Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

eto ti sad. ne mogu da te ne volim, iako si takav ljaljan.

Posted

jebiga, sad se igras kurosave.

Користим амерички приступ занату да бих елементе традиције за које сматрам да су вредни сачувао и у новом добу које је наступило након изгубљеног рата? Па, да.

Posted

ok. meni naprosto nije vest da je neko skocio nekog da zastiti. to mi dodje nekako normalno.

Posted

О томе ти и причам: то би звучало нормално свакоме нормалном у Србији. То је добар спин.

Posted

Ти да си био педесетих активиста за црначка права кју клукс клановцима би тражио да Обаминог ћалета изаберу за Великог Змаја.

Ne, nego treba ubediti KKK da budu vitezovi koji će braniti crnce, jbt. A MLK naravno nije tražio od dobrih belaca da zaštite dobre Čiča Tome, nego je vrlo hrabro, ali i drsko insistirao na elementarnim pravima bez kompromoisa kakve ti sad predlažeš. Isti smo, jednaki smo, i tražimo da zakon to uvaži, tačka. Nismo mi nikakva manjina kojoj treba zaštita, mi smo građani kao i svi drugi koji traže jednaka prava. Dakle, katastrofalan ti je primer.

Inače je MLK imao ponešto da kaže o ovim tovjim PR taktikama:

Over the past few years I have been gravely disappointed with the white moderate. I have almost reached the regrettable conclusion that the Negro’s great stumbling block in his stride toward freedom is not the White Citizen’s Counciler or the Ku Klux Klanner, but the white moderate, who is more devoted to “order” than to justice; who prefers a negative peace which is the absence of tension to a positive peace which is the presence of justice; who constantly says: “I agree with you in the goal you seek, but I cannot agree with your methods of direct action”; who paternalistically believes he can set the timetable for another man’s freedom; who lives by a mythical concept of time and who constantly advises the Negro to wait for a “more convenient season.”

Posted

Користим амерички приступ занату да бих елементе традиције за које сматрам да су вредни сачувао и у новом добу које је наступило након изгубљеног рата? Па, да.

eko-saper.jpg

Posted

Фриле, вест о овом догађају је могла да гласи и Youngster sucker punched at 3:00 AM. Разлика између те две реченице, а обе су тачне, је спиновање. Оно што очигледно не разумеш је да спиновање није лагање, већ окретање воде на своју воденицу потенцирањем елемената догађаја који се тумаче или представљају на начин који одговара спин докторима, односно њиховим клијентима. Чини ми се и да ти измиче да практично нема више ниједног озбиљнијег медија (са изузетком, донекле, Гардијана) који јавља вести: сви су постали спинери.

Mora da se salis. Da li si skoro citao isti?

Posted

Uvek se nekako iznenadim kad na PPP-u čitam da ne treba pisati da je čovek gej aktivista, da je došao zbog gej aktivizma u izrazito homofobnu sredinu u kojoj na ulici bodu devojke nožem zbog majice sa duginim bojama, i da se ne pominje da je stranac jer istražni postupak nije završen.

U teoriji, da. Da smo na Islandu ili u Švedskoj i neko ti da ovu situaciju na prijemu u novinarsku školu, onda ne pretpostavljaš ništa. Ali, u Srbiji, u zemlji u kojoj se ljudi prebijaju na smrt zbog toga što su druge nacionalnosti, u zemlji u kojoj gejevi ne smeju da izađu na ulicu slobodno da ne bi ugrozili zdravlje ili upropastili sebi ostatak života, apsolutno treba sve to spomenuti.

Ako, na primer, još neki strani novinar nestane na teritoriji koju kontroliše ISIS, Прслин i gazza1 slobodno mogu da napišu da je taj novinar prestao da se javlja u redakciju ili kući i da ne pominju ove što su do sada ubijeni, da ne pominju karakter ISIS-a, ništa. Samo činjenice.

Jeste hiperbola, ali je to ta linija razmišljanja.

Posted

Ne, nego treba ubediti KKK da budu vitezovi koji će braniti crnce, jbt.

Не, него би требало убедити људе да су витезови они који се боре за једнакост а не они који их вешају због тога.

A MLK naravno nije tražio od dobrih belaca da zaštite dobre Čiča Tome, nego je vrlo hrabro, ali i drsko insistirao na elementarnim pravima bez kompromoisa kakve ti sad predlažeš. Isti smo, jednaki smo, i tražimo da zakon to uvaži, tačka. Nismo mi nikakva manjina kojoj treba zaštita, mi smo građani kao i svi drugi koji traže jednaka prava. Dakle, katastrofalan ti je primer.

'Ладно сам морао да гуглујем ово MLK и сада ми је још теже. Имам трансфер блама к'о када неко Ђинђића зове "Зоран".

Бај д веј, ем ел кеј џеј ара су беше убили? Ко је онда довршио посао и довео Обаму на власт ако не они црнци који су сматрали да је победа сести на место у бусу резервисаном за белце и они белци који су у таквим ситуацијама гледали у своје новине или кроз прозор спремни да црну госпођицу заштите ако неки реднек крене да је смара.

Posted (edited)

Dobar ti je to quote Simo. Ali to je zajednicki stav celokupne politicke avangarde, i leve i desne. Ja sam isti stav protiv prosecnog umerenog gradjanina cuo i od nacista, komunista i srpskih sovinista. I srpski sovinista mrzi tog prosecnog gradjanina koji deklarativno zeli Kosovo u Srbiji i vise voli Rusiju od SAD, a koji ipak sve to menja za stabilnost pravdanjem da jos nije vreme.

Dakle, taj umereni smarac mozda jeste brana za neke pozitivne ideje, ali je i brana za negativne.

Edited by Verterdegete
Posted

...Што ме доводи до Фрилета који не разуме да је наслов German gay activist beaten ahead of Belgrade march спиновање.

Фриле, вест о овом догађају је могла да гласи и Youngster sucker punched at 3:00 AM. Разлика између те две реченице, а обе су тачне, је спиновање. Оно што очигледно не разумеш је да спиновање није лагање, већ окретање воде на своју воденицу потенцирањем елемената догађаја који се тумаче или представљају на начин који одговара спин докторима, односно њиховим клијентима. Чини ми се и да ти измиче да практично нема више ниједног озбиљнијег медија (са изузетком, донекле, Гардијана) који јавља вести: сви су постали спинери.

...

Hvala na odgovoru. Kako god okreneš, (skoro) sve je spinovanje.

Mi smo do sada gledanjem snimka utvrdili samo da je bio jedan udarac, a čak ni o tome ne znamo detalje (da li je bio udarac šakom ili bokserom).

Možemo samo nagađati da li je bilo praćenja i da li je napad bio motivisan time što je napadnuti gej ili stranac ili ni jednim od ta dva.

Kako bi izgledala slika "odgovornih" novinara i predstavnika nvo koji pišu vest/saopštenje juče sabajle? Verovatno bi odmah odustali od pisanja da ne bi ispali spineri, jer u  tom trenutku nisu znali ništa ni o napadu ni  o motivima.

Posted

Dobar ti je to quote Simo. Ali to je zajednicki stav celokupne politicke avangarde, i leve i desne. Ja sam isti stav protiv prosecnog umerenog gradjanina cuo i od nacista, komunista i srpskih sovinista. I srpski sovinista mrzi tog prosecnog gradjanina koji deklarativno zeli Kosovo u Srbiji i vise voli Rusiju od SAD, a koji ipak sve to menja za stabilnost pravdanjem da jos nije vreme.

Dakle, taj umereni smarac mozda jeste brana za neke pozitivne ideje, ali je i brana za negativne.

Nije u pitanju prosečan građanin, nego white moderate.

Posted

Hvala na odgovoru. Kako god okreneš, (skoro) sve je spinovanje.

Mi smo do sada gledanjem snimka utvrdili samo da je bio jedan udarac, a čak ni o tome ne znamo detalje (da li je bio udarac šakom ili bokserom).

Možemo samo nagađati da li je bilo praćenja i da li je napad bio motivisan time što je napadnuti gej ili stranac ili ni jednim od ta dva.

Kako bi izgledala slika "odgovornih" novinara i predstavnika nvo koji pišu vest/saopštenje juče sabajle? Verovatno bi odmah odustali od pisanja da ne bi ispali spineri, jer u  tom trenutku nisu znali ništa ni o napadu ni  o motivima.

Јуче је јуче, а данас је данас.

О нападу ћемо тек сазнати детаље, прочитао сам негде да су их нападачи пратили из кафане у којој су били у исто време, да је момак ударен пикслом... Све то ми делује као могућ сценарио и након одгледаног снимка, али то не мења моје уверење да би стављање акцента на брадоњу више значило за избегавање сличних напада у будућности него инсистирање на саопштењима Амнести интернешнела и немачке амбасаде. На

Posted

Не, него би требало убедити људе да су витезови они који се боре за једнакост а не они који их вешају због тога.

Prsline, sama ideja viteza podrazumeva staleže, gde vitezova ima jednakosti nema. Boriti se za jednakost je nešto vrlo drugačije nego biti "vitez zaštitnik".

'Ладно сам морао да гуглујем ово MLK и сада ми је још теже. Имам трансфер блама к'о када неко Ђинђића зове "Зоран".