Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)
Izvini, ali ja zaista ne vidim kako je to prajd put ka osvajanju sloboda.Ako se održi prajd, niko neće premlatiti malog Ciganina samo zato što je tamnoput mu je došlo da se iživljava nad slabijim od sebe a može mu se jer mu je tata neko mudo u policiji pa je bezbedan od krivične prijave?AKo se održi prajd, gazda neće reći radniku da mora da radi za minimalac, a da mu pola od tog minimalca sutradan vrati da ne bi izgubio posao, a može mu se jer mu brat radi u inspekciji rada i ako radnik pokuša da ga prijavi, tek će onda da najebe?Ako se održi prajd, direktor neće svoju sekretaricu primoravati na seks jer mu se može, a ako ga prijavi za mobing, tek će onda najebati pošto je sudijina šurnjaja prva komšinica direktorove sestre?Ako se održi prajd, panduri neće klince premlatiti jer su im našli dva džointa u džepu, pa posle otići da rade kao obezbeđenje u folkoteci u kojoj gazda na veliko valja kokain?Ako se održi prajd, gazda lanca hotela neće moći da parkira svoj džip na pešačkom prelazu, pa kad se digne halabuka oko toga, pešački prelaz se izbriše i na njegovom mestu nacrta oznaka za privatno parking mesto?Ako se održi prajd, guzonja koji pere pare za mafijaše neće moći da tek tako, uzorpira 50 metara trotoara koji se nalazi pored mesta gde gradi zgradu jer ga baš briga, ako i dođe građevinska inspekcija, odvešće ih na pečenje i objasniti ko je i šta je i da je bolje da se ne motaju tuda?Teško.
pa cek, ispada da ne postoji problem koji treba resavati, posto to samo po sebi ne vodi resavanju i ostalih problema? Edited by ToniAdams
Posted
evo na primer, sta se postiglo sa odrzavanjem parade "na silu" 2010? bio tada i video kako je izgledalo. da li se bilo sta u drustvu promenilo posle te parade? da li je tzv. vecina postala tolerantnija prema razlicitostima i raznolikostima?
Šta se postiglo s uvođenjem crnačke djece u škole na Jugu na silu?
Posted
pisem u afektu, pa prastajte, sto bi rekao Vasa, ali - nije mnogo bolje! ti takvi su krivi isto koliko i huliganska govna sto se stanje u srbiji ne menja. pazi, nije ih briga! pa kul, nije ni mene briga sto ljudi u srbiji zive ko pacovi, sto ti je svaki odlazak na porodjaj lutrija sa bolnickim infekcijama, sto umiru ko muve od preventabilnih kancera, sto rade bez da im se plati - sve to zasluzuju! kad god nesto kazem mojima u srbiji dobijem odgovor "ti ne znas, ti nisi ovde, ovde se tako zivi" - da, tako se zivi, s jebenim razlogom! za ostale, GlasR je dao predlog kako se spasti. ja nemam bolji.
Ovo govorim direktno ljudima u mojem okruzenju svaki put kada pocne zalopojka a inace nisu zainteresovani za nista drugo osim sebe.Problem nisu huliganizam i lopovluk - toga ima svuda i u svakom drustvu; problem je oduvek bila tiha i nezainteresovana vecina.Upravo tu vecinu treba konstatno, glasno i nemilosrdno podsecati kakvi su luzeri pa mozda proradi kad tad tzv. srpski inat.
Posted
Izvini, ali ja zaista ne vidim kako je to prajd put ka osvajanju sloboda.Ako se održi prajd, niko neće premlatiti malog Ciganina samo zato što je tamnoput mu je došlo da se iživljava nad slabijim od sebe a može mu se jer mu je tata neko mudo u policiji pa je bezbedan od krivične prijave?AKo se održi prajd, gazda neće reći radniku da mora da radi za minimalac, a da mu pola od tog minimalca sutradan vrati da ne bi izgubio posao, a može mu se jer mu brat radi u inspekciji rada i ako radnik pokuša da ga prijavi, tek će onda da najebe?Ako se održi prajd, direktor neće svoju sekretaricu primoravati na seks jer mu se može, a ako ga prijavi za mobing, tek će onda najebati pošto je sudijina šurnjaja prva komšinica direktorove sestre?Ako se održi prajd, panduri neće klince premlatiti jer su im našli dva džointa u džepu, pa posle otići da rade kao obezbeđenje u folkoteci u kojoj gazda na veliko valja kokain?Ako se održi prajd, gazda lanca hotela neće moći da parkira svoj džip na pešačkom prelazu, pa kad se digne halabuka oko toga, pešački prelaz se izbriše i na njegovom mestu nacrta oznaka za privatno parking mesto?Ako se održi prajd, guzonja koji pere pare za mafijaše neće moći da tek tako, uzorpira 50 metara trotoara koji se nalazi pored mesta gde gradi zgradu jer ga baš briga, ako i dođe građevinska inspekcija, odvešće ih na pečenje i objasniti ko je i šta je i da je bolje da se ne motaju tuda?Teško.
Da pogađam - who is Vladimir Todorić?
Posted (edited)
Reakcije zapadnih diplomata na zabranu Prajda: Katastrofa, duboko smo razočaraniTanjug | 28. 09. 2013. - 10:05h cat_icn_more.png 10:54h | Foto: Beta | Komentara: 9Evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrom i komesar EU za proširenje Štefan File izrazili su žaljenje zbog otkazivanje Parade ponosa u Beogradu, a američka ambasada u Srbiji saopštila da je "veoma razočarana" odlukom vlade Srbije da otkaže ovogodišnji skup LGBT aktivista.http://www.blic.rs/V...-smo-razocarani
spring-flower-field.jpg Edited by Hella
Posted (edited)
kad se pitanje prava homoseksualaca i njihovog okupljanja bude postavilo deduktivno, kao izvedeno iz opstijih prava, jasno i glasno, u okvirima mejnstrima, ljudi ce stati iza njega masovnije i izici da ga brane, makar uz nuzna pojednostavljenja kao sto je kic sarenis. ovako parcijalno, pred paradu u pokusaju jednom do dva puta godisnje, zasto bi nekog gej parada zanimala ista vise no parada invalida koji se bune sto je javni prostor njima potpuno neprilagodjen,
+1U Srbiji je mejnstrim "je l' poznaješ nekog u _____________, treba mi da završim za ______________". Edited by gotivac
Posted
ajoj :D je l moze neki primer a da nije suva istorija pa jos americkog drustva? :D za pocetak, budi politicki korektan, nepristojno je reci crnacka deca, isto tako nepristojno kao kada se gaze cigani. dakle, afroamericka deca, dakle, romi. i mozes ti da nalazis stotine takvih primera ali meni je smesno poredjenje sa americkom istorijom tog doba, jednostavno mi je smesno. zar nije bolje da poredis borbu za prava americkih homoseksualaca i kako je to tamo islo tokom decenija?
Posted
Šta bi se postiglo prajdom na silu? Ne bi više mogli da prodaju gej osobe kao robu i da ih primoravaju da rade bez plate i ikakvih ljudskih prava?Mene bi bilo sramota da upoređujem te dve stvari.
Da pogađam - who is Vladimir Todorić?
Ne znam, mrzi me da guglam, ko je?
Posted

Pa ovo što reče Syme je najveći problem kod nas - nema društvene solidarnosti u odnosu na bilo koju grupu, manjinu, pojedinca, bolesne, izbegle, bilo koga koji je u lošijem položaju od standarda. Prećutno prihvatanje stava onih jačih i nas gura u čoporsko razmišljanje, bunićemo se samo ako smo brojčano značajni.Zbog toga se ovde nikad neće pojaviti Jan Palah, ili onaj momak iz Tunisa od koga je krenulo sve. Ne, mi uvek čekamo da neko drugi nešto pokrene. Gejska™ grupa je samo jedna od onih za koju nas zabole, kao ona koja je u talasima dolazila 95, 99, ili ranije, a mi okretali glave, ili kao oni koji odsečenih prstiju leže ispred Vlade, a nas stid drži par sekundi, dok stignemo do Slavije, ili onih četvoro koliko se u proseku dnevno samoubiju.Tako da, nije samo problem u huliganima, problem je u svima nama, koji treba da se izvinimo svakom koga nekad nismo zaštitili. Ovo je otprilike moje stanovište, inače znate od ranijih godina moj stav o paradi kao takvoj, ovaj je o nama.

Posted (edited)

Ne, treba prosto rešiti taj jedan univerzalni omniproblem, i svi ostali će biti automatski rešeni. Kako ne znaš, pa to svi znaju.Samo da skontamo koji je to.Edit: at Toni, a između bilo 5 postova u sekundi. bokte

Edited by giuseppe
Posted

Ja sam se zdrugario sa činjenicom da čovek ima onoliko prava koliko ima para, pa se tako sam sa sobom trudim da ostvarim pravo na zdravstvenu zaštitu, kao i još par minornijih prava koja me koliko toliko interesuju, a kupuju se. Eto, gej parade se održavaju u dobrom delu sveta, a ja i dalje ne prihatam da su tamo ljudska prava na nekom značajno višem nivou. Ko neverue neka ostari i potraži posao tamo.

Posted
Šta bi se postiglo prajdom na silu? Ne bi više mogli da prodaju gej osobe kao robu i da ih primoravaju da rade bez plate i ikakvih ljudskih prava?Mene bi bilo sramota da upoređujem te dve stvari.Ne znam, mrzi me da guglam, ko je?
Pa ti!
Posted (edited)
Ne, treba prosto rešiti taj jedan univerzalni omniproblem, i svi ostali će biti automatski rešeni. Kako ne znaš, pa to svi znaju.Samo da skontamo koji je to.
:lolol:E, pa to!Ili što je dobro primetio Kralj Lujo povodom Marčelovih stihova - nećemo se zadovoljiti ničim manjim do metafizičkim rešenjem problema zla. Sve ostalo su tričarije. Edited by Syme
Posted

meni nije jasno sta bi to bilo prajd na silu