Caligula Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Meni je najgore u svemu ovome sto smo videli kako dobro funkcionise kontrola nad ekstremistickim grupama (bili navijaci ili ne), sto u prevodu znaci da se isto tako mogu iskoristiti ili ne-iskoristiti ako bi doslo do nekih drugih protesta. Nije nesto sto nismo znali do sada ali je i dalje jezivo. Nije Mose nego Vucko ima muda da se suprotstavi huliganima. Zezam se.
Nesh Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 То што их ти чујеш само када говоре о хомосексуалцима, што им је свакако посао, не значи да остатак времена ћуте. Voleo bih da vidim primer oglasavanja SPC protiv sirenja mrznje i nasilja, porodicnog i ulicnog, a narocito onog koje se cini u ime "odbrane porodicnih i drugih bogougodnih vrednosti" koje zastupa SPC. Moze i kao obracanje javnosti sa pecatom i potpisom patrijarha. Nisam zloban, nego mi se cini da takva agilnost kakva se iskazuje u borbi protiv jedne manjne, nikako ne dopire do javnosti (ili bar do mene) kada se radi o gresima koji se potencijalno upraznjavaju medju onih 80% (da uzmemo ono sto navodi patrijarh) vecinskog stanovnistva ili, ne daj boze, medju pastirima SPC. Ima li, na primer, negde kakvo obracanje o bahatosti i srebroljublju pastira, da zna narod sta SPC, toliko zabrinuta zbog troskova parade, misli o luksuznim odajama i automobilima u kojima neki njeni pastiri sluze bogu. Postavlja li im patrijarh javno (ocinski?) pitanja od 1 do n, sa sve pecatom i potpisom? Ali da ne sirim dalje, tema je vise za topik o SPC.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ako padneš u taj šanac znači da si bio padu sklon. :) Sad bez zezanja, nije smisao Prajda da ubedi ekstremne desničare da im oproste što su ih tukli. Ta dvojica popova se nalaze na političkom terenu i daju političke izjave i kao takvi su podložni političkom delovanju s druge strane. Sad što je organizacija prajda makla te transparente je pitanje pragmatičnosti, a ne odbijanje da se "vređa dogma". +1000 NIsu oni privatna lica, već javne ličnosti koje se izjašnjavaju, in no uncertain terms, o uređenju društva i države, zahtevaju, podvikuju, prokazuju, itd. Nemam ništa protiv, to jeste njihovo pravo, ali stvarno ne vidim šta je problem da se izlože ismevanju, satiri (pri tom izuzetno benigne), i drugim strategijama javnog govora i kritike. Nema tu nikakve jednakosti između strana, i ako je Prslin ozbiljan toj tvrdnji, onda se bojim da je zaista "padu bio sklon", odnosno da samo traži razlog za tu najizanđaliju od svih ideoloških operacija - izjednačavanje ekstremizama. Kao biva, isto su oni koji prizivaju i pravdaju nasilje, i oni koji ove prve izlažu javnom podsmehu, odnosno satiri. Kad bismo se zajebavali.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Bilo bi zanimljivo videti kada bi oni to stvarno formulisali onako kako žele, verovatno se još uvek pomalo suzdržavaju. Upravo. Ako išta, ono je ublaženo usled svesti o tzv. društv.-pol. trenutku.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Pa, tuzite ih. Ljudi svakodnevno cine krivicna dela pa niko ne ide okolo s njihovim slikama. Nemoj harpere, jbt, jel ti stvarno objašnjavaš da je satira koja se sprda s javnim ličnostima moralno problematična? Može jedino da se kaže, kao što su neki već ispravno i primetili, da je pragmatično gledano pogrešan pristup, ali sveštena lica podležu istom tretmanu kao i sve druge javne ličnosti - pa i podsmehu. Edited September 29, 2014 by Turnbull
kobni zelaya Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 +1000 NIsu oni privatna lica, već javne ličnosti koje se izjašnjavaju, in no uncertain terms, o uređenju društva i države, zahtevaju, podvikuju, prokazuju, itd. Nemam ništa protiv, to jeste njihovo pravo, ali stvarno ne vidim šta je problem da se izlože ismevanju, satiri (pri tom izuzetno benigne), i drugim strategijama javnog govora i kritike. Nema tu nikakve jednakosti između strana, i ako je Prslin ozbiljan toj tvrdnji, onda se bojim da je zaista "padu bio sklon", odnosno da samo traži razlog za tu najizanđaliju od svih ideoloških operacija - izjednačavanje ekstremizama. Kao biva, isto su oni koji prizivaju i pravdaju nasilje, i oni koji ove prve izlažu javnom podsmehu, odnosno satiri. Kad bismo se zajebavali. A mimo toga jako je problematično sravnjivanje gej pokreta s pedofilijom. Mislim, to je nebuloza i prosto je tu taj ko je napisao i potpisao tako nešto zlonameran. To se ne može pravdati nikakvim pravom crkve da ima svoju dogmu. To je prosto lažljivo podmetanje koje bi bilo normalno od nekog Bogdanova, a ne od patrijarha.
harper lee Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Nemoj harpere, jbt, jel ti stvarno objašnjavaš da je satira koja se sprda s javnim ličnostima moralno problematična? Može jedino da se kaže, kao što su neki već ispravno i primetili, da je pragmatično gledano pogrešan pristup, ali sveštena lica podležu istom tretmanu kao i sve druge javne ličnosti - pa i podsmehu. Zaobidji me, dobijem nagon za povracanjem kad ti vidim nik.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 A mimo toga jako je problematično sravnjivanje gej pokreta s pedofilijom. Mislim, to je nebuloza i prosto je tu taj ko je napisao i potpisao tako nešto zlonameran. To se ne može pravdati nikakvim pravom crkve da ima svoju dogmu. To je prosto lažljivo podmetanje koje bi bilo normalno od nekog Bogdanova, a ne od patrijarha. Pa to je seksualni analog blood libel-a. Oni su došli da vam pojedbu decu. Nakon te optužbe, pada mrak na oči i zapravo - nije ni čudo da odgovor mora biti nasilje. Ako su s druge strani pedofili, ili oni koji ih prizivaju, onda ostaje samo gut reaction.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Zaobidji me, dobijem nagon za povracanjem kad ti vidim nik. Pa ti ne gledaj u nik, nego u post -_-
harper lee Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Pa ti ne gledaj u nik, nego u post -_- Sta mislis, odakle mi nagon za povracanjem?
kobni zelaya Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Pa to je seksualni analog blood libel-a. Oni su došli da vam pojedbu decu. Nakon te optužbe, pada mrak na oči i zapravo - nije ni čudo da odgovor mora biti nasilje. Ako su s druge strani pedofili, ili oni koji ih prizivaju, onda ostaje samo gut reaction. Ma jasno, samo ne verujem da patrijarh ne razume da tu postoji razlika. To je prosto zlonamerno.
Turnbull Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Sta mislis, odakle mi nagon za povracanjem? Cenim da je iz stomaka?
harper lee Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Cenim da je iz stomaka? Ma, sve pet, sve super, samo odjebi.
harper lee Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ma jasno, samo ne verujem da patrijarh ne razume da tu postoji razlika. To je prosto zlonamerno. S obzirom na iskustva koje je stekao od sopstvenih vladika ne bi me zacudilo da i ne zna razliku.
Recommended Posts