belch Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) pa zašto je to tako? čega se ti konkretno bojiš? šta tebe sprečava da izađeš i prošetaš sutra, ili makar dođeš u medija centar ujutru?stalno ide ta priča - eto, mi se bojimo.. pa dokle ćeš da se bojiš? dokle puštati da ti neko drugi određuje dal smeš da šetaš ili ne? Edited October 5, 2012 by funk soul sister
Aće Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 dodjite u ns u nedelju, bice i lezbejki i pedera, i madjara i ustasa, svega.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Извињавам се свима који су ме поменули што ћу да одговорим само Гази: сматрам да су ме остали помињали мање као колегу форумаша, а више као симбол једног дела нашег друштва које је као целина очигледно заказало у реакцији на догађаје последњих дана. Ту улогу специмена на овом топику свесно прихватам и не замерам ако неко понекад у афекту не повуче линију између онога што сам ја као појединац и онога што је група којој по много чему - срећом не по свему - припадам. sve vreme sam osecao da je resenje vrlo jednostavno. drugim recima, potrebno je da se gejevi obrate tebi i paji celavom da ih upakujete pa da konacno srbija kupi ciglu od njih, right?Не мени, ја сам свој максимум паковања гејева већ достигао нудећи на овом топику решење за билборд и слоган. Што се ћелавог паје тиче, нисам сигуран да знам на кога мислиш, а помало сумњам да си га измислио јер желиш да када ја питам "који ћелави паја" ти одговориш са "олижеш ми јаја". praslinov duhovni poglavar patrijarh irinej se svojim intervjuom stavio na celo dveri i ostalih ulicnih terorista i posledica njegovih javno izrecenih stavova su mogli da budu mrtvi ljudi i krv na ulicama beograda (nadam se da se slazemo oko toga). ono sto praslina ovde kao vernika necu pitati da mi pruzi fizicke dokaze za postojanje boga posto me za to zaista zabole ali cu ga rado pitati da li deli stavove svog duhovnog poglavara. ako deli, onda nemamo o cemu da pricamo i hvala mu na reklami za svoje vestine socijalnog marketinga. ako ne deli, gde to moze da se vidi i procita, isto kao sto moglo da se procita sta on misli da ne valja sa druge strane.Делим неке ставове Патријарха Иринеја, а неке не делим што је ваљда јасно из чињенице да сам православац а не римокатолик: код нас не постоји институција непогрешивости црквеног поглавара.Не слажем се да је хомосексуализам девијација коју не виђамо у природи пошто имам, за разлику од Патријарха Иринеја, пакет у коме се уз интернет налази и Енимал пленет. Мислим да није требало да каже ни да је у питању болест пошто није лекар. Требало је да се задржи на осуди насиља и на ставу да је хомосексуализам грех који трује душу пошто је за то надлежан. Ко не верује у Бога и у душу баш га брига шта мисли Патријарх, а они православци који су пали у грех можда после те опомене из тог греха устану. И опет: ко сматра да то није грех, шта га брига шта прича Патријарх.Сасвим је сигурно и да је требало да користи блаже формулације пошто је очигледно да речи црквених великодостојника у данашњем друштву имају специфичну тежину које је мањкало пре 20 година, тако да није потребно појачавати их.Не мораш далеко да идеш да би нашао где сам све писао шта не ваља на "мојој" страни: уради срч са речју "прелест" и видећеш бројне ситуације у којима сам реаговао на акције група и појединаца које се декларишу као православне иако то својим поступцима уопште не доказују. Васа је то први уочио и мислим да је почетак разумевања са њим на форуму кренуо управо од таквих ставова и, добро 'ајде да споменем и то, од презира који осећам према Томиславу Николићу.Шта радим у свакодневном животу нећеш сазнати док једном ја тебе не одведем на пиво или ти мене на неку клопу с ногу, а том приликом ћу ти показати и неколико мојих материјалних доказа за постојање Бога, наравно само уколико не успем да их увалим бејбиситерки.
Milogled Bluff Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Мислим да није требало да каже ни да је у питању болест пошто није лекар. Требало је да се задржи на осуди насиља и на ставу да је хомосексуализам грех који трује душу пошто је за то надлежан. Ко не верује у Бога и у душу баш га брига шта мисли Патријарх, а они православци који су пали у грех можда после те опомене из тог греха устану. И опет: ко сматра да то није грех, шта га брига шта прича Патријарх.To je kao da si rekao Jevreju u Nemackoj 30-ih godina 20. veka: ti nisi za Hitlera, pa sta te onda boli kurac sto on misli da si niza rasa koju treba istrebiti.
bergasa19 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Jebiga Miloglede nije to Praslin rekao ni mislio.
Milogled Bluff Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) Naravno da nije to mislio, ali reci "sta te briga sta patrijarh prica ako nisi pravoslavni vernik" je apsurd. U vec stvorenoj atmosferi linca homoseksualaca, rec verskog poglavara u jednoj ovako zatucanoj i netolerantnoj sredini i te kako ima tezinu i doliva ulje na vatru. Svakako da normalne ljude, koji nisu nameravali da idu da biju pedere, boli kurac sta bulazni neki bradonja zamotan u crninu, ali onim maloumnicima koji to jesu planirali njegove reci sluze kao ohrabrenje i dokaz da su u pravu. Edited October 5, 2012 by Milogled Bluff
Lyckety Splyt Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ко не верује у Бога и у душу баш га брига шта мисли Патријарх, а они православци који су пали у грех можда после те опомене из тог греха устану. И опет: ко сматра да то није грех, шта га брига шта прича Патријарх.Ma daj ne zajebavaj. Taj patrijarh se ne zadržava na delenju saveta pripadnicima svoje zajednice kako da žive bogougodno i rezervišu sebi kartu za raj. Ako ti je promaklo, patrijarh ima izrazitu želju da uređuje kako će živeti i ponašati se svi građani Srbije kao i državne vlasti u ovozemaljskom životu. Mislim, čovek je pisao premijeru zahtevajući zabranu održavanja javnog skupa i izložbe .S obzirom na to naravno da su njegovi stavovi i trovanje protiv određenih društvenih grupa relevantni i za one koji nisu članovi SPC.
bergasa19 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Naravno da nije to mislio, ali reci "sta te briga sta patrijarh prica ako nisi pravoslavni vernik" je apsurd. U vec stvorenoj atmosferi linca homoseksualaca, rec verskog poglavara u jednoj ovako zatucanoj i netolerantnoj sredini i te kako ima tezinu i doliva ulje na vatru. Svakako da normalne ljude, koji nisu nameravali da idu da biju pedere, boli kurac sta bulazni neki bradonja zamotan u crninu, ali onim maloumnicima koji to jesu planirali njegove reci sluze kao ohrabrenje i dokaz da su u pravu. Сасвим је сигурно и да је требало да користи блаже формулације пошто је очигледно да речи црквених великодостојника у данашњем друштву имају специфичну тежину које је мањкало пре 20 година, тако да није потребно појачавати их.
bergasa19 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ma daj ne zajebavaj. Taj patrijarh se ne zadržava na delenju saveta pripadnicima svoje zajednice kako da žive bogougodno i rezervišu sebi kartu za raj. Ako ti je promaklo, patrijarh ima izrazitu želju da uređuje kako će živeti i ponašati se svi građani Srbije kao i državne vlasti u ovozemaljskom životu. Mislim, čovek je pisao premijeru zahtevajući zabranu održavanja javnog skupa i izložbe .S obzirom na to naravno da su njegovi stavovi i trovanje protiv određenih društvenih grupa relevantni i za one koji nisu članovi SPC.Da li citas napisano?Сасвим је сигурно и да је требало да користи блаже формулације пошто је очигледно да речи црквених великодостојника у данашњем друштву имају специфичну тежину које је мањкало пре 20 година, тако да није потребно појачавати их.
Milogled Bluff Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) Pa prvo kaze da ne treba da nas je briga sta prica patrijarh, a onda da njegove reci ipak imaju specificnu tezinu. I onda ja treba da znam sta je on zapravo mislio.Nije poenta u tome sta je tebe ili mene briga, nego one mongoloide koji su za subotu spremali stangle i kamenje, kao i 70% "normalnih" koji smatraju da ih jedna setnja nekoliko stotina ljudi, drugacijih od njih, ugrozava. Edited October 5, 2012 by Milogled Bluff
bergasa19 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Pa prvo kaze da ne treba da nas je briga sta prica patrijarh, a onda da njegove reci ipak imaju specificnu tezinu. I onda ja treba da znam sta je on zapravo mislio.Procitas pazljivo sta je napisao i onda znas sta je hteo da kaze.
Budja Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Mislim generalno da bi neko iz liberalnijih krugova u ovoj zemlji morao da razmišlja o određenoj vrsti pakta da se, onoliko koliko je to moguće, ignorišu Dverjani. Mislim na stalno ignorisanje, da se ne ide u emisije u kojima oni učestvuju, da se ne ulazi ni u kakav javni dijalog sa njima. Očigledno je da sadašnja vlast, krajnje neodgovorno hoće da ponovi ono što je Sloba uradio devedesetih uvođenjem Šešelja na scenu. Mislim, bilo je i drugih stranaka koje su protiv Prajda, pa nisu one zvane u emisije da zastupaju to stanovište. I DSS, i NS i JS imaju taj stav, i SNS, šatro nema, a u stvari ima. Sve te stranke su veće i imaju više poslanika od Dveri, pa mi eto gledamo opet Dveri a ne te stranke. Mislim da bi u progresivnijim krugovima, ako takvih još ima u Srbiji, morali to da pročitaju i da plasiraju sav politički pritisak na Dačića i Tomu i pičkoustog i druge stranke koje su u vlasti. Inače ćemo završiti opet u situaciji da niko ne kritikuje vlast. Večeras nisam gledao ovu emisju od početka, ali od trenutka kada sam ušao niko nije ni pomenuo Dačića, koji jeste taj koji je zabranio paradu.Stavovi koje zastupaju Dverjani su retardirani i tako ih treba tretirati. Ne može se ulaziti u neku pseudo normalnu raspravu sa likovima koji su fašisti. Ništa tu nije normalno kad ti neko priča pola sata o tome šta crkva hoće. Nema tu mnogo rasprave, ovo je sekularno društvo i to je to.Prosto treba ignorisati Dveri i usmeriti se na kritiku vlasti. Tada će i Dveri postati nepotrebne vlasti. Promena vlasti koja se desila dvehiljadite došla je u jednoj atmosferi u kojoj je SRS bila negde po strani. Ne slazem se.Sa novinarske tacke gledista normalno je pozvati organizaciju koja je najglasnija i koja najaktivnije ucestvuje u portivljenju paradi.Dveri se tu ne tretiraju kao politicka stranka vec vise kao antigej NVO.I to je dobro, jer ih svodi na single issue partiju i umanjuje im znacaj.Dveri tu igru igraju ali ce sa nanjoj i polomiti, pod uslovom da ostali igraci ne odluce da ih instrumentalizuju.Mislim, nece probiti 5% tako sto ce biti poznati gradjanima kao oni sto su protiv pedera.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Хвала, Бергаса.Милогледе, мислим да сам свој став о томе шта би Патријарх требало да прича а шта прича довољно јасно изнео и у првом посту, али ћу покушати да појасним овај део који те буни.Патријархове речи имају специфичну тежину за људе који се изјашњавају као верници, а то је према последњем попису 85%, истина без података за Аутономну покрајину Косово и Метохију. Специфичну зато што је овлашћен да говори о питањима догме, што је признаћеш врло специфично. Његово мишљење о другим темама нема ту специфичну тежину: мене стварно не занима шта би Патријарх Иринеј имао да ми каже о кокицама у Синеплексу и пре бих послушао Радишу да купујем лаптоп него Патријарха. Иначе, да пратиш СПЦ знао би да тренутно чак и у питањима догме постоје одређена размимоилажења и противљења Патријарховим тумачењима: слобода мишљења се у православљу врло активно спроводи а не само проповеда.За вас који спадате у осталих 15% слободно може да се каже да не треба да вас је брига шта он прича, осим ако нисте Боготражитељи.Буђо, Двери простор добијају као синг ишју странка, али када добију тај простор сервирају још читав низ ишјуа, тако да се ја не бих кладио да ће остати испод 5%. Чак сам склон да мислим да ће након разочарења ментола који су поверовали да ће Дачић и Николић да бране Косово и Србију Дверјани на следећим изборима улетети у Скупштину са десетак процената, а можда и више.
zorglub Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 dodjite u ns u nedelju, bice i lezbejki i pedera, i madjara i ustasa, svega.Ja dolazim ako dođe Rođa!
Budja Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Naravno da nije to mislio, ali reci "sta te briga sta patrijarh prica ako nisi pravoslavni vernik" je apsurd. U vec stvorenoj atmosferi linca homoseksualaca, rec verskog poglavara u jednoj ovako zatucanoj i netolerantnoj sredini i te kako ima tezinu i doliva ulje na vatru. Svakako da normalne ljude, koji nisu nameravali da idu da biju pedere, boli kurac sta bulazni neki bradonja zamotan u crninu, ali onim maloumnicima koji to jesu planirali njegove reci sluze kao ohrabrenje i dokaz da su u pravu.Rec verskog poglavara je rec verskog poglavar.NIje problem Irinej, vec vlast koja ne postuje sopstveni Ustav.Fokusiranje na SPC masi poentu.
Recommended Posts