morgana Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 off:sad sam baš gledala - nigde ništa još od februara/marta. ima jedan članak o nemačkoj iz septembra i to je to. nije zaživelo ič, znači. ako montijev "štedljivi" februarski amandman bude prihvaćen, sa naplatom poreza za crkvene nekretnine koje se koriste u komercijalne svrhe se kreće od 2013 i nema ništa retroaktivno. ali i tu ima začkoljica - komercijalni crkveni objekti nigde nisu zvanično popisani (crkva odbija popis) tako da bi se naplata vršila na osnovu famozne izjave vlasnika objekta: ja ti kažem da u mojoj zgradi od 6 spratova prva 3 sprata otpadaju na spavaonice za opatice a ostala 3 za smeštaj turista - i plaćam ti porez samo na ta 3 turistička sprata. ali ako ti ja sama ne dam izjavu, cela ta zgrada od 6 spratova se automatski vodi kao oslobođena od poreza jer je vlasništvo crkve. u principu ja ne moram da ti izjavljujem ništa ako neću da platim: samo ne platim i to je to. stvar je moje "dobre volje" hoću li otići do poreskog da kažem da postoji komercijalna aktivnost u mojoj zgradi. :D jedini način da se sa sigurnošću utvrdi da li je moja izjava tačna jeste da iz opštine izađu i popišu na licu mesta svaki metar desetina hiljada nekretnina koje su u vlasništu crkve (škole, bolnice, hoteli...) - što će se u italiji desiti nikad.od 2000. godine, sem toga, privatne škole, u koje spadaju i one koje vodi crkva, dobijaju parsto miliona evra godišnje pomoći od države (iako se to kosi s ustavom). po montijevom predlogu crkvene (i druge privatne) škole bi takođe od sad trebalo da plaćaju porez, ali i tu ima fora: porez plaćaš samo ako si ostvario profit. znači, dovoljno je da na kraju godine "izavansiraš" plaćanje redovnih troškova vođenja škole, odeš u minus i ciao takse.sem što ne plaćaju ništa, svake godine crkvi ležu pare od poreza kroz kojekakve "obavezne dobrovoljne" donacije. postoji famozni "8 per 1000" kod koga jedan deo tvog poreza (ti ne plaćaš ništa što i inače ne bi platio) ide jednoj od 6 verskih zajdnica i državi. deo koji ide crkvenjacima troši se na izdržavanje klera. deo koji ide državi - na rešavanje problema gladi, siromaštva i tako te stvari koje je bono već rešio. a, znaci zabagovali su :Dni onaj batler nista ne pomaze.
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 kad se vec otislo u oftopik sa crkvenim temama da napisem i ja u tom duhu: pahomije sluzi svetu liturgiju olgi i pavlu a prisustvuje i toma diploma. koji dignitet skupa na sahrani knezevske porodice. vladika pedofil, toma diploma i ostale zvanice :DKo je ono skoro pitao šta je kemp, da pokažem na primeru :)
Prospero Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 ja nista ne zaboravljam ^_^ali je primetno da su se umiveni radikali dosta uzdrzavali od bilo kakvog komentarisanja, cak je i predinfarktni vucic samo promrljmao "bezbednost, mknjr, sigurnost, mrljm, gradjani", dok stranka koja se hvali jedinim gej aktivistom u svojim redovima izaziva sizofreniju kod te javnosti (koju vidim da sad mozemo da opisujemo kao nedoraslu i ovakvu i onakvu -- a kako to nije bilo lepo raditi tokom predizborne kampanje) sa slavkom koja bi da se seta, prosvetarom koji nema nista protiv razlicitosti, i bezlanca govorecim bibijevski nastrojenim premijerom.syme je jednom bio napisao da su radikali, čak i musavi, uvek bili daleko manje socijalno konzervativni od dssa i delova dsa, s čim se ja slažem (a syme će se javiti ako sam pogrešno preneo). time ćutanje snsa postaje jasnije kao deo političke kombinatorike i manjka želje da čepaju dačića oko toga kada se pussy "angažovao da hapsi za korupciju", gazeći pri tome i spsovske pipke.
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 syme je jednom bio napisao da su radikali, čak i musavi, uvek bili daleko manje socijalno konzervativni od dssa i delova dsa, s čim se ja slažem (a syme će se javiti ako sam pogrešno preneo). time ćutanje snsa postaje jasnije kao deo političke kombinatorike i manjka želje da čepaju dačića oko toga kada se pussy "angažovao da hapsi za korupciju", gazeći pri tome i spsovske pipke.Da, da, manje konzervativni i mnogo, mnogo manje crkveni (Šešelj je, ko se seća, onomad opominjao patrijarha da nema šta da se meša u politiku), mada mi se čini da se musavi sada malo prestrojavaju u tom pravcu.
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 A evo i celog remek-dela. Toliko je glupo da imam potrebu da operem mozak nakon čitanja. Мирослав ЛазанскиШта је то поносЈесте да се на том племенитом задатку окупило повеће друштво похлепних, да се оформила цела једна индустрија, у успону, политичара, консултаната, посматрача, активиста, који сви лепо живе од промовисања права ЛГБТ популацијеУ оно време социјалистичке Југославије моја генерација знала је само за војну параду поводом Дана победе, 9. маја. Пред Савезном скупштином тутњали су тенкови, пролазиле ракете, марширали ешелони припадника оружаних снага СФРЈ. Оружје и опрема већином из домаћих фабрика, домет и приказ стања и нивоа сопствене, не само војне, индустрије. Понос државе и друштва. И сви смо били поносни. Или већина. Заправо, не дозвољавам никоме да сада тврди да је тада био поноснији од мене. Био сам напросто усхићен...У оно време и припадници ЛГБТ популације, прецизније мушкарци, служили су војску, јер се нико није позивао на ту припадност да избегне служење војног рока. У мојој 41. пешадијској дивизији ЈНА, у којој сам служио војни рок 1977. године у Битољу, колико знам нико није откривен као ЛГБТ члан. Било је само чланова партије. Тек касније наступило је и вишепартијско доба...Заправо, могу само да замислим фаце наших тадашњих официра ЈНА да им је неко од војника рекао да је ЛГБТ и да тражи „своја права”. У војсци. Али нико није тражио своја посебна права и нико није припадност ЛГБТ популацији искористио да би прекинуо служење војног рока. А могао је, јер да се представио својом правом сексуалном оријентацијом био би аутоматски отпуштен из ЈНА. Официри из те јединице, вероватно би прво чупали себи косу због тога „шта их снађе”, а после би данима били изложени колективном подсмеху. Баш као и војници. Да ли то говори о степену демократије у тадашњем друштву, о тадашњем вредносном систему, или о некој врсти морала? Вероватно, све то заједно.Истина, скраћеница ЛГБТ тада није ни постојала, али и да јесте одмах би се то повезало са „спољним фактором”, са ЦИА, КГБ-ом и БНД-ом. Можда би неко добио на том открићу и генералски чин, можда и докторирао. Још ако уз то додате и Бжежинског, његов говор у Упсали, те људска права и потрошачко друштво, ето разлога зашто је пропала СФР Југославија.А било је то лепо доба, замислите у Загребу, граду од 750.000 становника имали сте тада, у социјализму, само једног јавно етаблираног ЛГБТ члана, што најбоље сведочи о тотално недемократском карактеру социјализма. Био је то чувени „Чукица”, музичар предивне црне косе као женско, са собом је стално вукао некакву гитару у футроли облепљеној бројним налепницама-разгледницама. Био је легенда у свету градских уметника, једном је са летовања у Црној Гори дошао са „шљивама” испод очију. Играо је карте са локалним момцима, они нису ништа посумњали, мислили су да је „Чукица” онако „осебујан тип”, као сви уметници, све док испод стола нису осетили његове ручице. Било је то почетком осамдесетих година и био је то први међурепублички инцидент у процесу распада СФРЈ. Већ сам тада наслутио да ствари не иду у добром правцу, чим је „Чукица” попио батине у другој републици. После су хрватска и црногорска демократија изгладиле међусобне односе.Но, све је то прохујало са вихором, срећом стигла су нека боља и демократичнија времена где нико више неће смети да бије „Чукице”. Јер данашње „Чукице” су наше инвестиције у слободу, у демократију, ми тиме показујемо и доказујемо нашу толеранцију, ширимо границе толеранције, ако већ неке друге границе не знамо да бранимо. Јесте да се на том племенитом задатку окупило повеће друштво похлепних, да се оформила цела једна индустрија, у успону, политичара, консултаната, посматрача, активиста, који сви лепо живе од промовисања права ЛГБТ популације.Јер, мржња и технологија биће основе и овог века. Мржња крије агресију, а млада генерација мора бити упозорена на опасност коју представљају предрасуде према другима, по било ком основу. Млади који не добијају посао, неки од њих ће за своју маргинализацију потражити кривца са стране. При томе се установљава и апокалиптичан начин мишљења: добро против зла. Што наравно није добро, а етичка димензија револта против ЛГБТ популације захтева дубљу анализу.При томе, управо у управљању етичком баштином Србије сведоци смо обрнутог феномена од оног који се јавља у економији. Оно што се некада везивало за индивидуалну савест, или групу појединаца истих убеђења, данас се делегира снази јавности. Паралелно са приватизацијом у економији Србије имамо национализацију етике. И све се то дешава као да се нека нова одговорност, коју не предвиђа наш Устав, намеће владиним представницима: да обезбеде етички комфор гласачима који су им и поверили власт. Премијер Ивица Дачић је управо тако и поступио поштедевши нас вероватно стравичних слика дивљања по београдским улицама. У суботу никаквих парада неће бити. Ни војних ни са балончићима. Иначе, подржавам ЛГБТ чланове, кажу да су то већином лепушкасти мушкарци. За нас мање лепе много већи животни и радни простор...Мирослав Лазанскиобјављено: 06.10.2012.
Прслин Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Ko je ono skoro pitao šta je kemp, da pokažem na primeru :)Још је бољи пример био на лицу места: међу свим оним ФРП-овцима стоје четири момка са ешарпама и са две дебеле другарице и потпуно претерано афектирају док свима редом објашњавају како "Марина највише воли да фотографише по Тополи и Чачку, таква је Марина", Ја се много обрадовао када сам их видео пошто сам се уверио да иако gayevi имају 100% подршку на форуму у стварности изгледа да су ствари мало боље јер постоје и 'Дери за спас Србије (нећу да стављам трејдмарк на 'Дери, нека остане криејтив комонс лиценца).. Иначе, баш је било пријатно: Престолонаследник се заплакао два-три пута па је деловало да је његов лош српски последица емоција које не може да обузда, Кнегиња Јелисавета је одржала диван кратак говор који је почео са "Ој, Србијо" што ми се учинило бескрајно шармантним. Помирили су се после много година и њихова срећа је радијално исијавала на нас монархисте. Не знам да ли то имате ви на вашим скуповим када Наташа Кандић закука или када Срђа Поповић изведе неки доказни поступак или тако нешто. Обрадовао сам се чак и када сам видео владику Пахомија пошто сам знао да ћете вас то силно забавити а на овако свечан дан лепо је да сви будемо срећни.Председник је фестиш, бдв: није био ни на литургији ни на опелу, улетео је секунд у цркву а онда истрчао пред камере и одржао говор од два дела. Први је нека општа места која демонстративно нисам слушао, већ сам окренуо леђа и читао ППП на телефону (што ме подсети: Крампо, већ смо утврдили да немаш довољну процесорску снагу за суптилно троловање, не знам зашто се безвезе мучиш и нешто покушаваш; боље нађи неког интелектуалног гиганта твоје категорије - препоручујем мог рођу Роџу - па се на њему неко време вежбај). Међутим, други део говора је био прајслес: провалио сам да Тома чита сасвим мало преправљен Википедијин чланак о Кнезу Павлу. Најјачи тренутак је био када је схватио да има разлога зашто је то енциклопедијски текст и да народ почиње да зева а онда је уследило овоТома Вики: ...велика несрећа задесила је породицу кнеза Павла и кнегиње Олге. У аутомобилском удесу у близини Лондона Кнез Никола је изгубио живот. Кнез Павле никада није прежалио смрт сина...Тома Емотивни Импровизатор: ... и што није више видео српски босиљак."Српски босиљак", јеботе. Човек је Ђорђе Балашевић међу српским политичарима. Ето. Фотке на захтев шаљем.
JozoMujica Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Nije promašio temu, pa na čelu povorke je bio Pahomije. Nije gej parada samo ako je u Beogradu.
Прслин Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Промашио сам ја форум, али сада је већ касно. Пре 20 страна смо имали разговор у коме сам ја рекао да ћу да подржим геј параду тако што ћу 6. октобра да одем и да дочекам земне остатке једног хомосексуалца. Пре 10 страна смо се пеглали око тога да ли има педера четника. На прошлих неколико смо причали о СПЦ. Ред је поднесем извештај.
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 (edited) Pa to je Praslinov ponos :) Иначе, баш је било пријатно: Престолонаследник се заплакао два-три пута па је деловало да је његов лош српски последица емоција које не може да обузда, Кнегиња Јелисавета је одржала диван кратак говор који је почео са "Ој, Србијо" што ми се учинило бескрајно шармантним. Помирили су се после много година и њихова срећа је радијално исијавала на нас монархисте. Не знам да ли то имате ви на вашим скуповим када Наташа Кандић закука или када Срђа Поповић изведе неки доказни поступак или тако нешто. Обрадовао сам се чак и када сам видео владику Пахомија пошто сам знао да ћете вас то силно забавити а на овако свечан дан лепо је да сви будемо срећни.Ne znam kako drugi, ali cenim da je najbliže što sam prišao tom osećanju bilo kad su se Džejms Hetfild i Dejv Mastejn zagrlili na sceni nakon 30 godina mrzančenja i onda zajedno odsvirali "Am I Evil".Inače, svakako ti je poznata ova bajka za male monarhiste:Dragoslav Bokan: Srećna princeza i druga priče Edited October 6, 2012 by Syme
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Пре 20 страна смо имали разговор у коме сам ја рекао да ћу да подржим геј параду тако што ћу 6. октобра да одем и да дочекам земне остатке једног хомосексуалца. E, a jel ima za to njegovo gejstvo neki ozbiljan dokaz, ili mu to samo prišili jer se češljao i voleo pojeziju?
Прслин Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Па зар "геј" не значи баш то? Мислим, чешљање и поезија? Ако није то, што се онда сви љуте на њих?
Turnbull Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Па зар "геј" не значи баш то? Мислим, чешљање и поезија? Ако није то, што се онда сви љуте на њих?To je metro.
Прслин Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Чекај, бре: шта му онда дође лаки шински метро? Анорексични песник који се чешља на раздељак?
Recommended Posts