Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Zbilja me zanima njegov stav o tome. Ako je tek tako moguće izvoditi prevrate, proganjati i ubijati ljude, a potom se grliti kao da ništa nije bilo, to govori i o toj nekada vladajućoj kliki dosta, ali i o onima koji ih slede i njihovim vrednostima uopšte. Naravno, ne treba to meni, ja već imam formirano mišljenje o svemu tome koje se može sažeti u jednu jedinu reč (Tito), ali da vide forumaši koliko takvi cene sami sebe i sopstvene vrednosti...Da podsetim, Tito je smanjio Pavlovu Hrvatsku za dobrih 15-20-ak odsto. A ovo sve pitam zato što Praslin podnosi izveštaj ovde, a ne na istoriji, gde bi trebao i gde smo ga to već pitali.

Edited by Filipenko
Posted
Samo 10 zdravih i normalnih u celoj Srbiji?!?
Pa, čuj...
Posted
Samo 10 zdravih i normalnih u celoj Srbiji?!?
Pa kad su svi ostali bili na Oplencu.
Posted
@LanciaPa, to ti je verovatno neko ovdasnje vidjenje kontrolisanog pustanja pare iz lonca. Kao sto nikada neces zabraniti fudbalske utakmice u Srbiji, zato sto imas huligane pod relativnim prismotrom, povremeno naprave sranje, ali ih uglavnom nekako hendlujes. Hendlujes :naughty: . Isto tako i ovde. Bolje da ih malo pustis da se kurce i ispunis im zelje, nego da ides u frontalni sukob koji em kosta, em ostavlja utisak da ne znas da vodis drzavu, em u krajnjoj liniji nemas kapacitet da ga resis na legalan nacin. Pubovi mozda i mogu da poapse, ali ni sudovi ne mogu da procesuiraju ni zatvori mogu da ih prime, koliko toga ima.A sve to pod uslovom da ne delis njihovo misljenje, posto, saberi i oduzmi, njih koristis ih politicki da prenesu tvoje stavove koje ne smes javno da izgovoris. Nije to Dacic izmislio i nije to pocelo 20.maja.
Bojim se da nisam shvatio ovo tvoje hendlovanje ( :naughty: ) upravo zbog multiplikovanja sledbenika, koje podrazumeva neki status™ u drustvu, sta li vec. Pre bih bio u stanju da shvatim jacanje nekih ultra levih snaga zbog katastrofalne ekonomske situacije ili ultra desnice usled neresenih drzavnih pitanja, ali ovo tolerisanje huligana je jedan veliki znak pitanja. Pa gde u svetu iko pita njih za bilo sta?¿ OK, imamo srednjevekovnu crkvu, Dveri, kvazinacionaliste i sav slican prdez koji je lako kanalisati i gurnuti na marginu i sad se drzava navodno plasi reakcije i respektuje stav huligana (citaj navijaca), po pitanju gej populacije i bezbroj ostalih pitanja. Nenormalno. Koliko njih pravih ekstremista moze da bude, koji vuku sve za sobom?¿ Realno 1000, ostalo su napaljeni klinci, koji bi se rasprsili ko baloni sapunice, da drzava pokaze zube.
Posted

hvala, prasline.i za kraj danasnjeg citanja i tumacenja sta je ko hteo da kaze, od silnih sindikata srpske policije ne mogu da provalim koji je i koliko bitan ovaj koji se zove samo sindikat srpske policije i podrzao je zabranu setnje, ali kaze ovako:

Истичемо да припадници српске полиције нису хомофобични. Шта више, као и у свим институцијама и фирмама и међу полицијом има хомосексуалаца и бисексуалаца. Они су део нашег колектива, то су наше колеге и колегинице, они нису дискриминисани, несметано раде и уживају сва људска права загарантована законима. Они, као професионалци, подржавају одлуку о забрани јавних скупова тако да се наши ставови не смеју тумачити као хомофобични, или да овај синдикат не поштује људска права.
Posted

To je fazon 003 - "Imam i ja druga homoseksualca koji je protiv Prajda."

Posted

ma moroni su, naravno, vidi se to u sledecem pasusu saopstenja, ali mi opet nekako zanimljivo da su to stavili. ali ko sto rece neko danas u medija centru, gde su lekari koji ce da izadju na crtu, psiholozi/psihijatri, umjetnici, intelektualci i ini, ne da se autuju, nego samo da ponavljaju.napisala vec, nijednu tzv javnu licnost sem beke blagojevic ne videh tamo, a ni po novinama i televizijama. kolumne na pescaniku ne racunam u javnost. zato je utisak jos gori, posebice kada se prisetim cirilova u valjda utisku nedelje ili gde je vec ono bezao ko djavo od krsta od bilo kakve povezanosti sa gejevima.

Posted

Javnost, naročito ova intelektualnija nam je potpuno neverovatna, težak kukavičluk vlada.

Posted
Gledao sam samo poslednjih 10 minuta i čini mi se da bi ovakav tip emisija/gostovanja/priče više poboljšao položaj gayeva nego 10 prajdova.
po komentarima nekih ljudi koje sam ja danas cuo, bi kurac. da prostis...
Posted (edited)

Zaista ne razumem šta se toliko pitate i čudite oko huligana, kao kako država ne može da im stane na put. Shvatite to nisu (samo) huligani. To je produžena ruka MUPa i BIAe, koji su potpuno kriminalizovani u decenijama koje su iza nas. U praksi, oni služe da se zaplenjena gudra prodaje i zaplenjena roba rastura i valja i obezbeđuje priliv keša. Dakle, to je produžena ruka kriminalizovanih elemenata policije i državne bezbednosti, baš kao što su to raznorazne delije i lokalne gazde bile u vreme kome težimo, tj. u doba kraljevine. To je ono što je Sloba pustio da se radi (uz procenat) a nikada nije sasečeno.Zato se tim bitangama ne može doakati. To je u suštini vrzino kolo, gde oni zapravo i nisu kriminalci, nego su njihove negativne osobine stavljene u funkciju grupa zaštićenih državnim funkcijama i policijskim značkama. Ne može se huligan osuditi zato što je on zapravo osoba za rasturanje DB heroina. Ne može se dokazati krivica tome i tome zato što je povezan sa tim i tim u DB-u ili u upravi kriminalističke policije. Javna je tajna da je, recimo, u manjim mestima najveći diler droge zapravo šef policije - recimo, u Srbobranu. I kako se razračunavati sa takvima? Nikako, jer jednostavno nije izvodljivo.Osobe koje budu uhapšene su samo one koje su potpuno poludele pa ispale iz koloseka, ili one koje ispadnu žrtveni jarci da ostali ne bi otišli u zatvor i da se održi nekakav privid da sistem kako-tako funkcioniše na legalnim osnovama. Tako ode u zatvor ludi Mišić jer je gurao policajcu baklju u usta, ali vođe navijačkih grupa ne može niko da uhapsi. Odu u zatvor oni koji su ubili Tatona, ali im se onda revidira kazna. Ili onaj divljak što je pravio sranja po Italiji, pa moraju nekako da se izvuku da Ivana Bogdanova kako-tako drže za rešetkama zbog italijanskih vlasti. Zato se nikada neće oni razračunavati sa navijačima kao celinom, nikada neće uvoditi red do kraja, i uvek će biti problema. Jer, ako pošten sudija ili pošten murkan ili pošten tužilac vidi da mu je glava u torbi, da se ovi ionako izvlače, a da se njihove korumpirane kolege samo tove od kinte, zašto bi oni izlagali svoj vrat rizicima.Ovde može pomoći samo totalni prevrat - potpuno raspuštanje DB-a, stavljanje posedovanja stare isprave DB-a van zakona (sve obrisati iz spiskova, pa potom narediti da svi imaju da vrate legitimacije i da je nevraćanje stare DB legitimacije krivično delo za 10 godina automatskog zatvora), zatim čišćenje policije i tek onda definitivno uništenje zla. Uz žmurenje na likvidacije, pošto zatvori zaista ne bi mogli da prime toliko ološa. Komunisti su taj proces dobro izveli (što ne znači da su taj proces upotrebili isključivo u dobre svrhe), gde su tokom vremena stvarali i obučavali oznaše, a potom odmah po zauzimanju vlasti u gradovima u roku od par dana uništavali stare policijske kadrove i dovodili svoje proverene, a potom sve što su smatrali ološem pobili ili pozatvarali po kratkom postupku - ne, ovde ne mislim na sirote obične ljude, već klasične kriminalce i vucibatine.Nešto takvo je jedini izvodljivi način. Sve drugo je drvljenje u beskonačnost, gde će protok vremena, nepostojanje ljudskih i infrastrukturnih kapaciteta, nedostaci dokaza i tome slično dovesti do toga da se svaki pokušaj obračuna obesmisli, da bi se nakon par godina i takav novi sistem korumpirao. Stoga znajte da su odmah posle kriminalaca najveći neprijatelji oni koji pozivaju na razum, uzdržanost i civilizovanost, te objašnjavaju da se mora raditi kao i u civilizovanom svetu, na temeljima pravnog poretka bla bla truć.Na delu je jedan organizovani sistem svestrane pljačke i to će uništiti Srbiju, ako već nije. Najgore je što je sistem samoodrživ i nema jednu tačku koja se može napasti pa da se on uruši, već se mora udarati na sve strane. To je nama naša borba dala.

Edited by Filipenko
Posted (edited)
hvala, prasline.i za kraj danasnjeg citanja i tumacenja sta je ko hteo da kaze, od silnih sindikata srpske policije ne mogu da provalim koji je i koliko bitan ovaj koji se zove samo sindikat srpske policije i podrzao je zabranu setnje, ali kaze ovako:Истичемо да припадници српске полиције нису хомофобични. Шта више, као и у свим институцијама и фирмама и међу полицијом има хомосексуалаца и бисексуалаца. Они су део нашег колектива, то су наше колеге и колегинице, они нису дискриминисани, несметано раде и уживају сва људска права загарантована законима. Они, као професионалци, подржавају одлуку о забрани јавних скупова тако да се наши ставови не смеју тумачити као хомофобични, или да овај синдикат не поштује људска права.
Ali nemoj slučajno da se "oni" sami oglase - moraju preko svojih heteroseksualnih prijatelja. Jer oni su dobri pederi i lezbejke i znaju da im nije mesto u javnosti.Bila je svojevremeno ona emisija Stanja nacije u kojoj je gostovala nesrećna Aleksandra Janković. I tu je ona pričala nešto slično - vi ne predstavljate sve LGBT osobe, ima onih koji vam nisu dali pravo da ih predstavljate, jer misle sasvim drugačije. A ko ih predstavlja? Pa predstavljam ih ja, Aleksandra, oni su mi šapnuli na uvce šta misle, jer kad bi izašli u javnost bili bi isti kao ovi što nameću. To je ta tiha pederska većina u čije ime priča Aleksandrica. Homofobni duble bind - mi predstavljamo one koji se odriču političkog predstavljanja.Edit: Inače, vredi ponovo pogledati emisiju, ako ni zbog čega drugog, a ono zato da bi videli Aleksandricu kako u ime Nove Srbije promoviše porodičnu šetnje, mlade i miroljubive organizacije Dveri srpske. Edited by Syme
Posted
ma moroni su, naravno, vidi se to u sledecem pasusu saopstenja, ali mi opet nekako zanimljivo da su to stavili. ali ko sto rece neko danas u medija centru, gde su lekari koji ce da izadju na crtu, psiholozi/psihijatri, umjetnici, intelektualci i ini, ne da se autuju, nego samo da ponavljaju.napisala vec, nijednu tzv javnu licnost sem beke blagojevic ne videh tamo, a ni po novinama i televizijama. kolumne na pescaniku ne racunam u javnost. zato je utisak jos gori, posebice kada se prisetim cirilova u valjda utisku nedelje ili gde je vec ono bezao ko djavo od krsta od bilo kakve povezanosti sa gejevima.
Tko je Beka Blagojević?
Posted
Zaista ne razumem šta se toliko pitate i čudite oko huligana, kao kako država ne može da im stane na put. Shvatite to nisu (samo) huligani...
To je i bilo moje cudjenje. Hocu da kazem da nije problem sam po sebi to sto se huligani 'bave' kriminalom i sto rade navodno za policiju (ima toga svuda po svetu), vec sto huligani, pazi, imaju stav o politickim i drustvenim temama, koji je u Srbiji respektabilan. Ispada da su im mentori i nalogodavci malo na visim funkcijama, sto opet nije normalno, jer degradira vlast u svakom smislu, bez obzira koliko primitivna bila.
Posted

Doduse Filipenko je slikao utopiju, a kao lek nam je ponudio novu utopiju.