harper lee Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 provokacija koga tacno? i zasto tacno? Drustva - javnosti. Da bi se skrenula paznja na sebe i probleme sa kojima se suocavaju u svakodnevnom zivotu.
ToniAdams Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 pa to je valjda poenta same setnje kao takve. koga bi, po tvom misljenju, trebalo provocitati?
Hella Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 doduse, rekobi da zbilja nije big dil, mislio sam da je nesto zajebanije u pitanju. najzajebanije je bilo kad je neki ciganski ekstremista bacio transparent na zemlju 0:47 https://www.youtube.com/watch?v=e77yd1pK9dA
belch Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Mislim da Prajd u ovoj fazi i treba da bude provokacija i konfrontacija jer se odrzava u okruzenju koje je ne prihvata a ne koje je prihvata. Samo mislim da nisu sve provokacije umesne i korisne. pa većina, uključujući i organizatore se sa time slaže. ne vidim oko čega se vodi ova rasprava
ToniAdams Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 najzajebanije je bilo kad je neki ciganski ekstremista bacio transparent na zemlju 0:47 https://www.youtube.com/watch?v=e77yd1pK9dA jebote jeziv je brko
Прслин Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 pogrešno, to je samo odgovor na govor mržnje. ne bi bilo ni reči o popovima na transparentima da su ovi ćutali i ostavili ljude na miru. i da crkva nije zvonila kad smo prolazili i kad se održavao minut tišine ne bi ni povorka zviždala. Извини, али и ово што си написала је потврда да је у питању тук на утук. Не говорим ово да бих се свађао, већ зато што покушавам да објасним свој став који се своди на то да сматрам да је саопштење СПЦ лоше формулисано и да је геј парада нешто на шта њени учесници имају право, а да ме они транспаренти и звиждање, помешани са правдањем да су ОК, гурају назад у шанац са далеко екстремнијим десничарима јер њима омогућава да кажу "ето видиш", а вама "тамо ти је и место".
sailorman Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 A ovi bi cutali da nije pokusana organizacija Prajda. Los argument. Razumem frustraciju ljudi zbog izjava raznih popova ali ti trasparenti su definitivno bili greska. Pa ovo je vrlo jednostavno. Organizovanje Prajda je u skladu sa Ustavom i zakonom, govor mržnje popova je krivično delo, zabranjeno ne samo Ustavom nego i Krivičnim zakonikom RS. Loša ti je paralela. Nego, vidim ovaj Blok spominje neke evropske fondove, čini mi se da mu smeta što su organizatori uzeli evropskih paaaraaa, pa sam se zapitala, nikada mi to neće biti jasno: je l desničarima smeta kad ljudi koje oni mrze troše pare iz budžeta ili iz inostranstva? Mislim da bi trebali da se dogovore sami sa sobom, ovako zvuče šizofreno i baš mi je teško da ih pratim. :(
ManicMiner Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ne znam da li je vec pominjano - definitivno je bilo privodjenja navijackih vodja na dan odrzavanja Prajda, cak i onih 'penzionisanih'. Vecina je provela idilicno nedeljno popodne u muriji. Vrlo verovatno jedan od vaznih razloga zbog kojih nije bilo znacajnijih dejstava huligana.
Lrd Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 pa nije big dil, kolko vidim upereno je konkretno protivu ove dvojce, a ne protiv crkve. mada, da se razumemo, brku bih tukao samo zato sto je iritantan :( Lepa ilustracija delovanja SPC u javnosti i te pozicije žrtve. Ako si protiv nekog pojedinačno, to je udar na Crkvu, ali Pahomije, Peranović, Kačavenda ili lokalne kabadahije su ipak samo pojedinci i nisu cela crkva.
kobni zelaya Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Извини, али и ово што си написала је потврда да је у питању тук на утук. Не говорим ово да бих се свађао, већ зато што покушавам да објасним свој став који се своди на то да сматрам да је саопштење СПЦ лоше формулисано и да је геј парада нешто на шта њени учесници имају право, а да ме они транспаренти и звиждање, помешани са правдањем да су ОК, гурају назад у шанац са далеко екстремнијим десничарима јер њима омогућава да кажу "ето видиш", а вама "тамо ти је и место". Ako padneš u taj šanac znači da si bio padu sklon. :) Sad bez zezanja, nije smisao Prajda da ubedi ekstremne desničare da im oproste što su ih tukli. Ta dvojica popova se nalaze na političkom terenu i daju političke izjave i kao takvi su podložni političkom delovanju s druge strane. Sad što je organizacija prajda makla te transparente je pitanje pragmatičnosti, a ne odbijanje da se "vređa dogma".
theanswer Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ne znam da li je vec pominjano - definitivno je bilo privodjenja navijackih vodja na dan odrzavanja Prajda, cak i onih 'penzionisanih'. Vecina je provela idilicno nedeljno popodne u muriji. Vrlo verovatno jedan od vaznih razloga zbog kojih nije bilo znacajnijih dejstava huligana. Bilo je toga i ranije. Ovaj klip je urnebesan.
belch Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Извини, али и ово што си написала је потврда да је у питању тук на утук. Не говорим ово да бих се свађао, већ зато што покушавам да објасним свој став који се своди на то да сматрам да је саопштење СПЦ лоше формулисано и да је геј парада нешто на шта њени учесници имају право, а да ме они транспаренти и звиждање, помешани са правдањем да су ОК, гурају назад у шанац са далеко екстремнијим десничарима јер њима омогућава да кажу "ето видиш", а вама "тамо ти је и место". NIKO ti neće pozitivno reagovati na govor mržnje, niko. ako to očekuješ od gejeva da bi išao na prajd, to se neće desiti. mislim, sklonili su transparente, šta više očekuješ? ima gomila, ali gomila religioznih gejeva i oni nemaju problem sa crkvom i religijom, ali imaju sa vređanjem.
Joe D Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 сматрам да је саопштење СПЦ лоше формулисано neko bi mogao da se bavi malo bolje tom formulacijom kod njih, svako malo pogrese
sailorman Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 'Loše formulisano' je jedan od užasnijih eufemizama u poslednje vreme.
Recommended Posts