Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

neće ovaj da ode. očigledno nigde nema pažnju koju ovde ima, inače mu se normalan formuski razgovor ne bi činio kao progon, dogma, gulag, linč itsl. a jeste malo drama queen, ali to se uklapa u nastupajući festive weekend.

Posted (edited)
"Sto ulazis u frku kad si slabiji?"
divna ilustracija psihologije copora prema nekoj, nebitno kojoj, manjini. o hijerarhiji u coporu se takodje moze pisati ali sada nije bitno. isto tako bi tzv. vecina koja je u manjoj ili vecoj meri homofobicna mogla da uputi pitanje tzv. manjini tj. homoseksualcima "Sto ulazis u frku kad si slabiji?" i da se jos cudi zasto ta manjina ne prihvati da je slabija i neprihvacena od vecine i jos ocekuje od drzave da angazuje svoje resurse ministarstva sile i tako dalje.sto se tice prajda, ove godine ne idem, bio sam 2010 i pretpostavljam da ce i ove godine biti slicno sto se tice ucesnika i vedeta scene za gej prava, uostalom zbog posla cu morati da budem u tom kraju koji je 2010 bio deo ratne zone u kojoj su se mlatili zandarmi i huligani. nezavidna je politicka pozicija seksualnih manjina ako im je samoproklamovani lider i opskurno stvorenje kao sto je boban stojanovic, vest parazit koji je od aktivizma napravio profesiju, pomalo pritup covek, poluobrazovan podtip dzibera sa glazurom urbanosti™ mada je ista takva pozicija i tzv. vecine jer su i njihovi lideri vesti paraziti koji su od politike napravili posao, malo drugaciji podtipovi dzibera sa raznih glazurama urbanosti™ ili patriotizma™ i cega sve vec ne Edited by Pontijak
Posted
Izvini Simo, ali o cemu ti to ? Ko ovde glumi da je baja, i ko ovde zamislja da je u skolskom dvoristu ? Ovde ne mozes da kazes nista suprotno vladajucoj forumskoj dogmi a da te, u najboljem slucaju, ne doceka sibolet ad hominem vrcavog humora. U najgorem slucaju to su najniza ucitavanja, uvrede i/ili pretnje. A onda kad te konacno isprovociraju i ti dignes ton, uvek ti se javi neki pametnjakovic koji glumi kafansko obezbedjenje sa "Mladicu, ovde moras pristojno da se ponasas, inace noga u dupe", ili "Takvi kao ti lose prolaze u ovom gradu forumu, strance decko. (Napoj konja pa produzi prerijom)".Moderacija svemu tome pomaze. Bilo aktivno - time sto i ona ucestvuje u lincu, bilo pasivno - nemo gledajuci forumski topli zec, i cekajuci kada ce ovaj sto ga tuku da uzvrati pa da mogu da ga banuju. Bisere kao sto je perma-SZD zbog osporavanja Drazena, ne bih ni komentarisao.Mene su proslog meseca banovali na nedelju dana zato sto sam Boshku pozeleo da prestane da dishe. Ok, zasluzio sam. Ali jedan drugi (i meni inace drag) forumas, se malo pre toga Copkillahu zakleo i zapretio da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da sazna ko je, i da ce mu ojaditi RL zivot. On nije dobio ni upozorenje. Stvar je u tome sto je u toj raspravi Copkillah branio ljude koji su za zabranu gej parade ako to znaci krvoprolice i veliku stetu (dakle branio ih je, nije delio to misljenje), dok je forumas o kome pricamo zastupao forumsku dogmu.Ovde se cesto poteze zal zbog nedostatka novih clanova. Medjutim, izuzev onih koji su u detinjstvu pored postera reprezentacije kacili i Djindjicevu sliku, ovde novajlija jedino moze da se oseti ko Rambo u First Bloodu.Ovo shvatite i kao otpozdravnu. Vecini (ili nikome) necu nedostajati, nece ni ona meni. Bilo vas je zanimljivo citati, i ovo je bilo lepo mesto za malo intelektualnog fixa, ali se to polako ali sigurno menja. U PPP casi je sve vise zuci a sve manje meda.http://www.youtube.com/watch?v=bG6b3V2MNxQ
Ih, lako je otići. I ostavka se mora odraditi Mahmut Bakali .Čak iako si u jednini, a misliš da si u pravu, šta se povlačiš - onda ne radiš na svojoj čaši meda, tek ti je to bez veze.
Posted

Au kakav jadan prilog izvesne Irene Ivić u emisiji Oko na RTS-u večeras. Priča o dva ekstremizma ( kroz prikaz Stojanović - Glišić duela zadnjih godina), pohvala javnosti koja ignoriše paradu ove godine što, jelte, preporučuje i građanima da bi ostali pri pameti.

Posted
Ih, lako je otići. I ostavka se mora odraditi Mahmut Bakali .Čak iako si u jednini, a misliš da si u pravu, šta se povlačiš - onda ne radiš na svojoj čaši meda, tek ti je to bez veze.
:lolol:+1A posebno mislim da je problem što se Verter povlači iz pogrešnih razloga. Meni je inače simpatična njegova kurčevitost, a neretko ima i originalne i dobre primedbe. Ali prosto ne sme se devojci reći da je nedojebana i slične lukovićevske fore, samo zato što ti je rekla da si kreten. Reci i ti njoj da je kreten, ali ovo se prosto ne sme raditi.Ima ona fora u Social Network, kad mu kaže ona ženska: "You are probably going to be a very successful computer person. But you're going to go through life thinking that girls don't like you because you're a nerd. And I want you to know, from the bottom of my heart, that that won't be true. It'll be because you're an asshole"E tako i sad sa Verterom, koji ljut odlazi verujući da ga svi prozivaju jer je kontraš i slobodni mislilac, a zapravo ga prozivaju because he's being an asshole. Ja ne bih voleo da on ode, i nemam nikakav problem sa njegovim stavovima (t.j. imam, ali mogu s njim normalno da razgovaram). Ali bi mogao malo da razmisli o svom nastupu.
Posted (edited)

Ako ima pravde syme će u sledećem životu biti žena! A ako bude sreće, biće i u ovom!Sent from my iPad using Tapatalk HD

Edited by teacher
Posted

ej, ljudi, super vesti, biće prajda!

Državni vrh, odnosno prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić prelomili su da se Prajd održi, saznaje Danas iz izvora u Vladi.
šalim se, neće.
Međutim, Danas dodaje da prema njihovim saznanjima, nije nemoguće da se danas, u poslednjem trenutku, donese suprotna odluka.
Posted (edited)
E tako i sad sa Verterom, koji ljut odlazi verujući da ga svi prozivaju jer je kontraš i slobodni mislilac, a zapravo ga prozivaju because he's being an asshole. Ja ne bih voleo da on ode, i nemam nikakav problem sa njegovim stavovima (t.j. imam, ali mogu s njim normalno da razgovaram). Ali bi mogao malo da razmisli o svom nastupu.
+1Ne volim da ucestvujem u coporativnim napadima ali poceo je govoriti FSN recnikom pa sam morao i ja uskociti. Desi mu se tako ponekad. Kontam da je tesko pisati na jedan nacin tamo, a na drugi nacin ovde. Edited by ficfiric
Posted

U 23:30 na StB snimak (polusatni) sa NIN-ove tribine!

Posted
to valjda me i buni. onomad su desetine ljudi ostale van parka, neki nisu pustani ni kroz kordon pa su prvi najebali od gmazova obrazovskih. jer niko nije rekao da ne moze da se udje ako se nema narukvica za koju je tebalo ranije da se prijavi.
"Sutra će sa svime da se izađe u javnost, biće dva ulaza, jedan na Slaviji, sa strane Nemanjine, drugi kod Londona. Zadržava se diskreciono pravo da se neko ne pusti, nema prethodne registracije. Obavezno je da se uđe pre 10, možda će sutra čak objaviti da se dođe u devet, nikog neće puštati posle. Biće više prstenova kontrole, ne računati na gradski prevoz, a ni na taksi, samo peške kroz centar."Ovo je info za sada.Ukoliko se nekome desi da ga ne puste pišite mi pm pa ću da dojavim tamo.
Posted
napokon glas razuma
Ovaj deo je bezveze, jer nije jasan:
Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању геј-параде; да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстрожије кажњени сви они који нападну поворку или српску полицију.
Protivljenje odrzavanju parade je legitimno. Nije legitimno to protiveljnje izraziti nasiljem ili zabranom garantovanog prava.Kontekst je sasvim jasan, ali, eto, moglo je malo preciznije cisto da se celo pismo ne zloupotrebljava cupanjem iz konteksta.
Posted
Vidis, meni je sve jasno, i mislim da su ovakve reakcije upravo takve kakve jesu zato sto se IRL "takvi zaobilaze". Pred grlatim, homofobicnim krkanima s posla, u autobusu, iz susednog stola u kaficu - podvija se rep. I onda se onako nabrijan dodje na forum da se objasnjavaju truizmi i jebe majka onima koji protiv gej parade "samo" nemaju nista protiv.Verter nesto "strasno" kaze, sjati se ceo forum i odma se zaredja trideset postova. Krene roll call za paradu, svi se prave mutavi i opet smo na pola stranice na dan.
Vertere, tvoj problem je sto nekriticki podrzavas vlast, tj. SNS. Tvoj zaokret i kaskanje za stavovima Pusilipsa je komicno.I posto si i sam zbunjen, desi ti se ponekad ovakav iskren istup.Da se moze biti dosledan desnicar i prilicno postovan, imamo primere (Praslin, porucnik Vasic).Ali ti nisi desnicar, vec se ponasas kao stranacki aparatcik, inteligentniji doduse.
Posted
Biljana se okliznula jednako kao onomad Ceda u Skupstini sa africkim plemenima. Nije to klizanje, to je ono sto misli.
my thoughts exactly.