boshoku Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 aha, hteo i tebe da vodim al se uplaših sukoba
Kampokei Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Mislim da nije. Ankete (upravo te koje koristi Inglehart, EVS) pokazuju da je homofobija u Srbiji (merena pitanjem: da li zeleli da imamo gejove u komsiliku) bila izuzetno visoka sredinom devedesetih godina, dakle pre problematizovanja teme od strane Crkve i ekstremista. Ako je homofobija tada bila necim indukovana, pre bih se kladio na opste osecanje ugrozenosti zbog nemastine i ratova nego na neciji aktivizam. Mozda, mozebit da je to moj wishful thinking. Moguce da je jaka homofobija i onomad postojala, samo nije imala prostora da se izrazi :)
Milogled Bluff Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ja se bas pitao jer Boskic bio na prajdu
ToniAdams Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 aha, hteo i tebe da vodim al se uplaših sukoba ajde molimte, pa tu nam je belch
ficfiric Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ja se bas pitao jer Boskic bio na prajdu Naravno,... on je gej
belch Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 (edited) ajde molimte, pa tu nam je belch super sam ispala tu al fali mi roze kamenje :( Edited September 30, 2014 by belch
boshoku Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Naravno,... on je gej gej ti u gaćama... kažu da je to uobičajeno u vojvodini
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Jebem li ga, konzervativnost je rastegljiv pojam, a sto se tice LGBT prava (sto se poslednjih desetak godina ustalilo kao bitan parametar) Srbija je svakako neuporedivo konzervativnija od Austrije (mada ja mislim da je to nekako vestacki indukovana i recentna homofobija). A evo mape bazirane na najuticajnijem istrazivanju o preovladjujucim vrednostima (mada su po mom misljenju simplifikacije i povrsnost izvor dobrog dela uticaja i za mnoge zemlje je tesko poverovati da su tu gde su), i evo i Srbije na njoj. Ukratko, sasvim solidno stojimo na y osi, "bolje" od mnogih zapadnih zemalja, dok nas x malo jebucka. mapu da ne komentarisem, jer je bas ne razumem skroz.... slazem se sa ovim u zagradi, oko vestacke indukcije homofobije, paradu vidim kao zesce ispolitizovanu.... ne slazem se da je srbija neuporedivo konzervativnija sto se tice lgbt prava, mozda jeste malo (ako uopste) ali ne neuporedivo.... sama parada jeste u srbiji problematicna, za razliku od dugine parade u becu, ali tu ima raznih razloga, a najmanje je do konzervativizma... u srbiji je parada maltene ventil za razne nagomilane frustracije, ratni gubici, ekonomski, blabla....sve se uklapa, ubacis paradu u medijski fokus, dodas malo zlog zapada, i eto pedera za sve krivih... dugina parada u becu, nasuprot, nije uopste u fokusu, jedino sam video dugine zastavice po tramvajima, po medijima nisam video nikakvu pompu oko toga... a tolerantnost austrijanaca prema paradi moze da se objasni bas pomocu njihovog konzervativizma, disciplina, postovanje autoriteta(drzave/zakona), pristojnost.... sve redom konzervativne osobine.... ubr, poslednjih nekoliko godina sam dosta proveo u becu, nisam niti jednom video javno ispoljavanje homoseksualnih sklonosti, nista poljubac, nista drzanje za ruke, nula, prazan skup....to mi jedino govori da se ni tamo homici ne osecaju prijatno da svoje sklonosti javno ispoljavaju.... pricamo o srbiji, jednoj od najkonzervativnijih evropskih drzava
iDemo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 pricamo o srbiji, jednoj od najkonzervativnijih evropskih drzava Meni ovo, da oprostiš, zvuci smešno. Srbije nije ni u cemu "naj" pa svakako nije ni najkonzervativnija niti jedna od najkonzervativnijih drzava u Evropi. Da budeš 'pravoslavno' konzervativan - treba kinta a toga u Srbiji nema puno pa onda tim narodom vitla kako ko stigne - danas kao konzervativni, sutra polupismeni ili funkcionalno nepismeni a sutra im "narodne" poslanike vuku za rukav da gledaju 'igrane' filmove "da vide kako je u Srbiji"... Cirkus jeste a jedna od najkonzervativnijih zemalja u Evropi - tja... Teško.
kgmr Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 vestacki indukovana homofibija u smislu drustvenog uticaja na formiranje stava? samo da razjasnim sebi na sta mislite
Radoye Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 iz koje godine je ona prethodna nešto me zanima Verovatno od pre 9/11.
onamonamo Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Meni ovo, da oprostiš, zvuci smešno. Srbije nije ni u cemu "naj" pa svakako nije ni najkonzervativnija niti jedna od najkonzervativnijih drzava u Evropi. nije svakako, samo se nadovezujem na onaj britanski tekst od pre par strana koji je tako opisao srbiju
Recommended Posts