Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ladno je Kurir ispao prosvećeniji od Politike. Komentar danaDan pobede i sramaKomentar,06:00, 05.10.2012.Autor: Sanja IlićPošalji e-mailOdštampaj tekstU Srbiji postoji jedna grupa ljudi koju neki nazivaju homoseksualcima, gejevima, pederima, buljašima... a meni je najmilije da kažem da su oni građani naše republike koji imaju svoja prava! Na okupljanje, slobodu, različitost, ljubav.I sada kada su gejevi rešili da stanu pred svoje mame i tate, komšiju, šefa i celu Srbiju, da svima ponosno pokažu da se ne plaše da budu to što jesu, da je Srbija dovoljno velika i otvorena da ih prihvati, mi im opet okrećemo leđa. Otkazujemo Paradu ponosa i pokazujemo da smo i dalje na nezavidnom civilizacijskom stupnju i zakonskom minimumu. Ksenofobični, zatvoreni i zatrovani glupošću toliko da se još uvek čudim što na njih ne pođosmo kocem, krstom i belim lukom.Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je otkazivanje Parade ponosa zapravo dobra stvar i pobeda jer su sačuvani mnogobrojni životi i ulice grada. Pa od koga ih je sačuvao? Zar nije od onih koji bi u ime Hrista i srpstva došli da lome sve pred sobom kako bi tim gejevima pokazali da su nezdravi, da škode očuvanju srpske porodice, srpskog morala, a možda i ćirilice.Predsednik države Tomislav Nikolić po stupanju na dužnost glasno i ponosno je govorio da će biti predsednik svih građana, ali očigledno nije mislio i na homoseksualce.Čak 70 odsto stanovnika zemlje, one koja je opet izgubila bitku s nasilnicima, navijačima i radikalnim desničarima, kaže da ne podržava Paradu ponosa, prvenstveno zbog naziva.Pa ih pitam, šta je za njih ponos Srbije? Kada dobro pretuku ženu, kada naprave rakiju od šljive i opiju se, kada ukradu a niko ih ne uhvati, kada nađu posao, kada se hvale kako su gostoljubivi prema raznim strancima, kada im nasilnici kroje državu?
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Шта је објаснила? Да понос може да буде само када се декларишеш као хомосексуалац или само када добро пребијеш жену?
Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Vlasnica sam robne marke „Ljubav, vera, nada“, a organizatori Parade ponosa moj brend koriste bez ikakve dozvole, tvrdi kreatorka nakita Jelena PopovićJelena PopovićBEOGRAD - Bezobrazluk!Jelena Popović, vlasnik i kreator marke nakita „Ljubav, vera, nada“, tužila je udruženje Parada ponosa Beograda zbog korišćenja naziva njene robne marke. Prema njenim rečima, organizatori Gej parade njen logo koriste u promotivne svrhe a da pritom nisu tražili odobrenje.- Ja sam vlasnica ovog brenda i zaštitnica prava, a oni su me bukvalno pokrali. Moj logo koriste kao svoj ovogodišnji moto. Pokušala sam da im skrenem pažnju, ali nisam uspela da dođem do njih. Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja, rešila sam da ih tužim. Nemam ništa protiv gejeva, ali bezobrazluk ne mogu da tolerišem. Mi proizvodimo duhovne proizvode i svako ima pravo da se bori za svoja prava - kaže Jelena i dodaje da je njena robna marka još 2008. pred Zavodom za intelektualnu svojinu zaštićena na period od 10 godina.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 За Волфов текст је јасно да је глупост, али то не значи да је свођење целог проблема на хомосексуалце на једној страни и вајф битере на другој добро новинарство.
kobni zelaya Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Treba zapisivati sve kad neko kaže da će da tuži, pa ih onda pitati posle godinu dana, "E, šta je bilo sa tužbom?"
yolo Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) За Волфов текст је јасно да је глупост, али то не значи да је свођење целог проблема на хомосексуалце на једној страни и вајф битере на другој добро новинарство.koje dobro novinarstvo je potrebno za problem o kome pricamo?Kurirov tekst je pamfletski, zato sto se ne moze drugacije. Pamfleti, direktive, primena zakona. Edited October 5, 2012 by gazza1
Кристофер Лумумбо Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 a jel ona placa cestitom vuku novce za naziv "ljubav, vera, nada"?!
Turnbull Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ma naravno da nije dobro novinarstvo, pa to je Kurir, pobogu. Ali svakako je bolje od onoga što piše Volf.
Milogled Bluff Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 a jel ona placa cestitom vuku novce za naziv "ljubav, vera, nada"?!+1
kobni zelaya Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Vučina i dalje živi kroz svoje slogane.....
Time Crisis Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 За Волфов текст је јасно да је глупост, али то не значи да је свођење целог проблема на хомосексуалце на једној страни и вајф битере на другој добро новинарство.I prvi i drugi su društveno prihvatljivi u četiri zida. Možda bi to u stvari bilo najefikasnije rešenje problema nasilja u porodici, naterati vajf bitere da naprave paradu.
Прслин Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 koje dobro novinarstvo je potrebno za problem o kome pricamo?Неко које додатно не продубљује ионако огроман јаз између "тихе" већине и хомосексуалаца већ указује на суштину проблема. На пример: U Srbiji postoji jedna grupa ljudi koju neki nazivaju homoseksualcima, gejevima, pederima, buljašima... a meni je najmilije da kažem da su oni građani naše republike koji imaju svoja prava! Na okupljanje, slobodu, različitost, ljubav.I sada kada su gejevi rešili da stanu pred svoje mame i tate, komšiju, šefa i celu Srbiju, da svima ponosno pokažu da se ne plaše da budu to što jesu, da je Srbija dovoljno velika i otvorena da ih prihvati, mi im opet okrećemo leđa. Otkazujemo Paradu ponosa i pokazujemo da smo i dalje na nezavidnom civilizacijskom stupnju i zakonskom minimumu. Ksenofobični, zatvoreni i zatrovani glupošću toliko da se još uvek čudim što na njih ne pođosmo kocem, krstom i belim lukom.Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je otkazivanje Parade ponosa zapravo dobra stvar i pobeda jer su sačuvani mnogobrojni životi i ulice grada. Pa od koga ih je sačuvao? Zar nije od onih koji bi u ime Hrista i srpstva došli da unište Beograd lome sve pred sobom kako bi tim gejevima pokazali da su nezdravi, da škode očuvanju srpske porodice, srpskog morala, a možda i ćirilice da neće dozvoliti da neko uništava Beograd? Predsednik države Tomislav Nikolić po stupanju na dužnost glasno i ponosno je govorio da će biti predsednik svih građana, ali očigledno nije mislio i na homoseksualce.Čak 70 odsto stanovnika zemlje, one koja je opet izgubila bitku s nasilnicima, navijačima i radikalnim desničarima, kaže da ne podržava Paradu ponosa, prvenstveno zbog naziva.Pa ih pitam, kako Srbija da bude ponosna ako svi njeni građani nisu slobodni? Pa ih pitam, šta je za njih ponos Srbije? Kada dobro pretuku ženu, kada naprave rakiju od šljive i opiju se, kada ukradu a niko ih ne uhvati, kada nađu posao, kada se hvale kako su gostoljubivi prema raznim strancima, kada im nasilnici kroje državu?? Ето тако.
Recommended Posts