aram Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 pa lepo te covek poslo u kujnu, sta se bunis? :Penivej, de cecco je mnogo bolja :)
cmrlj Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 ja jedem sam do sad jela voiello (bolje mi od de cecco), al to isto barila pravi :(
Indy Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Ja ću sad da intenzivno jedem tu Barilla pastu, da izazovem nestašicu i tako im napakostim.
aram Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 (edited) cunning plan @cmrljuostalom, svaka prava zena pravi testeninu sama :D Edited September 27, 2013 by aram
cmrlj Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 ih, prava zena ima i sise, odavno sam se ja oprostila od tog statusa.
aram Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 hm, ima renne pravo, nista ti ja ne verujem :P
svashtabezneshto Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 http://www.kurir-info.rs/dan-d-danas-u-16-odluka-o-paradi-ponosa-clanak-1005599Nadam se da je ovo netacan info.
Dagmar Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 pa da je razlika od trideset godina između prve i treće generacije je moguća samo kod "romkinja iz nehigijenskog naselja" :D To jeste tačno, ali problem nije u konstataciji te činjenice nego u tome što je to sad neka diskvalifikacija. Do pre dvadesetak godina ovo je međutim bilo potpuno normalno na selu npr, kad je moja mama sa 35 dobila dete naša rođaka na selu dobila je unuče. Ali to nije poslužilo nikom da je diskvalifikuje kao manje vrednu, što je ton koji izlazi iz biksicine konstatacije. To je ono kao mi smo bolji jer mi nemamo decu u 16oj.
kgmr Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 evi, da. mislila sam 'okliznula' u smislu 'autovala'još bi bila i banovana na ovom forumu, zbog te obznane :(
Turnbull Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Pa ja mislim da u Bikinoj glavi ratuju dve vrlo drugačije ideološke orijentacije, a da ona to sebi još nije razjasnila. Jedna je 90's begradska "urbanost" - sa sve svojim klasizmom i implicitnim rasizmom (siromašni, bljak!), a druga je neko levičarstvo koje je pokupila od kad je u Francuskoj, koje je ipak mnogo složenija pozicija, sa sve nekim alterglobalizmom, feminizmom, itd. Međutim, kad god se malo zaboravi, počnu da joj ispadaju "pošalice" iz prošlog života - ljudi sa sa šest zuba u glavi, Romi iz nehigijenskog naselja, itd. Valjda se po toj osnovi i spajtala sa džentrifikatorkom.
Dagmar Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Ok, nisam odmah shvatila na šta si mislila. Inače mi je fascinantno kako se kod nas gleda na Rome, bez uzimanja u obzir koliko ih malecno deli od istog nivoa prihoda - nasleđena kuća/stan, mamina penzija još iz doba Juge i sl. Znači ljudi ih gledaju kao da su s Marsa, a pola tih ljudi da sad isteraš iz tatine kuće ne bi mogli sebi da obezbede bolje od kuće od kartona. Fascinantno. Podseća me na onomad kad su prezirali izbeglice što su jelte, izbeglice, a rat im bio na pragu.(naravno, ni da imaju pare to ne opravdava kretenluk, ali posebno s osvrtom činjenicu da Srbi jako dobro idu u pravcu siromaštva)Syme, realno, više je mogla tih pošalica da pokupi u levoj Francuskoj nego u urbanoj Srbiji. Urbana Srbija je sa svojim stotinama hiljada Roma jednom raselila divlje naselje, a levičarska Francuska ih ne trpi ni u promilima. Time ne kažem da Romi u Srbiji imaju ni izbliza pristojan tretman, ali nismo baš ni Francuska realno.
kgmr Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 ma nisam ni lepo rekla, samo sam podrazumevala da se razumemo, a napisala sam drugu stvar. joj, sime, kakav feminizam kod biljane...
Ariel Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Stigao aber iz MUP-a, prajd se održava definitivno.
Turnbull Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Pa pomodni, kakav.Evi, nisam poredio Srbiju i Francusku, nego dve ideološke priče, jednu "urbanu", drugu levičarsku.
svashtabezneshto Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Kurir kaze drugacije. Nadam se da laze.zoomBEOGRAD - Saglasnosti za održavanje subotnje Parade ponosa u Beogradu nema i to iz bezbednosnih razloga, saznaje Kurir.Razlog za neodržavanje jeste nepovoljna bezbednosna procena.Podsetimo, za danas po podne u 16 sati zakazana je sednica koju je sazvao prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Aleksandar Vučić a na kojoj je treba da bude konačna odluka o održavanju Parade ponosa koju su organizatori zakazali za subotu.Organizatori "Parade ponosa" još juče su najavili da je sve spremno za njeno održavanje ističući da očekuju da će šetnja biti održana, ali da još nisu dobili bezbednosnu procenu. Srpski "Obraz" organizacija SNP "Naši", Sabor "Zavetnici" i još nekoliko organizacija i pojedinaca prijavili su održavanje čak 10 skupova u subotu i to istovremeno s Prajdom navodeći da žele mirno i dostojanstveno da organizuju ta okupljanja. Protest ispred zgrade Vlade Srbije, 28. septembra najavio je i pokret "Dveri".
Recommended Posts