Agni Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 To, pretpostavljam, vazi za i zatvore, kasarne, brodove?.... Zatvori su dobar primer - podela na pasivne/aktivne odslikava odnos snaga/mesto u hijerarhiji.
bergasa19 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Prvo da ustanovimo na šta mislite kad kažete homofobija.
boshoku Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 socijalna indukcija je stupidan pojam na mnogo nivoa...
namenski Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Zatvori su dobar primer - podela na pasivne/aktivne odslikava odnos snaga/mesto u hijerarhiji. To mozda u teoriji, jer, pretpostavljam, nikad nisi bio u zatvoru? :) Prvo da ustanovimo na šta mislite kad kažete homofobija. Luk i voda, novogovor, mislim na price o generisanju, indukciji, itd, itd... Sustina je da se homofobija pojavljuje javno i deklarise kao pozeljna drustvena vrednost u drustvima koja su pre svega totalitaristicka; nije slucajno sto je nacisticka Nemacka sa svojim Rosa Winkel postala etalon homofobije. Stepen homofobije je jedna od mera totalitarne drustvene svesti; moze da bude modifikovan i/ili ublazen pojedinim kulturnim specificnostima, ali je ovo sustina.
Agni Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 To mozda u teoriji, jer, pretpostavljam, nikad nisi bio u zatvoru? :) To ja na osnovu filmova i serija. :D
namenski Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 To ja na osnovu filmova i serija. :D Onda bolje nemoj :)
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 pa dobro, izraz "indukovani" je uveo kolega kampokei, ja nastavio, pa onda i ostali... mozemo umesto njega da koristimo izraz proizvedeni, ili steceni (po ugledu na podele refleksa)
Notorious Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) U psihijatriji već dugo (nije novogovor) postoje poremećaji koji se nazivaju indukovanima (indukovana psihoza, npr.), koji podrazumevaju postojanje induktora i indukovanog. Edited September 30, 2014 by Notorious
nautilus Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 splitovao desetak čudnih postova na deponiju. nastavite tamo sa indukcijom
iDemo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Da li stvarno nije? Možda se stvarno spolja bolje vidi. To je argument validan skoro kao i "on nikad nije bio u Americi/Srbiji/etc - otkud on zna kako je tamo", ne? Mozemo da se nadjemo negde na "mozda taj spolja ima bolji uvid u situaciju u drugim zemljama - sa kojima ondaKporedi" ili nesto vec tome slicno.
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 zao mi je sto je prekinuta rasprava izmedju budje i simeta, bas sam zeleo da se nadovezem, tu se podrazumevao ateizam kod homoseksualaca.... za pocetak, interesuje me otkud tolika fiksacija brakom kod homica, kad je brak jedna obicna crkvena izmisljotina?
ljakse Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 +1 I manastirska rakija i razni manastirski recepti. Nikad mi to nije bilo jasno, kako pošten ateista to može da voli.
Recommended Posts