Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

zar to nije ocigledno posle danasnjeg dana

:huh:

Posted (edited)

zar to nije ocigledno posle danasnjeg dana

:huh:

Pa meni nije, tačnije i ne verujem da su pod nečijom neposrednom kontrolom... Edited by wall
Posted

Hela i Kauboj bi trebalo da potraze utehu u toplom medjusobnom zagrljaju. Ko zna, mozda ih sledece godine ugledamo na paradi kako se drze za ruke :fantom:

_77875709_77875708.jpg

Posted

čini mi se da se u ovoj diskusiji gubi iz vida prvenstveni značaj prajda, a to je jačanje lgbt zajednice. za to je prajd neophodan i za to je apsolutno nebitno ko kontroliše navijače ili ko je na vlasti, dokle god je to omogućeno. 

zato je kritika onih koji ovaj prajd vide kao vučićev - nebitna, jer je cilj ispunjen, a on je jedini bitan. politički aspekt parade je ipak u drugom planu, jer nije cilj pokazati nešto evropi nego je cilj okupiti se, osnažiti zajednicu i dati joj podršku, za početak.

Posted (edited)

...

Edited by McCabe
Posted

čini mi se da se u ovoj diskusiji gubi iz vida prvenstveni značaj prajda, a to je jačanje lgbt zajednice. za to je prajd neophodan i za to je apsolutno nebitno ko kontroliše navijače ili ko je na vlasti, dokle god je to omogućeno. 

zato je kritika onih koji ovaj prajd vide kao vučićev - nebitna, jer je cilj ispunjen, a on je jedini bitan. politički aspekt parade je ipak u drugom planu, jer nije cilj pokazati nešto evropi nego je cilj okupiti se, osnažiti zajednicu i dati joj podršku, za početak.

Ima smisla al' u svetu i u zivotu u kome se te dve stvari ne meshaju - znaci nigde. Cilj je ispunjen i to je ok al' je i politicki aspekt tu - cak i ako je, za nasu ljubav, u drugom planu. 

Meni je to ok ali neodoljivo potseca na dil sa "crnim djavolom" (vidi pod rip Djindjic i sastanci sa Legijom pre 5og) - znaci - zajednica je ispunila cilj i to se - bog hvala, ne? - desilo za vakta jednog lika koga samo deca mladja od 15 godina ne znaju iz "onog vremena"... Sa svim sto taj & takav vakat donosi, ne? Cilj je ispunjen (kao i 5og) a cenu cemo da placamo s kamatama... :) 

Posted

džaba trud da se bilo šta objasni građanisti su poznati po tome što nikad ništa nisu skontali i neće skontati ni kad ih snsovci budu naticali na ražnjeve u predstojećim Danima Kanibalizma  :fantom:

Posted

+1

jbg, očigledno da svi koji tako misle ispadoše pristalice mf ribolikog.. naprotiv notorna glupost!

Posted

ali alternative nema

parade mora da ima ma ko bio na vlasti

bilo bi prilično neodgovorno od aktivista da kažu fuj, mi nećemo s vama

mislim, treba reći uh ala nešto zasmrde kad mali prođe pored tebe u koloni, ali on je tu zbog mene a ne ja zbog njega

Posted

on je tu zbog mene a ne ja zbog njega

naravno  :fantom:

Posted (edited)

džaba trud da se bilo šta objasni građanisti su poznati po tome što nikad ništa nisu skontali i neće skontati ni kad ih snsovci budu naticali na ražnjeve u predstojećim Danima Kanibalizma :fantom:

ne trabunjaj, leba ti. niko ti ne protivureči!mislimo isto, samo se možda drugačije izražavamo... ali šta treba reći "jooooj užassssss, jbtttt užasssss nije je trebalo ni biti - zato što se ribolikom digla patka baš danas da šatro glumi Robina Huda, kako bi dobio i na narednim "igrama gladi" Edited by fluffy
Posted

Poenta je da li ti je zbog toga toplo oko srca?

Mislim, trebalo bi da jeste ali u grudima je polarna zima.

Danas na pijaci nisi mogao da prodjes pored tezge na kojoj prodavci&musterije ne psuju majku pedersku svojim sugradjanima. Jedan bi ih "sve jebo u dupe", drugi porucuje "e njih treba silovati kad vec vole" a treci je praktican pa bi ih sve potovario na kamion i odveo "negde da rade". I svi su bas napaljeni i frustrirani i "pokazali bi pederima".

Ljudi pored kojih prolazim svaki dan i kupujem papriku, sir, paradajz, ljudi za koje nikad ne bih rekao da su toliko besni i slepo citiraju Vucicev Kurir. 

E to je poenta, a ne slika kolone pod jakim policijskim obezbedjenjem.

Frustracija, nista vise.

Psuju i Amere, i EU, i "Siptare" ali uredno glasaju za Vucica.

Posted

Kakve to veze ima sa ''ostvarivanjem prava''? Šetalo se i 2010. Sva razlika je u tome što ovaj, za razliku od Bote, kontroliše fašove (pogledati saopštenje 1389)

Mislim da se precenjuje uticaj tih 1389 organizacija,pa i obraza i ostalih raznih zavetnika,savetnika. Obraz kad je bio i najjači nije mogao da skupi više od 50 ljudi uglavnom klinaca a kamoli sada. Sva snaga tih ekstremnih desničara leži u navijačkim grupama,a one ili su ostale kod kuće ili jednostavno nemaju tu snagu kao ranije.

Posted (edited)

šta treba reći "jooooj užassssss, jbtttt užasssss nije je trebalo ni biti 

pa naravno da to treba da kažeš kada prajd organizuje neonacista koji je obećavalo streljanje 100 muslimana za 1 srbina a sada glumi 1 aktivistu udruženja queeria jer su mu novi sponzori obukli drag i tutnuli 100 € u njedra  :fantom:

Edited by Hella
Posted

Sva snaga tih ekstremnih desničara leži u navijačkim grupama,a one ili su ostale kod kuće ili jednostavno nemaju tu snagu kao ranije.

Izgubili glave, izgleda... :)