse Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 evo ti pitanje pa odgovori ako umes zasto se homoseksualci zalazu za brak u istovetnoj formi koju je crkva propisala 1+1? zasto ne 1+2 ili 1+3, ili 2+4? Možda zato što su ljudi uglavnom monogamna bića po prirodi? Imam i ja pitanje: zašto ateisti (ne samo gejevi) većinom smatraju da je loše ukrasti i ubiti, kada to smatra i crkva?
Turnbull Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) Ne slažem se sa pitanjem. Kao što smo već utvrdili, svi ateisti su gejevi, a svi gejevi - ateisti. Prati fabulu radnje! Edited September 30, 2014 by Turnbull
Notorious Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Lele, Turnbulle, pa kud da se šaltam sad pod stare dane
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Mogu ja, mogu ja? Iz okrilja religije se iznedrilo mnogo pravila, običaja i institucija (poput braka, npr.) koji su ugrađeni u temelje savremenog sekularnog društva. Ne razumem šta je tu problematično. et bergasa Nisam shvatila kome je namenjen tvoj komentar ti si jedina ovde pristojna, pa cu ti pristojno odgovoriti....pitanje je zasto se homici zalazu bas za oblik braka koji je crkva propisala a ne za neki drugi....uzgred, brak kao institucija je crkvena izmisljotina, a gradjanski brak je to isto, prepisano od crkve, samo sto predstavlja i ugovornu obavezu homoseksualci mogu i da potpisu ugovor, koji bi im omogucio sve ono sto se dobija bracnim ugovorom, ali ne, oni bas hoce crkvenu simboliku, a ateisti su....
Turnbull Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Lele, Turnbulle, pa kud da se šaltam sad pod stare dane Biraj, ili Bog i brak, ili ateizam i homoseksualnost. Čeburaška objasnio.
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Možda zato što su ljudi uglavnom monogamna bića po prirodi? bravo, prava rec!!! kamo tolerancija prema razlicitosti? pa nismo valjda svi monogamni? kako se uopste moze biti monogaman po prirodi? ej?
Agni Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 ti si jedina ovde pristojna, pa cu ti pristojno odgovoriti....pitanje je zasto se homici zalazu bas za oblik braka koji je crkva propisala a ne za neki drugi....uzgred, brak kao institucija je crkvena izmisljotina, a gradjanski brak je to isto, prepisano od crkve, samo sto predstavlja i ugovornu obavezu homoseksualci mogu i da potpisu ugovor, koji bi im omogucio sve ono sto se dobija bracnim ugovorom, ali ne, oni bas hoce crkvenu simboliku, a ateisti su.... Ne bih rekao da ateisti medju homoseksualcima zele crkveni brak, valjda im je kao i svim ateistima, gradjanski dovoljan.
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ne bih rekao da ateisti medju homoseksualcima zele crkveni brak, valjda im je kao i svim ateistima, gradjanski dovoljan. nisam ni mislio da hoce crkveni brak, vec gradjanski, sam brak (gradjanski) smatram crkvenim simbolom
Notorious Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) ti si jedina ovde pristojna, pa cu ti pristojno odgovoriti....pitanje je zasto se homici zalazu bas za oblik braka koji je crkva propisala a ne za neki drugi....uzgred, brak kao institucija je crkvena izmisljotina, a gradjanski brak je to isto, prepisano od crkve, samo sto predstavlja i ugovornu obavezu homoseksualci mogu i da potpisu ugovor, koji bi im omogucio sve ono sto se dobija bracnim ugovorom, ali ne, oni bas hoce crkvenu simboliku, a ateisti su.... Ta simbolika već dugo nije ekskluzivno crkvena, iako je prepisana od crkve, kao i sam brak, uostalom. et Turnbull podvojih se u momentu Edited September 30, 2014 by Notorious
Krošek Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 za pocetak, interesuje me otkud tolika fiksacija brakom kod homica, kad je brak jedna obicna crkvena izmisljotina? zabranjeno/tuđe voce je slađe. kontaju da im je taj oblik društvenog života uskraćen i onda se premišljaju o tome da li su u minusu i zaključe da jesu (kao što i jesu, da se ne lažemo). kroz to se postepeno javlja osećaj uskraćenosti, izloženosti diskriminaciji and so on and so forth a kod nekih (nešto slutim prilično malog broja u srbiji) i konkretan stav o nepravdi. brak je fantastično korisna stvar na zapadu (gde ljudi imaju neku imovinu) a srbiji malo manje. ali jos uvek je dobar način da poručiš malo široj familiji i prijateljima da ako su nekad mislili da ti pomognu, podrže, da je "sad" pravo vreme (da ti izuleću s parama). ako su ljudi siroti/stipse/otuđeni onda baš nema nikakvu racionalnu svrhu osim možda pravno gledano. zamisli da si gej i da nemas tu mogućnost, praktično si locked-out iz čitave jedne dimezije odnosa sa značajnim brojem ljudi koji su ti potencijalno korisni. naravno ako bi se danas uveo gej brak u srbiji to opet ne bi funkcionisalo (ali zato je tu onaj prvi pasus o zabranjenom voću) što se tiče tvoje karakterizacije i doživljaja braka ostajem uzdržan.
ljakse Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) bravo, prava rec!!! kamo tolerancija prema razlicitosti? pa nismo valjda svi monogamni? kako se uopste moze biti monogaman po prirodi? ej? Ne znam, moguće da je to zbog toga što postoje neke odlike koje je ljudski rod razvio tokom vremena otkad postoji na zemlji, i time se odvojio od životinja. Npr, uspravan hod, nešto malo viši nivo inteligencije, socijalnih veština i tako to. Npr, ljubomora je uglavnom ljudska osobina, značajno manje je rasprostranjena kod životinja, kod kojih ćeš videti da se ne pare samo sa jednim partnerom za života, ili bar ne obavezno samo sa jednim u određenom vremenskom periodu. Pa se onda na osnovu tih sklonosti formiraju i uobičajene društvene norme, i tako to. nisam ni mislio da hoce crkveni brak, vec gradjanski, sam brak (gradjanski) smatram crkvenim simbolom A ono ne ubij i ne ukradi? Edited September 30, 2014 by ljakse
Recommended Posts