Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

aha, hteo i tebe da vodim al se uplaših sukoba

Posted

Mislim da nije. Ankete (upravo te koje koristi Inglehart, EVS) pokazuju da je homofobija u Srbiji (merena pitanjem: da li zeleli da imamo gejove u komsiliku) bila izuzetno visoka sredinom devedesetih godina, dakle pre problematizovanja teme od strane Crkve i ekstremista. Ako je homofobija tada bila necim indukovana, pre bih se kladio na opste osecanje ugrozenosti zbog nemastine i ratova nego na neciji aktivizam.

Mozda, mozebit da je to moj wishful thinking. Moguce da je jaka homofobija i onomad postojala, samo nije imala prostora da se izrazi :)

Posted

Ja se bas pitao jer Boskic bio na prajdu

Posted

aha, hteo i tebe da vodim al se uplaših sukoba

ajde molimte, pa tu nam je belch :fantom:

Posted

Ja se bas pitao jer Boskic bio na prajdu

Naravno,... on je gej

Posted (edited)

ajde molimte, pa tu nam je belch :fantom:

super sam ispala tu :fantom:

al fali mi roze kamenje :(

Edited by belch
Posted

Naravno,... on je gej

gej ti u gaćama...

kažu da je to uobičajeno u vojvodini :fantom:

Posted

Jebem li ga, konzervativnost je rastegljiv pojam, a sto se tice LGBT prava (sto se poslednjih desetak godina ustalilo kao bitan parametar) Srbija je svakako neuporedivo konzervativnija od Austrije (mada ja mislim da je to nekako vestacki indukovana i recentna homofobija).

A evo mape bazirane na najuticajnijem istrazivanju o preovladjujucim vrednostima (mada su po mom misljenju simplifikacije i povrsnost izvor dobrog dela uticaja i za mnoge zemlje je tesko poverovati da su tu gde su), i evo i Srbije na njoj. Ukratko, sasvim solidno stojimo na y osi, "bolje" od mnogih zapadnih zemalja, dok nas x malo jebucka.

mapu da ne komentarisem, jer je bas ne razumem skroz....

slazem se sa ovim u zagradi, oko vestacke indukcije homofobije, paradu vidim kao zesce ispolitizovanu....

ne slazem se da je srbija neuporedivo konzervativnija sto se tice lgbt prava, mozda jeste malo (ako uopste) ali ne neuporedivo.... sama parada jeste u srbiji problematicna, za razliku od dugine parade u becu, ali tu ima raznih razloga, a najmanje je do konzervativizma...

u srbiji je parada maltene ventil za razne nagomilane frustracije, ratni gubici, ekonomski, blabla....sve se uklapa, ubacis paradu u medijski fokus, dodas malo zlog zapada, i eto pedera za sve krivih...

dugina parada u becu, nasuprot, nije uopste u fokusu, jedino sam video dugine zastavice po tramvajima, po medijima nisam video nikakvu pompu oko toga... a tolerantnost austrijanaca prema paradi moze da se objasni bas pomocu njihovog konzervativizma, disciplina, postovanje autoriteta(drzave/zakona), pristojnost.... sve redom konzervativne osobine....

ubr, poslednjih nekoliko godina sam dosta proveo u becu, nisam niti jednom video javno ispoljavanje homoseksualnih sklonosti, nista poljubac, nista drzanje za ruke, nula, prazan skup....to mi jedino govori da se ni tamo homici ne osecaju prijatno da svoje sklonosti javno ispoljavaju....

pricamo o srbiji, jednoj od najkonzervativnijih evropskih drzava

Posted

pricamo o srbiji, jednoj od najkonzervativnijih evropskih drzava

Meni ovo, da oprostiš, zvuci smešno. Srbije nije ni u cemu "naj" pa svakako nije ni najkonzervativnija niti jedna od najkonzervativnijih drzava u Evropi.

Da budeš 'pravoslavno' konzervativan - treba kinta a toga u Srbiji nema puno pa onda tim narodom vitla kako ko stigne - danas kao konzervativni, sutra polupismeni ili funkcionalno nepismeni a sutra im "narodne" poslanike vuku za rukav da gledaju 'igrane' filmove "da vide kako je u Srbiji"... Cirkus jeste a jedna od najkonzervativnijih zemalja u Evropi - tja... Teško.

Posted

vestacki indukovana homofibija u smislu drustvenog uticaja na formiranje stava? samo da razjasnim sebi na sta mislite

Posted

iz koje godine je ona prethodna nešto me zanima :fantom:

Verovatno od pre 9/11.

Posted

Meni ovo, da oprostiš, zvuci smešno. Srbije nije ni u cemu "naj" pa svakako nije ni najkonzervativnija niti jedna od najkonzervativnijih drzava u Evropi.

nije svakako, samo se nadovezujem na onaj britanski tekst od pre par strana koji je tako opisao srbiju