Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

@harper

pa nije cilj lgbt populacije da ih predsednik voli

+1

Niti narod. Cilj je da predsednik i narod skapiraju da ih se ne tiče što je neko nekad i negde u fazonu da uradi nešto što mu ustav garantuje. A to se postiže samo suvim treningom, kao i svuda u svetu™. To što predsednik vlade mora da skuplja poene i na drugoj strani može samo da uspori proces, ali tako nam je.

Posted (edited)

Jesam li ja ovde jedini koji detektuje uredne ako ne homofobicne onda bar nadrndane Vuciceve izjave kao sto je ova poslednja o tome kako "on razume pandure sto su mu prebili burazera kad jadni moraju da rade nesto protiv svojih uverenja"? Mislio sam da potpuno preskocim pisanje na ovu temu u ovoj opstoj euforiji da ne bih ispao grbav ali meni sve ovo juce i danas u vezi Vucica i Prajda vise lici na stav "znam ja sta su oni ali sta da se radi kad se mora, slazem se ja s vama ali ne moze im se zabraniti setnja" nego na neku pobedu ne znam cega i ne znam koga.

NIsi jedini koji detektuje odvratne izjave. 

U ovom trenutku jeste nekakva pobeda da premijer dela po rezonu "znam ja sta su oni ali sta da se radi kad se mora, slazem se ja s vama ali ne moze im se zabraniti setnja", da gradonačelnik učestvuje na prajdu i da se nikome nikome ništa loše nije dogodilo. Naredne godine će mu mnogo teže biti da zabrani prajd jer je pokazao da, kako je rekao, država može, hoće i ume da osigura sprovođenje Ustava. 

Edited by pacey defender
Posted

Meni se svidela ona podrska sa plaze, posle toga nemam nikakvih kapitalnijih primedaba™.

kako god - se odnosilo na učesnike spram aktivista :)

.... negde naidjem na "učesnike" negde na "aktiviste" pokušala sam se našalim... očigledno bezuspešno :o

Posted

Moze, mada sam kao dizajner slab sa sharenilom i veseljem.

Zato si za grotesknu smaracinu strucnjak.

Posted

kako god - se odnosilo na učesnike spram aktivista :)

.... negde naidjem na "učesnike" negde na "aktiviste" pokušala sam se našalim... očigledno bezuspešno :o

nije drama...

Posted (edited)

Jesam li ja ovde jedini koji detektuje uredne ako ne homofobicne onda bar nadrndane Vuciceve izjave kao sto je ova poslednja o tome kako "on razume pandure sto su mu prebili burazera kad jadni moraju da rade nesto protiv svojih uverenja"? Mislio sam da potpuno preskocim pisanje na ovu temu u ovoj opstoj euforiji da ne bih ispao grbav ali meni sve ovo juce i danas u vezi Vucica i Prajda vise lici na stav "znam ja sta su oni ali sta da se radi kad se mora, slazem se ja s vama ali ne moze im se zabraniti setnja" nego na neku pobedu ne znam cega i ne znam koga.

Konferencija je bila direktno poseravanje po glavama učesnika Prajda.

Po sistemu: Evo, ja sam vam to obezbedio, a ostali, fini™, građani su ostali kod kuće, iako se ne slažu sa tim, bla bla bla..

Ni žandari, divni momci, ne vole ovo što rade, ali rade i moraju da rade!

e: slovca

Edited by svashtabezneshto
Posted

Da, i?

Carsijo na sto strana, menjanje svesti, Veber ali i ovi pritajeni signali, zrtvovanje, leganje na pod bez sakoa. Gluma da bi se odrzalo 50% i zadovoljio malogradjanin koj ne bi nista da rizikuje vec da nastavi da se kuva kao ona poslovicna zaba.

Posted

@harper

pa nije cilj lgbt populacije da ih predsednik voli

Nije to poenta ali, kao sto rekoh, nije ni moja stvar. Za mene je bitno da je Prajd odrzan u kontekstu postovanja zakona i Ustavom zagarantovanih prava, sve dalje nije my cup of tea. Moje neko misljenje je da drzavni sluzbenik ne bi trebalo da ostavlja utisak animoziteta prema jednoj grupi stanovnika drzave kojom upravlja jer se tako stice utisak da se nesto odrzalo jer tako pise u ustavu a zasto pise u ustavu, jebem li ga, nisam za to da pise ali sta da radim kad pise.

No, hajde da ne pisam po paradi (doslovno :lolol: ), zaustavicu se ovde.

Posted

Današnji datum ćemo pamtiti i po tome što smo zvanično ušli u etatizam.

Posted

Današnji datum ćemo pamtiti i po tome što smo zvanično ušli u etatizam.

etatizam? evo još jedne dubukoumne konstatacije koja počinje na e. 

e aj ne seri. 

Posted

Konferencija je bila direktno poseravanje o glavam učesnika Prajda.

Po sistemu: Evo, ja sam vam to obezbedio, a ostali, fini™, građani su ostali kod kuće, iako se ne slažu sa tim, bla bla bla..

Ni žandari, divni momci, ne vole ovo što rade, ali rade i moraju da rade!

Pa, kako rece Sailor, nebitno.

Neka misli sta hoce, dok ne zabranjuje ustavno pravo na okupljanje.

Posted

koga bre briga sta vucic kaze u redovnom poludnevnom obracanju javnosti? :D

prajd je odrzan i to je to.

Posted

Pa, kako rece Sailor, nebitno.

Neka misli sta hoce, dok ne zabranjuje ustavno pravo na okupljanje.

Jeste nebitno ako se gleda samo današnja šetnja, ali ti ljudi sutra opet treba da šetaju gradom, bez zaštite, zbog toga njegov stav nije dobar.

No, nebitno je, Prajd je održan!

Više bih volela da se premijer (ma ko bio na njegovom mestu) nije izvinjavao građanima™ zato što je morao da ispoštuje ustav.

Bojim se da sledeća tačka ne bude promena ustava.

Posted

Svakako je dobro sto se Pride odrzao i to je najvazniji utisak.

Kada pricamo o Vucicu, Tadicu i ostalim govnarima valja reci da je sada ustvari ocigledno koliko ovom zemljom drmaju centri moci koji su van institucija. Pre 4 godine smo imali skoro pa gradjanski ratr na ulicama, sad odjednom je najveci domet huligana da zapale gume 5km od dogadjaja. Isto se dogodilo u slucaju hapsenja Sljivancanina i kasnijih DSSovih hapsenja. Nemojte se zavaravati da je drzava "naterana da postuje zakone". Sutra ako se vrati DS ubedjen sam da bismo opet imali haos.

to samo pokazuje koliki je pacer tadic i ekipa oko njega, ako za sve te godine na vlasti nisu uspeli da pohvataju konce ko kontrolise huligansku rulju i da ih uhvate za jaja. da li kontrolore, da li huligane, uz jasnu poruku da ce jaja (npr posao sa "obezbedjenjem" splavova) nestati u roku od izgovora reci keks, ako ne budu dobri i uzorni gradjani

a ako je tacno da se sustinska vlast u potpunosti nalazi van institucija, onda daj da gasimo podforum politika. sto da forumasi dobijaju banove kada su tadic i vucic, ceda i krka*, tuna i radule isti. a vala, nema svrhe ni na izbore ici - vidi prethodnu recenicu.

*valjda je ziv jos uvek, slabo pratim pups al cini mi se da je neki iz klana umro. da ne bude da cedi prizeljkujem isto :)