TheBigFlegma Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Ali "neću da vozim bicikl po stazi za bicikl jer ima rupa" Šta onda sprečava vozače automobila da voze po trotoaru, ako po putevima ima rupa?
wall Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ako bi se kako izašlo iz moda mi vs oni, kolege forumaši-biciklisti bi videli da se pojedine zamerke i kritike odnose na bicikliste koji ne poštuju neka osnovna pravila u saobraćaju.To što su biciklisti izuzetno ranjivi u saobraćaju i što ima vozača (motornih vozila) idiota, ne daje im za pravo da propise ne poštuju a opet traže njihovo poštovanje.
fragand Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 (edited) da ne ispadne sad tu nestocetri komada i idemo u dvojkama, trojkama i cetvorkama u koloni ali samo ulicama gde ima biciklisticka stazastrah me je izaci na putvi u velikim sredinama imate problem u kojoj traci icimene samo brine da nocu budu osvetljeni, kao i traktori i prikolicejuce smo naleteli na paralelnu trojku i nije nikom nesto smetaloe: ima fensi vozaca i dece, ali ima dosta i dekica i bakica ihtijasanajbolji je jedan cica na tomosu sa prikolicom sto stalno vrluda i odbacuje se nogama, za njega je malo dve trake da ga preteknes, ali svi navikli Edited May 10, 2013 by fragand
ordi Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ja sam diskutovao o situaciji iz video snimka kad je jedan biciklista u pitanju. Ne znam odakle ti sad dva paralelna. Nadam se da nisi na njih mislila kad si pomenula obilazenje unutar iste trake.nisam pogledala snimak, a sto se dva ili vise paralelna smatra, najpre im svirnem ne bi li iskontrolisali svoju bahatost pa ako su se bas nameracili da ostanu tako, naravno da ih onda zaobidjem iz druge trake.
belch Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 kolko si takvih videla u bgu na drumu u poslednjih recimo mesec dana?
aram Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ako bi se kako izašlo iz moda mi vs oni...bilo bi lepo, al nesto ne verujem :)al evo malo od mene, iz dela nemacke u kome se bicikl vozi vise nego sto se hoda :)ovde komotno jedan broj biciklista moze da ponese taj naziv iz naslova. polovina ih uopste ne postuje propise, voze kuda god hoce i kako god hoce, a zasticeni su ko beli medvedi. biciklisticke staze postoje svuda i u odlicnom su stanju, ali im to ipak ne daje za pravo da po njima voze 60 na sat, narocito sto su najcesce samo drugom bojom oznaceni deo trotoara. najnormalnije voze, takodje prebrzo, kroz pesacke zone, jednosmernim ulicama u kontra smeru i slicno. prvih par godina ovde morao sam dete da drzim za ruku non-stop, dok se nije navikao na budale :)a pri tome meni je sve to ok, samo da nije tih desetak posto koji obaraju brzinske rekorde.
ordi Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 (edited) ^ne secam se da sam u samom gradu videla takvo sto, iskreno. ali je na avalskom putu, kojim prodjem otprilike jednom nedeljno, cest prizor. Edited May 10, 2013 by orderka
kralj Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 'mi vs oni' ovde ne postoji. Čisto sumnjam da ima ljudi koji su totalno lojalni biciklu i uopšte ne koriste druge vidove saobraćaja.
wall Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Pa šta znam. Izgleda da je jeres reći da ima i biciklista koji voze tako da svesno ugrožavaju svoj i tuđi život.
jimi Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Za vozace oba prometala jedna pokazna vezba:Ako nije bas onaj najvedriji suncan dan ili jos bolje sumrak ili noc, ukljucite pozadi crveno trepcuce svetlo i obratite paznju koliko vas automobili sire obilaze ili cak uporedite slicne situacije danju i uvece, sirina obilazenja se povecava sto je lampa uocljivija. Isto tako primetite kako reagujete kad vozite kola a naidjete na biciklistu sa trepcucim crvenim svetlom pozadi.
Vapad Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Meni bude drago da neko koristi svetlo, iako nepropisno. Voleo bih da panduri zaustavljaju neobeležene bicikliste. Takođe bih voleo da se sklone sa pešačkih staza na drum a ne da iskrsavaju u sred noći pred poštenim pijanim svetom i plaše ga svojim zvečanjem , doduše video se znak izvinjenja i blagog sažaljenja u očima ali to nije zamena za "mačije oči"!
Lezilebovich Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 BEOGRAD - Samo pukom srećom je izbegnuta teška tragedija prilikom teškog saobraćajnog udesa kod "PC Ušće"! Pet osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se u 16.13 sati dogodila u Bulevaru Mihaila Pupina, kada je "fijat stilo" od siline udarca izleteo na autobusku stanicu u blizini tržnog centra Ušće!Prema rečima očevidaca crni "stilo" je stajao pored autobuske stanice u žutoj traci sa upaljena četiri migavca.- Iznenada se pojavio pink-taksi koji se kretao velikom brzinom. Taksista je hteo da se ubaci između parkiranog "stila" i novog fijata koji se kretao srednjom trakom.Zbog velike brzine kojom se taksista kretao on nije uspeo da izvede taj manevar, već se sudario sa "fićom" i zakucao u crnog "fijata" - kaže jedan od svedoka.On navodi da je vozač "fiće" pokušao da pobegne u krajnju traku, ali da nije uspeo jer se u njoj nalazio kamion koji je pobegao sa mesta nesreće
Recommended Posts