adam Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Sto se mene tice u redu, al sa ovakvim kapacitetom za dijalog nije ni cudo sto se Politika i Drustvo svelo na linkovanje vesti, a ostatak foruma na interno caskanje i sta sam lepo jeo, gledao, slusao...pa slusaj, da bi doslo do dijaloga treba i ti da imas neki kapacitet a ti to ocito nemas. ovi pokusaji na sve strane pokazase da si poluinformisan, nedoucen i sklapas neke idi-mi-dodji-mi price sa kafanskim opstim mestima koje pas s maslom ne bi progutao. ako/kad se dovoljno dobro naoruzas za pristojnu diskusiju, bice i diskutanata. ovako - mrka kapa. nije mi cilj da idem djonom al posto ti cipelaris na sve strane, cenim da se ne bi trebao ljutiti.na temu - naravno da ce vucic da odrzi prajd, to moze da naplacuje nevidjeno. velika je to zrtva.
dragance Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Sve je to super Dragance, ali ako hoces da pravis oktobre prvo se vrati u zemlju. Kad se radi o krvi, vi iz dijaspore ste je najzedniji...Izgleda da ti zaista jesi jedan običan crveno-crni lešinar (figurativno), koji se krije od debate sa "nisam ja nacoš, već ste vi ružni...", a u stvari si velika kukavica. Postaješ prvi koji mi ide na IL, što je u svih ovih godina forumašenja od 1999 do danas uspeo samo Dimitrije zbog našeg ličnog obračuna, a i to je trajalo samo par dana.Ja kao "krvi žedan dijasporac" sam platio danak delom sopstvene krvi (u srećom veoma maloj količini) i patnjom najbližih koji su direktno najebali u ratu, što nam je stiglo na račun od tvojih idola 90ih, iz čijeg si medjunožja ispao.
Hella Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 (edited) Postaješ prvi koji mi ide na IL, što je u svih ovih godina forumašenja od 1999 do danas uspeo samo Dimitrije zbog našeg ličnog obračuna, a i to je trajalo samo par dana.e, to si rekao i broju 7, ali me sada mrzi da tražim. Edited September 25, 2013 by Hella
Verterdegete Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 (edited) Izgleda da ti zaista jesi jedan običan crveno-crni lešinar (figurativno), koji se krije od debate sa "nisam ja nacoš, već ste vi ružni...", a u stvari si velika kukavica.Postaješ prvi koji mi ide na IL, što je u svih ovih godina forumašenja od 1999 do danas uspeo samo Dimitrije zbog našeg ličnog obračuna, a i to je trajalo samo par dana.Ja kao "krvi žedan dijasporac" sam platio danak delom sopstvene krvi (u srećom veoma maloj količini) i patnjom najbližih koji su direktno najebali u ratu, što nam je stiglo na račun od tvojih idola 90ih, iz čijeg si medjunožja ispao.Lol, krijem se od debate. Debatu kakvu ti i istomisljenici zamisljate, a koja izgleda tako sto se ja pravdam zasto ne glasam za Zute dok me vas saka zapisava sa liberalnih visina - neces gledati. Sta sad, u svom okruzenju ne smete da pisnete o tome sta mislite, pa ja (ili bilo ko od mnogih drugih koji su ovde popljuvani) trebam da vam sluzim kao boks vreca. Pazi molim te.@gagorderka.Znaci, zuti glasaci su nasankani, a desni su po prirodi zli ? Sta to, nisu mogli da se uplase za svoju rodbinu preko Drine, ili za svoju dedovinu. Empatija za paradu i secenje ruke zbog iste je ok, a empatija za sunarodnike kojima Hrvati spremaju cetrdesetprvu, to je nenormalno.A da se pozabavimo malo sa zuto/roze glasacima. Kao, neko vas je prevario. Reci ti meni sta vama fali ? Ja tek treba da vidim siromasnu zutu porodicu. LDPovca koji nije visa srednja klasa nema ni na slikovnicama Na mom fakultetu, svi koji su dosli iz uze Srbije da studiraju (dakle oni ciji roditelji imaju para da pored studija placaju jos i kiriju ovde) - svima prodice za URS, DS, LDP...Pa i ovaj forum. Svi nesto kukaju na propast, nakaradni sistem, trulo drustvo, africke plate... A onda pogledas ostale teme: spremaju se egzoticni gurmanluci, jede se po fensi kloparnicama, letuje se, putuje, ide se u teretanutm da bi se radili zgibovi, imaju se hobiji... Ovaj sistem mozda jeste sjeban, ali vama u njemu jebeno dobro ide. Edited September 25, 2013 by Verterdegete
belch Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 kakvi hrvati, zasto sad hrvate uvodis u pricu?
kapetanm Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Pretera ga brate, mnogo ti jako ovo sa hobijima, osećam se prozvan
belch Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 nevezano za to, dragi moji forumaši, koga ću od vas videti u subotu ujutru?nemojte posle da se kajete ko 2010! mene ćete prepoznati po biciklu, najverovatnije ću sa ekipom iz ulica za bicikliste gurati svoj :)
kim_philby Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 e da, spaić dobro vodio.moja malenkost joj se obratila baš povodom toga. tj. povodom frojda ('frojd je homoseksualnost smatrao perverzijom', reče nam ona u uvodnom izlaganju); zatim ovoga ('srbija je zemlja koja ima posttraumatski stresni sindrom'), i konačno predloga akcije ('ljudima treba dati vremena da razumeju'). a u uvodnoj reči je rekla da diskriminaciju bolje oseća i razume i ima empatiju prema tome kao srpkinja iz hrvatske koja je tu diskriminaciju iskusila. :blush:vi ste se nama predstavili kao lekar i psihijatar, što i jeste, pa imam dva komentara. prvo, malo sam zbunjena, ne znam da li ne znate, što ne verujem, ili obmanjujete, što opet ne verujem, ali frojd nedvosmisleno termin perverzija koristi kao prosto odstupanje od uobičajenog, nema vrednosno značenje u psihološkom smislu, i svako ko se očešao o frojda to zna. frojd je, takođe, pisao mnogo ozbiljnije i pametnije stvari i ovakvo izvlačenje iz konteksta je zloupotreba frojda u svrhu zasenjivanja, kao i korišćenje PTSP. PTSP nije poremećaj koji se odnosi na društvo, a kamoli na državu, što vi sigurno znate. pa pošto ljudima treba dati vremena da razumeju, ja vas ovde pozivam da vi pomognete u tome i objasnite (šta frojd zaista kaže, šta je ptsp). i sad sledi moje pitanje, a to je, budući da imate empatiju i razumete diskriminaciju, kao što ste rekli, da li biste i srbima u hrvatskoj rekli da, parafraziraću vas možda malo jeftino, "čačkaju mečku" tražeći svoja prava?tu ona lepo izgovori "frojd je smatrao da se seksualno privlačimo ka oba pola u razvojnim fazama i da je to normalno za razvoj" i "srbi u hrvatskoj ne čačkaju mečku, pa vidite šta se desilo u vukovaru". elaborirala je oba odgovora. realno sam se osetila malo loše, jer mi je keva rekla da je sanda glupava, kao, obrazovana je i sve to, ali je tupasta, onda mi je bilo bezveze. trebalo je gaziti onog gada, ali ostala bih ubalavljena. ne znaš da li je čovek kuglica ili se razvlači. ma fuj.perverzno je i kada vodis ljubav sa covekom a mislis da te kara predsednik. svako ima sebe.inace, bravo.
Turnbull Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 (edited) Lol, krijem se od debate. Debatu kakvu ti i istomisljenici zamisljate, a koja izgleda tako sto se ja pravdam zasto ne glasam za Zute dok me vas saka zapisava sa liberalnih visina - neces gledati. Sta sad, u svom okruzenju ne smete da pisnete o tome sta mislite, pa ja (ili bilo ko od mnogih drugih koji su ovde popljuvani) trebam da vam sluzim kao boks vreca. Pazi molim te.@gagorderka.Znaci, zuti glasaci su nasankani, a desni su po prirodi zli ? Sta to, nisu mogli da se uplase za svoju rodbinu preko Drine, ili za svoju dedovinu. Empatija za paradu i secenje ruke zbog iste je ok, a empatija za sunarodnike kojima Hrvati spremaju cetrdesetprvu, to je nenormalno.A da se pozabavimo malo sa zuto/roze glasacima. Kao, neko vas je prevario. Reci ti meni sta vama fali ? Ja tek treba da vidim siromasnu zutu porodicu. LDPovca koji nije visa srednja klasa nema ni na slikovnicama Na mom fakultetu, svi koji su dosli iz uze Srbije da studiraju (dakle oni ciji roditelji imaju para da pored studija placaju jos i kiriju ovde) - svima prodice za URS, DS, LDP...Pa i ovaj forum. Svi nesto kukaju na propast, nakaradni sistem, trulo drustvo, africke plate... A onda pogledas ostale teme: spremaju se egzoticni gurmanluci, jede se po fensi kloparnicama, letuje se, putuje, ide se u teretanutm da bi se radili zgibovi, imaju se hobiji... Ovaj sistem mozda jeste sjeban, ali vama u njemu jebeno dobro ide.Vertere, ti znaš šta sam ja ovde pisao i o DS-u i o Đinđiću, ja ne mislim da su oni nevini akteri u svemu što nam se dešavalo, a ne mislim ni da su nevini po pitanju nacionalizma. Takođe ne mislim ni da su glasači SPS i radikala iz devedesetih nekakvi monstrumi, niti kako ti kažeš - prirodno zli. Takođe mi je strano elitističko zgražavanje u stilu Biki Srki, nad ljudima sa šest zuba u glavi koji idu na naprednačke mitinge, ili gde već.Ali ovo što ti radiš i zbog čega te redovno, i to s pravom, polivaju govnima, jeste totalna relativizacija. To sam ti već jednom rekao. Ko god da je bio na vlasti u Srbiji, vodio bi ratove, kažeš ti nedavno. Ma nije nego. A evo sad - sve je isto, svi su isti, itd. Meni stvarno nije cilj da svalim celo breme istorijske krivice na nekog tamo nesrećnog glasača radikala kome se možda stvarno činilo da se u Hrvatskoj sprema novi Jasenovac i da mora da glasa za one koji će da ga spreče. Ali brate, u ovoj tvojoj relativizatorskoj salati više nema nikakve razlike između onog koji uz osmeh priča o pucanju Hrvatim u glavu Tompsonom i Vesne Pešić; između borbe za srpska ognjišta razaranjem Vukovara do temelja i borbe za gej paradu nerazaranjem ničega. E pa izvini, ali to je prosto bullshit, i svaki put kad počneš da ga prosipaš on će ti biti nabijen na nos. Edited September 25, 2013 by Syme
pacey defender Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Bio sam večeras na tribini koju je organizovao PeščanikPanelisti: Dejan Ilić, Nadežda Milenković, Biljana Srbljanović, moderatorka Svetlana LukićBilo je dosta ljudi, sličnomišljenika. Nije bilo incidenata. Okolo gomila policije.Biljana daje dobar uvid da je dobro to što postoje različite ideje unutar LGBT zajednice i da bi bilo vrlo štetno kada bi svi mislili isto i imali identične strategije ostvarivanja prava. Ilić se nadovezuje da sve nas krase višestruki identiteti i da je potrebno povezivati se horizontalno, odnosno, da se različite manjine moraju udružiti odnosno sarađivati. Nadežda govori da je prajd zapravo manjinsko pitanje, i da posebno žene treba da budu deo toga jer prajd udara na patrijarhat. Najveći protivnici prajda su zagovrnici patrijarhalnih vrednosti. Biljana se s tim apsoluno slaže.Međutim, u jednom trenutku čitav događaj prerasta u „šta mi heteroseksualci, iz najboljih namera, mislimo kako prajd treba da bude organizovan“. Za moj ukus, tu je previše bilo lagodne heteroseksualne pozicije za panelom, uključujući i komentare poput, nemojte da tražite saveznike u izvršnoj vlasti, umesto toga, idite protiv njih; šta će se postići ako parada bude na ovaj način organizovana, šta će se bitno promeniti 2014.godine? Takođe, čini mi se da panelisti nisu do kraja svesni kolika je lična odgovornost i angažovanje neophodno kada kažete da se treba solidarisati sa drugim ugroženim grupama. Kada Biljana kritikuje Prajd ekipu što se nije solidarisala sa žrtvom mizoginije na stranama E-novina, čini mi se da ne razume da se isto i njoj može prebaciti zbog propuštanja da u ličnom kapacitetu reaguje na izlive mržnje prema raznim manjinama koji su joj ostali ispod radara.U jednom trenutku se Biljana osvrnula na mizoginiju protiv Verice Rakočević koju tabloidi razvlače zbog toga što se, valjda, udala za nekog lika koji je 30 godina mlađi od nje, lepeći joj etikete „baba“, i slično. Biljana onda kaže, mislim, ona njemu ne može da bude baba nikako, to je nemoguće, osim ako nije romkinja iz nehigijenskog naselja. Mislim da sam jedini reagovao jednim umereno glasnim HA-HA-HA; drugi nisu doživeli šalu na isti način. I ato bih voleo da se jave forumaši ako su večeras bili tamo, da potvrde ili demantuju moju interpretaciju. A nadam se stenogramu na sajtu Peščanika. Kad sam krenuo kući prošao sam pored nekog kafića u Jevrejskoj. Iza mene su bile tri devojke. Momci ispred kafića su se raširili i među sobom komentarisali dok smo prolazili „a jel umeš da prepoznaš pedera [...par sekundi pauze....] ili lezbejku“.I tako.....
gagorder Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 @gagorderka.Na mom fakultetu, svi koji su dosli iz uze Srbije da studiraju (dakle oni ciji roditelji imaju para da pored studija placaju jos i kiriju ovde) - svima prodice za URS, DS, LDP...je l'? a za koga je izgladnelo nastavničko osoblje na tvom fakultetu?i šta bolduješ koji đavo?lova neće izlečiti tu ogorčenost koju gajiš. zvučiš kao karleuša u utisku nedelje, konstantna defanziva.
MayDay Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 nevezano za to, dragi moji forumaši, koga ću od vas videti u subotu ujutru?nemojte posle da se kajete ko 2010! mene ćete prepoznati po biciklu, najverovatnije ću sa ekipom iz ulica za bicikliste gurati svoj :)Kako mi žao što propuštam. Em drugaricina svadba u petak, pa posle prajd.Ići će moje društvo i jedna drugarica, jedina žena viša od mene, pa može da služi kao totem za okupljanje. Tu tradiciju je Miralem uveo kad je pozvao drugove da se na bgd6 protestu okupe oko najveće žene što liči na Karleušu. :DSrećan vam Prajd! PS. Idem da sednem Miralemu za vrat da ide.
kud u maglu Simoviću Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 napokon glas razuma Председнику Републике Србије, господину Томиславу Николићу- Премијеру Владе Републике Србије и Министру унутрашњих послова, господину Ивици Дачићу- Првом потпредседнику Владе Републике Србије, господину Александру Вучићу Поштовани,Обраћамо Вам се овим јавним писмом са надом да ћете разумети српског полицајца. Полицајца који је на улици полуго, поцепан, бос, слабо плаћен, у дуговима „до гуше“… Полицајца који је слабо опремљен, још слабије правно заштићен од стране државе коју представља и брани.Будите сигурни, господо, да ће српски полицајац истрпети све недаће и неправде, да ће дати свој допринос држави и друштву у транзицији, на путу у Европску унију. Српски полицајац ће обезбедити поштовањe Уставом Србије загарантованих људских и грађанских права, заштитиће јавни ред и мир и спречити хаос на улицама, без обзира на све горе наведено. Српски полицајац ће обавити поверене задатке професионално и у оквиру закона.Ви сте, господо, веома мудро одлучили да је одржавање геј-параде у интересу државе, а одмах после тога сте храбро објавили да у тој манифестацији нећете учествовати. Од нас српских полицајаца се тражи да је омогућимо и обезбедимо.Зато готово нестварно звуче речи премијера/ министра унутрашњих послова изречене јуче у једној ТВ емисији високе гледаности и поновљене неколико пута у току дана, а само два дана пред одржавање геј параде у Београду, да гејеви илити педери нису нормални, да он не мора постати геј (илити педер) да би се некоме додворавао и слично.Па, не мора господин премијер/министар постати геј (илити педер), ево, и ми можемо потврдити да уопште не личи на педера (илити геја), изгледа баш онако… мушки … мачо. Мада, заиста не знамо зашто би његово сексуално опредељење требало било кога да занима, оно не би требало да буде проблем ни за кога.Међутим, потенцијално велики проблем би могле бити ове његове речи изговорене тик пред одржавање те параде, јер би их неко могао протумачити, не само као директан позив, већ и као дозволу „са највишег места“ за обрачун, па и физички, са „ненормалним“. Није при томе битно да ли се ико од нас интимно слаже са одржавањем параде, битно је то што је ове речи изговорио премијер и министар унутрашњих послова једне земље, човек чија реч има другачију тежину него реч тамо неког написана на неком форуму или изговорена у некој анкети.Да ли је господин премијер/министар свестан да је Он главни руководилац неколико хиљада наших (и његових) колега који ће за два дана бити задужени за безбедност учесника параде и осталих грађана на улицама и трговима Београда и да је својим изјавама већ сада угрозио не само њихову већ и безбедност. Уместо да колегама олакша посао, Он им га отежава, уместо да смирује ситуцију, Он је додатно потпирује. У шта то, г. премијеру/министре, гурате своје колеге док Ви победоносно утекосте?Премијер/министар унутрашњих послова нема право на такво понашање и на такве изјаве, јер оне могу бити погубне, јер оне могу значити и десетине или стотине непотребно разбијених глава, десетине или стотине поломљених руку и ногу, могу значити обијене бубреге, а можда и нечији непотребно изгубљени живот, чак и код оних који су Му подређени.Лако је г. премијеру/министру да даје овакве изјаве јер он тога дан неће изаћи на улицу ни као учесник параде ни као полицајац задужен за њихову безбедност. По њега неће бити никаве физичке опасности.Ми не желимо да било ко буде повређен на улицама Београда тога дана, али посебно смо заинтересовани да ниједан наш колега не буде у ситуацији да му буде угрожено здравље и живот, не желимо такође ни да они, из било ког разлога, угрозе здравље и живот неком другом.Господо, српски полицајац је и у тежим ситуацијама био на висини задатка, па ће тако бити и у суботу. Упркос лошим логистичким и финансијским условима, професионалност српске полиције и њена посвећеност служби никада се није доводила у питање – напротив, јавност, грађани и ресорно министарство свесни су да припадници полиције никада нису бежали од одговорности, изазова и комплексних захтева постављених пред њих. Али полицајци не желе да поново буду глинени голубови, а поготово не да их у такав положај доводи њихов министар! Надамо се да се од нас не очекује да поштујемо законе, правила службе, извршавамо наређења а да при томе не употребљавамо законска средства принуде чак и онда када смо нападнути и када смо угрожени.Зато,тражимо од Вас да у овим озбиљним безбедносним изазовима избегавате естрадизацију и егзибиционизам било које врсте, понашајте се као одговорни руководиоци и политичари, а не као „звезде“ ријалитија. Не дозволите да Ваше понашање и ваше изјаве утичу на безбедност, на здравље и живот свих потенцијалних актера параде: ни оних који је подржавају, ни оних који су против ње, ни нас полицајаца. Немојте нас хушкати једне на друге, јер Вам то нећемо опростити.Тражимо од Вас да и Ви заштитите нас. Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању геј-параде; да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстрожије кажњени сви они који нападну поворку или српску полицију. И тражимо да то заиста тако и буде! Да не остане само декларативно и празно обећање. Конкретно, уколико држава Србија има снаге да ангажује 5.000 полицајаца у циљу обезбеђења геј-параде, сасвим је логично, да држава Србија такође ангажује за тај дан и бар 50-так судија и тужилаца, који би процесуирали по скраћеном поступку све оне који се оглуше о Вашу Одлуку да се геј-парада одржи. Доста нам је празних обећања државе која нам већ доста тога дугује, од нове униформе и опреме, преко неисплаћених заосталих новчаних накнада за путне трошкове, ноћни и прековремени рад, рад на дане државних празника…Геј-парада ће бити и проћи. А онда нам, када обавимо и овај задатак и заштитимо права грађана, предстоји наставак жестоке синдикалне борбе за наша грађанска, људска и радничка права! Нећемо дозволити да се „кола ломе“ преко леђа полицајаца. Немојте заборавити то! Тражимо од Вас да сви надлежни и одговорни коначно почну да одговорно обављају свој део посла у држави, а уколико се деси да на то заборавите, будите сигурни да се Синдикат српске полиције неће устручавати да позове запослене да вас на то подсете.С поштовањем,Генерални секретар ССП Лазар Ранитовић
Turnbull Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Svaka čast za tekst!I hvala Pejsiju na detaljnom izveštaju!
Recommended Posts