Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
inae mi je fascinantan tvoj stav "sediš pičko u svojoj sobi", a istovremeno si u fazonu da su oni krivi što su prošli tuda. :lol:
to ni blizu ne rekoh...
Posted

@mire: osuđuješ boravak van kuće u pola dva i opravdavaš napad na ljude koji to čine?! ti si bre mentolčina. zajebavao se ti ili ne na forumu, svejedno si mentolčina

Posted

inače nema teorjie da murija nije sposobna da ove nakaze nahvata. ako to ne urade u naredna dva dana znaće se da ili ni ne žele da ih uhvate ili nešto trguju pred (ne)održavanje novog prajda.

Posted (edited)
a jebo ga ja, mislio sam da, ako je neka protuva "na lageru", nema veze ko i kakav je pri ruci...
to tako moze da mu savetuje (prebijenom decku) njegova mama/rodjaci/prijatelji - ne muvaj se po rizicnim krajevima nocudrzava je tu da zastiti i kazni pocinioce. sto bolje radi taj posao takvih sranja ce biti manje. o tome se radii ja bih svom detetu savetovala da izbegava neke situacije ukoliko ima realne sanse da bude napadnuto, bez obzira sto ne radi nista nelegalnoal to je nebitno ovde, na margini gl.toka price Edited by InvisibleLight
Posted (edited)

Mislim da je na tv-u bila slika izobličenog lika, a ovde samo inicijali.Nasilje je sveprisutno u Beogradu. U njemu živim, znam. Da li mi je frka da idem noću sama bilo kojom ulicom!? -JESTE.Kad sam ja bila žrtva, na moje pitanje kako da se zaštitim, panduri su mi rekla da sedim kod kuće.(pitanje postavljeno u neformalnom razgovoru)Nositi suzavac, (imam ga), nije dozvoljeno.Šta je rešenje?Ja sam bila luda, pa sam posle incidenta noćima šetala sama kroz grad, ili vukla gomilu ljudi da šeta sa mnom, da se oslobodimparanoje.Možda je jedno od rešenja organizovanje građanskih noćnih šetnji.Inače zalažem se uvek za svoje pravo da u bilo koje doba dana i noći mogu da šetam gradom.

Edited by svashtabezneshto
Posted
@mire: osuđuješ boravak van kuće u pola dva i opravdavaš napad na ljude koji to čine?! ti si bre mentolčina. zajebavao se ti ili ne na forumu, svejedno si mentolčina
rado bih ti odgovorio ko je mentolčina, ali mi truba da dobijem ban zbog lika koji se zablenuo u formu, a ne u suštinu...i zabole me više da objašnjavam, ko razume, shvatio je
Posted
inače nema teorjie da murija nije sposobna da ove nakaze nahvata. ako to ne urade u naredna dva dana znaće se da ili ni ne žele da ih uhvate ili nešto trguju pred (ne)održavanje novog prajda.
da, sposobna je...ali je i njima pun kufer "pravosuđa"
Posted

mda, ponasajmo se svi u skladu s bezbedonosnim procenama. to je realnostako nam je uskracena sloboda kretanja zbog mogucnosti napada nekih nasilnih budala - jebiga!

Posted

ima li nekog novinara da probudi djilasa i da ga priupita šta misli o ovome? očto je mera zabrane lokanja po parkovama nedostojan protivnik okupljanju bagre sa hladnim oružjem. uostalom, u ceo prostor sava male je uloženo jako puno para i dolazi jako puno turista. da zejebemo mi priču o pravim pedera i slobodi kretanja, otićće novci đilase!

Posted
Mislim da je na tv-u bila slika izobličenog lika, a ovde samo inicijali.Nasilje je sveprisutno u Beogradu. U njemu živim, znam. Da li mi je frka da idem noću sama bilo kojom ulicom!? -JESTE.Kad sam ja bila žrtva, na moje pitanje kako da se zaštitim, panduri su mi rekla da sedim kod kuće.(pitanje postavljeno u neformalnom razgovoru)Nositi suzavac, (imam ga), nije dozvoljeno.Šta je rešenje?Ja sam bila luda, pa sam posle incidenta noćima šetala sama kroz grad, ili vukla gomilu ljudi da šeta sa mnom, da se oslobodimparanoje.Možda je jedno od rešenja organizovanje građanskih noćnih šetnji.Inače zalažem se uvek za svoje pravo da u bilo koje doba dana i noći mogu da šetam gradom.
OK, nasilje na ulicama Beograda je velik problem i nasilje prema ženama, naravno, ali ovde se radi o nasilju motivisanom homofobijom. Čemu ta potreba za razvodnjavanjem i relativizacijom?
Posted (edited)

ovaj i slicni dogadjaji, kao sto je ubistvo romskog djecaka u beogradskoj, se razlikuju od "obicnog nasilja" po tome sto je u pitanju linc. drustvena opasnost ovakvih krivicnih djela je velika zbog motivacije pocinitelja.nema ovo mnogo veze sa obicnim kriminalitetom, ovo je mnogo opasnija stvar.

Edited by nautilus
Posted
OK, nasilje na ulicama Beograda je velik problem i nasilje prema ženama, naravno, ali ovde se radi o nasilju motivisanom homofobijom. Čemu ta potreba za razvodnjavanjem i relativizacijom?
Nisam imala nameru da relativizujem. Žao mi je ako je neko tako shvatio.Inače, moja reakcija potiče od naslova: ''Pretučen gay..'' a isto sam tako alergična na naslove ''uhvaćen rom koji je krao kablove''.Da li je problem manji ako napadnuti dečko nije gay ili da li je bitno meni, kao čitaocu to što je sitni lopov Rom.Elem, nejasna sam, znam probaću da pojasnim.Mislim da je etiketiranjem žrtava (na način na koji to ovdašnji mediji rade) iz ugroženih grupa (homoseksualci jesu ugrožena grupa) postiže više štete nego koristi. (Osim ako ovakav naslov ne natera Dačića da deluje kao što je delovao kod onog čuvenog bicikla, a ipak cenim da to nije cilj naslova.) Ako je cilj skretanje pažnje na ugroženost, svako dobronameran zna da su homoseksualci ugroženi, a ovve druge ne zanima. A meni se čini da je cilj, kako je neko napomenuo, da se ''zbog bezbedonosnih razloga'' otkaze parada. (Zato je mnogo štete naneto ovim naslovom.)
Posted (edited)
Nisam imala nameru da relativizujem. Žao mi je ako je neko tako shvatio.Inače, moja reakcija potiče od naslova: ''Pretučen gay..'' a isto sam tako alergična na naslove ''uhvaćen rom koji je krao kablove''.Da li je problem manji ako napadnuti dečko nije gay ili da li je bitno meni, kao čitaocu to što je sitni lopov Rom.Elem, nejasna sam, znam probaću da pojasnim.Mislim da je etiketiranjem žrtava (na način na koji to ovdašnji mediji rade) iz ugroženih grupa (homoseksualci jesu ugrožena grupa) postiže više štete nego koristi. (Osim ako ovakav naslov ne natera Dačića da deluje kao što je delovao kod onog čuvenog bicikla, a ipak cenim da to nije cilj naslova.) Ako je cilj skretanje pažnje na ugroženost, svako dobronameran zna da su homoseksualci ugroženi, a ovve druge ne zanima. A meni se čini da je cilj, kako je neko napomenuo, da se ''zbog bezbedonosnih razloga'' otkaze parada. (Zato je mnogo štete naneto ovim naslovom.)
pa rece nautilus - takvi zlocini su motivisani nacionalnom/rasnom/ mrznjom, tj prema ugrozenim manjinskim grupama i treba da se taj problem naglasi
"Ako je cilj skretanje pažnje na ugroženost, svako dobronameran zna da su homoseksualci ugroženi,
donekle. da nema iznosenja u javnost putem medija opsta slika je na nivo:"ok, nemam nista protiv pedera, al ko ih dira? jel nekad neko izgubio posao zbog toga..znas xy-a, uvek se znalo da je gej i nikad nije imao problema"a ovi izvestaji su poceli da izlaze u javnost su samo delic nasilja prema lgbt osobama, postoji detljaan godisnji izvestaj GSA o verbalno-fizickom nasilju koji jasno i argumentovano govori da je drustvo duboko i siroko zagadjeno homofobijom i da se o tome manje zna i prica nego sto bi trebalo Edited by InvisibleLight
Posted
Da li je problem manji ako napadnuti dečko nije gay ili da li je bitno meni, kao čitaocu to što je sitni lopov Rom.
Mislim da je Nautilus lepo odgovorio na ovo. Ja bih se u potpunosti složio sa njim.
Posted
i zabole me više da objašnjavam, ko razume, shvatio je
mire, a da ti ubuduce malo razmislis pre nego sto ispalis jos neki od tih tvojih telefonskih onelinera?