Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

dakle, spinuju se vesti sa ciljem da se Srbija prikaže kao homofobna zemlja?

jel ova diskusija ozbiljna ili je nekakav retorički ogled?

Posted (edited)

Prsline, sama ideja viteza podrazumeva staleže, gde vitezova ima jednakosti nema. Boriti se za jednakost je nešto vrlo drugačije nego biti "vitez zaštitnik".

Slažem se. Apelovanje na viteštvo i zaštitu slabijih mi se uopšte ne sviđa kao pristup kad je LGBT populacija u pitanju, prvenstveno zato što je a priori inferiorizuje u odnosu na potencijalne zaštitnike. Mislim da se do tolerancije različitosti mora ići nekim drugim putem, ne iz pozicije viteštva i moći (siroti oni, sevap ih je odbraniti) nego prava. 

Edited by Notorious
Posted

Slažem se. Apelovanje na viteštvo i zaštitu slabijih mi se uopšte ne sviđa kao pristup kad je LGBT populacija u pitanju, prvenstveno zato što je a priori inferiorizuje u odnosu na potencijalne zaštitnike. Mislim da se do tolerancije različitosti mora ići nekim drugim putem, ne iz pozicije viteštva i moći (siroti oni, sevap ih je odbraniti) nego prava. 

Eto, tačno tako.

Posted

dakle, spinuju se vesti sa ciljem da se Srbija prikaže kao homofobna zemlja?

jel ova diskusija ozbiljna ili je nekakav retorički ogled?

Srbija nije homofobna! Samo ne treba ići na nebezbedna mesta...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

Ja sam Praslina razumeo da o ovom dogadjaju ne treba izvestavati kako bi se kenjalo po narodu, vec da se vesti uoblice tako da se kao glavni cinioci postave heroji, a ne negativci. Samim tim bi se najvise paznje posvetilo onima i onom ponasanju koje je pozeljno, ljudi bi bili inspirisani pozitivnim cinom, ne bismo kolektivno izgledali kao debili, a paralelno bi se provukla i ideja da je homoseksualizam prihvatljiv i da je pozitivno stititi prava ugrozenih manjina.

Posted

моје уверење да би стављање акцента на брадоњу више значило за избегавање сличних напада у будућности него инсистирање на саопштењима Амнести интернешнела и немачке амбасаде. На

Moje uverenje je da bi daleko više doprinelo stavljanje akcenta na pooštravanje kaznene politike i efikasnosti pravosuđa u ovakvim slučajevima, bio u pitanju strani ili domaći državljanin. Iz prostog razloga što tada ne bi bilo materijala za spinovanje  ^_^

Posted

Eto, tačno tako.

Који сте ви немачи појма. Требало би да вам тражим 20 јура по посту. Ја се залажем за промоцију брадоње који пегла нападача не јер је он неки случајни пролазник који је кренуо да брани слабог геја, већ зато што претпостављам да је он геј активиста који води свог госта Немца у провод, а онда га и брани. Слаб је онда Немац, а јак Србин иако је геј активиста. Све бих правио клипове "педер против педерчине" и на Вујаклију стављао мимове "гуд гај геј" , писао графите "respect the beard"...

Овај пост је 2 сома, у ствари.

Posted

Који сте ви немачи појма. Требало би да вам тражим 20 јура по посту. Ја се залажем за промоцију брадоње који пегла нападача не јер је он неки случајни пролазник који је кренуо да брани слабог геја, већ зато што претпостављам да је он геј активиста који води свог госта Немца у провод, а онда га и брани. Слаб је онда Немац, а јак Србин иако је геј активиста. Све бих правио клипове "педер против педерчине" и на Вујаклију стављао мимове "гуд гај геј" , писао графите "respect the beard"...

Pretpostavljam da si u fazonu da se isti medijski princip primenjuje i u ostalim sferama društva? Npr, na Kosovu.

Posted

Ja sam Praslina razumeo da o ovom dogadjaju ne treba izvestavati kako bi se kenjalo po narodu, vec da se vesti uoblice tako da se kao glavni cinioci postave heroji, a ne negativci. Samim tim bi se najvise paznje posvetilo onima i onom ponasanju koje je pozeljno, ljudi bi bili inspirisani pozitivnim cinom, ne bismo kolektivno izgledali kao debili, a paralelno bi se provukla i ideja da je homoseksualizam prihvatljiv i da je pozitivno stititi prava ugrozenih manjina.

Homoseksualnost, ne homoseksualizam.

Posted

Pretpostavljam da si u fazonu da se isti medijski princip primenjuje i u ostalim sferama društva? Npr, na Kosovu.

За Косово сам у фазону да га не признајемо а онда да га, када се намести згодна прилика, ослободимо војним или неким другим путем. Што се медијских принципа тиче, заступао бих оне који подржавају такав приступ проблему окупације дела српске територије.

Posted (edited)

:lol: Odlično, eto preporuke da se u pratnji svakog od fizički slabašnijih gej aktivista nađe po jedan gej aktivista bradonja nabadač*, što bi se mi ostali petljali di nam mesto nije. Potencijali sličnih poruka su prilično nepredvidivi, zato bih se ipak radije zalagala za ostvarivanje prava manjina i oštrije sankcionisanje prekršilaca. 

*Srbin 

Edited by Notorious
Posted

Што се медијских принципа тиче, заступао бих оне који подржавају такав приступ проблему окупације дела српске територије.

I mislio sam na medijsku varijantu. Drago mi je što priznaješ da nisi za satanizovanje i kritikovanje albanskih napada na preostale Srbe, nego si spreman da čekaš da se pojavi neki lokalni heroj zaštitnik, da bi se medijska borba obavljala kroz njegovu glorifikaciju.

Posted

zato bih se ipak radije zalagala za ostvarivanje prava manjina i oštrije sankcionisanje prekršilaca. 

I postigla kontraefekat.

Posted

Pa kad su vitezovi već tako velikodušni u odbrani slabijih, red je da ih nagradimo i nekom latifundijom.

Posted

I postigla kontraefekat.

+1

Poznato je da se Srbin huligan umirit ne može. Što ga više zatvaraš i osuđuješ, on je sve jači.