Pontijak Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) @Sludge Factoryupravo. zato ponavljam: sinocnja setnja sa elementima flash moba je meni dobar znak, hajde sto imam i mali plezir da se smejem komentatorima u vestima koji pizde sto su "pederi ispali pametniji i nekaznjeno setali gradom iako su svi skupovi zabranjeni" :D ali dobro je da ti aktivisticki pokreti uvode nove metode u svoje delovanje a ne samo da se zadrzavaju na glupavom oponasanju sada vec istorijskih formi delovanja koje su tokom decenija presle u formu i sadrzinu karnevala Edited September 28, 2013 by Pontijak
morgana Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 to da, s tim da su vec i imali slicne akcije proslih godina.
Pontijak Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) Drugim rečima upao si u raspravu ne znajući o čemu je - a bila je upravo o Marčelovom klipu. Bitno da si pomenuo komuniste, petu internacionalu, ideološka neslaganja i drn-zvc. Ne znam s kim se grudvaš, ali sa mnom ne,ja pogledao naslov topika, kad ono, Beograd Prajd je naslov topika a ne Marcelo i Klipovi. dakle, kako sam ja usao u raspravu ne znajuci o cemu je?mda, odavno se ne grudvam, narocito ne sa decom :P stalno previdjam taj generacijski jaz u stavovima, temperamentu, kvalitetu i kvantitetu zivotnih iskustava itd.nego, jesi li bio sinoc u setnji? umesto suve ideologije daj nesto konkretnije tj delotvornije ;) Edited September 28, 2013 by Pontijak
Frile Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Izvini, ali ja zaista ne vidim kako je to prajd put ka osvajanju sloboda.Ako se održi prajd, niko neće premlatiti malog Ciganina samo zato što je tamnoput mu je došlo da se iživljava nad slabijim od sebe a može mu se jer mu je tata neko mudo u policiji pa je bezbedan od krivične prijave?......Ako se održi prajd, guzonja koji pere pare za mafijaše neće moći da tek tako, uzorpira 50 metara trotoara koji se nalazi pored mesta gde gradi zgradu jer ga baš briga, ako i dođe građevinska inspekcija, odvešće ih na pečenje i objasniti ko je i šta je i da je bolje da se ne motaju tuda?Teško.edit: Moram da primetim jedan prilično naivan stav u tvojoj gornjoj rečenici, a to je da je neko mlaćen i diskriminisan zato što ih primitivci doživljavaju drugačijima.Mlaćen je i diskriminisan zato što država ne sprečava mlaćenje i diskriminaciju. Ti misliš da u, npr. Holandiji, nema onih koji bi druge mlatili samo zato što su drugačiji? Pokušao sam da budem koncizan misleći da je jasno to što hoću da kažem.Naravno da se slažem sa onim što sam boldovao.Elem, ne radi se o jednom prajdu. Radi se o gomili prajdova i istovremenih vežbanja strogoće od strane države, t.j. kažnjavanja onih što se bacaju kamenom na prajd.Prajd nije samo prst u oko "navijačima", prajd je prst u oko državi koja je do tada nije sprovodila svoje zakone. I nisu prajdovi jedini korak, daleko od toga, ali su prst u oko tamo gde najviše boli, tamo gde ima najviše reakcije i gde je država primorana da se povuče drastične poteze da bi ispoštovala vlastite zakone.Ne počinje se borba za građanske slobode time što će neko, lupam, ući u autobus na srednja vrata, nego što će u sred Knez Mihajlove šetati u majici duginih boja i tražiti od države da pri tom sprovede vlastiti zakon i kao što kažeš spreči mlaćenje i diskriminaciju.Možda sam jako naivan, ali ja zamišljam da prajdovi i hapšenja mogu na kraju disciplinovati huligane, ne zato što će promeniti mišljenje i odustati od želje da mlate, nego zato što će postojati država koja sprovodi svoje zakone i kažnjava mlaćenje i diskriminaciju. Pa će huligani gunđati u svoja četiri zida. A tu onda profitiraju i svi ostali, od Roma na dalje ako ćemo da nabrajamo, svi ostali koju danas mogu biti nekažnjeno mlaćeni i diskriminisani.Da rezmimiram, prajdovi su sredstvo da se država natera da sprovodi sopstvene zakone. (tačnije deo sopstvenih zakona)
Turnbull Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pontijače, uključio si se u rapsravu između Gotivca i mene, a povodom klipa koji sam zakačio, složio si se sa Gotivcem i održao podužu govoranciju kako ga ja ne razumem jer mi se ne uklapa u ideološki koncept, a da pritom nisi imao pojma o čemu razgovaramo, što i sam priznaješ.Idi smaraj nekog drugog, molim te.
Muwan Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Ako će prajd ovo da promeni u Srbiji, spreman sam ići na čelu povorke sa dildom od pola metra u dupetu.Prajd kao takav neće ništa promeniti. Ali u ovako tragičnoj situaciji nije na odmet bilo kakav zastoj u širenju fašističke teritorije.
Otto Katz Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Eto, gej parade se održavaju u dobrom delu sveta, a ja i dalje ne prihatam da su tamo ljudska prava na nekom značajno višem nivou. Ko neverue neka ostari i potraži posao tamo. Vrlo zanimljiva observacija. Na stranu što sva dostupna istraživanja, mjerenja i analize na tu temu kao i životna iskustva milijuna govore drugačije, zanima me koja je to konkretna perspektiva iz koje je moguće vjerovati u jedan takav iskaz?
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Sime, očekivao sam da i na ovo odgovoriš. nego, jesi li bio sinoc u setnji?
Muwan Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 meni nije jasno sta bi to bilo prajd na silu To je prajd čiju povorku predvodi Glišić u kožnom bondage kompletu dok ga otpozadi tamjanom kadi Irinej u mantiji duginih boja.
Turnbull Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) Pa to ti je kao ono čuveno pitanje - da li treba prati zube. Jednim pranjem zuba neću ništa promeniti. Jednim glasom na izborima neću ništa promeniti. Jednim prajdom nećemo ništa promeniti, itd.Pomenuh već više puta nama blizak primer Zagreba, gde je Prajd, samo doslednim sprovođenjem i odlučnošću države da ga zaštiti i kazni izgrednike, za deset godina stigao od par stotina do 15000 učesnika. Edited September 28, 2013 by Syme
Indy Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pa ne baš, ono je bila ironična opaska na Gotivca i onog repera. Naravno da je sloboda izražavanja neotuđivo pravo i onih koji bi ga se najrađe odrekli.Uh, meni se ono tvoje bas dopalo, onako apsurdisticki. U fazonu onog Maovog, "kako god da se okrenes, dupe ti je pozadi", ili onog truizma "ko jede nije gladan". Ali, OK, znam sta si hteo da kazes.Ne, treba prosto rešiti taj jedan univerzalni omniproblem, i svi ostali će biti automatski rešeni.Sustina.
Turnbull Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Sime, očekivao sam da i na ovo odgovoriš.A ti?
ToniAdams Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 pa nista, onda da cekamo da huligani pripadnici navijackih grupa promene misljenje. ko zna, mozda takav pristup upali i pri resavanju ostalih problema. a tu je i forum.
JozoMujica Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) @Syme: Nisam, Marčelo i ja sedeli kod kuće jer nas se ne tiče.A ti?@Toni: Neće oni promeniti mišljenje, niti će im prajd promeniti mišljenje, niti je problem u njihovom "mišljenju". Edited September 28, 2013 by gotivac
Turnbull Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 (edited) A, ne zameri, ali zašto te uopšte boli kurac? Edited September 28, 2013 by Syme
Recommended Posts