Jump to content
IGNORED

Pojam "urbano"

jaja_s_paprikama

Recommended Posts

Posted

ovo pak u trejleru mi je prosto nadrealno, nije u skladu sa godinama, a ponajmanje sa definicijom urbanog.

opet, i dalje se nadam da ima tu jos stosta, te da je u pitanju svojevrsna autoironija.

ma kakva crna autoironija...

mene ono potseca na one babe skockane po modi iz njihove mladosti, sa pricom kako je najbolje bilo u doba marije terezije.

ljudi se prosto emotivno vezu za taj period kad su bili mladi i kul, i teraju kao da se svet zaustavio u tom trenutku.

sad sto je to vezivanje vise nalik stokholmskom sindromu kad je nasa generacija u pitanju, samo cini situaciju malo spooky umesto nostalgicnom.

pre 15tak godina zapravo jeste bilo na mestu patoloski mrzeti cecu i narodnjake i videti dizelase kao arhineprijatelje, folkoteke kao masovna gubilista gde umire urbanost, itd itd. dok je sad tako nesto prosto smesno i anahrono, niti smo pod sankcijama, niti nas nesto sprecava da putujemo/slusamo muziku kakvu hocemo na jednom od milion tv kanala, hipsteraj cveta (na kaubojev uzas), smokvice i supermarketi na sve strane...znaci ako hoces urbano dovoljno je da nataknes onaj hipsterski sesiric i spustis se u savamalu.

al dzaba, nema vise izazova, kao u nase vreme...during the waaaar...

• Replies 783
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

49

• ToniAdams

46

• Аврам Гојић

43

• Caligula

38

Posted

po mom senzibilitetu leia direkt u centar :fantom:

Posted

Pa jes došlo vreme za tvoj semzibilitet izgleda. Ajde radiša daj i meni retirement k'o PUXu, ko boga te molim.

Posted

Pazi sad i ovu!

pa jebi ga, tako nam je kako nam je. ta prica o uzasu 90tih danasnjoj mladezi zvuci kao kad moj deda prica o nemackoj okupaciji.

Posted (edited)

Pa jes došlo vreme za tvoj semzibilitet izgleda. Ajde radiša daj i meni retirement k'o PUXu, ko boga te molim.

:D

koji ti jebote?

pa jebi ga, tako nam je kako nam je. ta prica o uzasu 90tih danasnjoj mladezi zvuci kao kad moj deda prica o nemackoj okupaciji.

a meni je najgotivnije sto je verovatno najgori ljadza u to doba kog sam znao, bio lik, fazon 17ta generacija beogradjanina.

upuco nekog bakija u nogu jer mu smarao burazera, a onda sa caletom krimosom i advokatom otiso u muriju, i nikad ni za sta nije odgovarao.

i prvi je kog sam video sa jaknom uvucenom u donji deo trenerke.

Edited by ToniAdams
Posted

:D

koji ti jebote?

Matori ljudi. To zesce kenjkavo kasno uvece i rano ujutru.

Da ne kazem razdrazljivo.

Posted

a meni je najgotivnije sto je verovatno najgori ljadza u to doba kog sam znao, bio lik, fazon 17ta generacija beogradjanina.

upuco nekog bakija u nogu jer mu smarao burazera, a onda sa caletom krimosom i advokatom otiso u muriju, i nikad ni za sta nije odgovarao.

pa sve one price o momcima sa vruceg asfalta, vanja bulic i ekipa, to je takoreci bila urbana scena u to vreme.

a mi se krili po kucama i nekim shupama od poluilegalnih klubica, i kukali na tuznu sudbinu pakujuci kofer

Posted

pa sve one price o momcima sa vruceg asfalta, vanja bulic i ekipa, to je takoreci bila urbana scena u to vreme.

a mi se krili po kucama i nekim shupama od poluilegalnih klubica, i kukali na tuznu sudbinu pakujuci kofer

Esencija.

Posted

gori od urbanih su jos samo intelektualci

i pederi!
Posted

gori od urbanih su jos samo intelektualci

kakva glupost.

Posted

:fantom:

... postovanje. Puja nepodnosim, ideminakurac ali ovde se ziasta vidi iskrenost, bra'o.

btw,, ovde je zapravo kamen spoticanja i od ovoga mi se kicma jezi sve negde do skroz dole tamo:

A tužno je što niste shvatili da ovo nije nikakva uvreda, ni govor mržnje, već VAPAJ - priča o životu preostalih usamljenih individualaca/ki u zastrašujuće zakržljaloj, nekulturnoj, neobrazovanoj i netolerantnoj sredini. Ovo je Majina priča. Ovo je moja priča. Ovo je priča svih onih koji je razumeju.

... individualci, jebote. 

Individualizam je poslednje utociste hulja.

Posted

Individualizam je poslednje utociste hulja.

:0.6:

Posted

poanta je u tome da je grad, u ovom slucaju beograd, u svemu prednjacio. turbofolk (iako su glavne zvezde dosle sa sela) i zeldiji su nastali u bg-u, nisu ga u njega donele izbeglice krajisnici.

zapravo, to tzv poseljacenje je u manja mesta stiglo sa 10-15 godina zakasnjenja, do tada su imali prilicno zivu rok scenu.