Jump to content
IGNORED

Tabloidi u Srbiji

Eraserhead

Recommended Posts

Posted

Upropasti mi jutro, kud otvorih temu.

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

65

• Turnbull

29

• Filipenko

25

• salerokada

23

Posted

sad još samo da se odnekud pojavi i Željko C. i sve će biti kao nekad. Mislim, Salegivmifajv Tijanić, lakirana bubašvaba, Tigar, itd. 2002 rivajvl. + SMRT na naslovnoj.

Posted
Upropasti mi jutro, kud otvorih temu.
+1.a što je najgore, izbegavao sam da otvorim sajt kurira jer sam pretpostavio da bi se tako nešto moglo naći, još uvek mi negde stoji u zapećku mozga da je blic drugačiji.a zašto to rade ? da li će neko stvarno da kupi novine zbog slika jadne dece na naslovnoj ? da li misle da rade nešto društveno odgovorno, kao skreću pažnju na nešto ?
Posted
a zašto to rade ? da li će neko stvarno da kupi novine zbog slika jadne dece na naslovnoj ? da li misle da rade nešto društveno odgovorno, kao skreću pažnju na nešto ?
Valjda misle da što je naslovnica provokativnija to će prodaja biti bolja. Možda su u pravu. Ne znam. Šta kažu upućeniji? Da li prodaja zaista raste sa ovakvim naslovnicama?
Posted

Pa ništa. Ono što mi možemo da uradimo je da ne kupujemo to đubre (zapravo, ne sećam se da sam kupio novine poslednjih, šta znam, par godina).I da ne idemo na to đubre od sajta.

Posted

onda je sve jasno. nije vlast kriva, narod je stoka.

Posted
Pa ništa. Ono što mi možemo da uradimo je da ne kupujemo to đubre (zapravo, ne sećam se da sam kupio novine poslednjih, šta znam, par godina).I da ne idemo na to đubre od sajta.
Ja u RSS-u imam B92, Radio 021, Novi Magazin i Politiku, ali džaba. Blic ima najinformativniji sajt. Doduše, postalo je malo teže progurati se pored estradnih i sličnih vesti.
Posted

Ja ne bih tako lako sudio. I u Blicu, i u Kuriru nailazim na veliki broj izuzetno razumnih komentara. Ljudi se identifikuju i prepoznaju težinu situacije u kojoj je ova porodica živela. Zvanična tabloidna verzija se aktivno dovodi u pitanje i postavljaju se prava pitanja odgovornosti institucija i šire zajednice:

ГервасијусЈа сам ожењен и отац двоје деце. Супруга и ја се сатиремо да зарадимо, да их прехранимо, да стигнемо на све школске и ваншколске активности. И једва то постижемо заједно! И то уз несебичну помоћ наших родитеља који ускачу да их чувају када затреба. Не могу ни да замислим колико је њој било тешко самој? Немогуће. Како да заради ако не изађе из куће? Како да чува децу код куће ако хоће да заради? Зар је срамота што зарађује певајући у кафани? Зар је срамота што има дечка? Кога сви зову "љубавник". Разведена је има 29 година, треба јој партнер!Каква примитивна земља, какви примитивни људи. Нико није био уз њу да јој помогне али су сви скочили да је осуђују? И уз све дужно поштовање на њену муку, тако мала деца се ипак не остављају сама. Жао ми је те деце! Много!
još jedna mamaBez želje da opravdam postupak ove žene, moram da se zapitam... Da li bi tako "loša" i nezainteresovna majka okitila deci jelku? Kako li se brinula o njima sama? Čak i da novac nije problem, treba ih presvući, nahraniti, oprati, skuvati, opeglati, počistiti, raskloniti, uspavati, zabaviti... Zar nije neka od prebrižnih baba (i deda?) mogla d a preskoči poneku Farmu i pomogne bar u čuvanju? Zar nije neko od komšija, eksperata za procenu karaktera, mogao da se ponudi? Zašto je jedino majka kriva što je imala potrebu da i dalje bude živa iako ima decu? Zar ih nije i otac ostavio zbog "ljubavnice" (valjda se nije prvo oženio pa onda otišao)? I kada je, zaboga, stigao da napravi još dvoje dece sa novom ženom, kad mu je prethodno najmlađe imalo samo dve godine? Je li to "dobar" otac - neko ko poseje petoro dece u pet godina i ne zna šta sa njima? O socijalnoj službi koja ne obilazi svoje štićenike: ne znam kako ti ljudi žive sa sobom, ali znam od čega žive - od mog poreza!
19.12.2013. u 08:20 ljiljanaO ovoj jadnoj deci je brinula izgleda samo ova jadna majka,a svi su bili dobri samo na recima,zanima me da li je iko od komsija ikada rekao ostavi decu kod mene a ti idi radi i zaradi za njih,najlakse je sad reci da je bila zena bez morala koja je zapostavila decu zbog decka,ne mogu dva dana da dodjem k sebi koliko mi je tesko a nisu moja deca u p itanju,mogu samo da predpostavim kako se ona sada oseca,posle bitke svi su generali,a do pre dva dana nikog nije bilo briga ni drustvo ni babu ni tatu ni komsije,jel da je bar neko pokazao malo dobre volje,da pomogne ovoj samohranoj majci do ovoga ne bi doslo.
Posted

Razumni komentatori ne čine novine razumnim. Baš naprotiv. Da ima nešto bolje da se čita oni bi otišli na drugi sajt. A nema.

Posted
Ja u RSS-u imam ...
naslovi.netjoš koga ne mrzi da se i registruje, može sam da podesi da mu i ne izlaze vesti iz rubrika "hronika", "estrada" i sl.već godinama samo njih koristim.
Posted
Razumni komentatori ne čine novine razumnim. Baš naprotiv. Da ima nešto bolje da se čita oni bi otišli na drugi sajt. A nema.
Izvini, nisam odgovarao tebi, nego Lezilebovichu. Dakle moja teza je upravo da nisu ljudi krivi, i da zapravo, bar u ovom slučaju, postoji jak otpor prema zvaničnoj verziji. Tabloidi su im istranžirali i servirali žrtvenog jarca na tanjiru, ali ljudi odbijaju da zagrizu.
Posted

ne znam kako se ovo preživljava. ja bih tu majku stavila under suicide watch a ne u pritvor ... užas jedan.

Posted (edited)

A pazi šta se sve skupilo u ovom jezivom slučaju - žena je izbeglica ih Hrvatske, koja je tih dana otkupila kućicu od grada (ali kakvu kućicu, vidimo). Samohrana je majka. Kafanska pevačica. Zvanično nezaposlena.Kao da gledaš presek društvene propasti, i na čijim se leđima kola slamaju.I onda ti dođe neko sa jakim konceptom odgovornosti, ne mora da bude tamo neki Skruton ili šta ja znam ko, može da bude i jebeni istok Pavlović, ili tako neko, da priča da je svako sam kriv za sve svoje izbore i posledice iz njih proistekle. Ali to je sve nama naša borba dala, svako je preduzetnik, svako je kovač svoje sreće, i nesreće, i tragedije.http://www.youtube.com/watch?v=PDPzQ_3Pz1Y

Edited by Syme
Posted

a na cemu zasnivas tu tezu, syme? na koliko razumnih komentara? ja sam juce i danas zaista dala sve od sebe da se docepam bar tri razumna komentara vox-popovskog tipa, u centru beograda, u prevozu, na pijaci, u centru za socijalni rad, medju korisnicima njihovih usluga. rezultat je otprilike 70 prema 30, za tabloidnu verziju, naravno. sto ne govori ni u prilog tezi da je narod stoka ni da su svesni nesposobnosti i nerada institucija. ovu prvu tezu bi mogli argumentovati tirazima tabloida i bili bi, delom, u pravu.za ovu drugu, moram da priznam, ma koliko to grozno zvucalo, da nisam sigurna koliko se radi o sustinskoj i smislenoj kritici. pre mi, na mom malom uzorku u ovom slucaju razumnih sagovornika, kaze da se radi o ukorenjenom ocekivanju da o problemima treba da brine uvek i samo drzava. koju, jelte, mrzimo. zasto susedi ili rodbina nisu ukazali na probleme ili pomogli? pa, na drzavi je da to uradi, kaze vecina njih. sto je ljudski, opet jelte.