January 1Jan 1 9 hours ago, zorglub said: Ali semafor obesmišljava kružni tok. Iskreno ne znam kako tacno radi semafor u kruznom, morace neko pametniji da objasni
January 2Jan 2 Kad blinka žuto - ideš Kad fiksno svetli - ne ideš Jedino što se iz blinkanja ukopa u fiksno u mestu, bez najave, tako da se desi da ostaneš u sred kružnog toka a krenu ovi iz N Tesle ko s lanca, da iskoriste svoju kukavnu šansu. Za ono što si napisao da bolje funkcioniše sada - da ne komentarišem. Verovatno zato kad se vraćam popodne s posla iz Centra na NBG, vidim kolonu u kontra-smeru maltene do Opštine.
January 2Jan 2 Kad blinka znaci da semafor nije u funkciji i da vaze svi drugi propisi o saobracaju u raskrsnicama.
January 2Jan 2 On 31. 12. 2024. at 14:29, kud u maglu Simoviću said: izgleda da o kružnim tokovima na moto putu ša-lo nisu svi obavešteni https://www.threads.net/@192_rs/post/DEPmdALNHxC?xmt=AQGz9wjI7gWNM0ByIh_cSkknqf3O3mjLEEMYW1fwNS4Rnw Ja sam na youtube pogledao deonicu. Pre kružnog toka ima: - ograničenje na 80 na sat - velika plava tabla sa kružnim tokom i izlazima - ograničenje na 60 na sat i znak za kružni tok - one reljefne trake po kolovozu - ograničenje na 40 na sat - horizontalna signalizacija za prestrojavanje za izlaze iz kružnog toka.
January 2Jan 2 znači saobraćajni inženjeri su uradili sve po ps-u, jbg uvek će biti budala za volanom koji voze 50km/h preko ograničenja, pijanih, drogiranih, ljudi koje će zadesiti srčka ili šlog, te jako retko mada ne i nemoguće neki kvar na kolima u nezgodnom trenutku - nesreće će se dešavati sve dok ai ne uzme volan u svoje ruke
Friday at 21:363 days ne znam da li je adekvatan topic, ako neko smatra da ovo sto cu da napisem ne pripada ovde, neka slobodno prebaci. elem..da li moze da se napise softver za auto koji bi mogao da prepozna grupu ljudi i umesto da isti auto slucajno/namerno udari u iste izbegne tu stvar uz pomoc tog softvera? ne mislim da je ovo neka naucna fantastika, sada vec auto moze da prepozna sta je ispred njega - ovi sto voze na automatski rezim rada - bez da oni upravljaju. zalece se auto u grupu ljudi, softver provali o cemu se radi i rucna se automatski podize ili nesto slicno. ugavlom auto staje istog momenta.
Saturday at 06:323 days Moze, naravno, za neku daleku buducnost. U medjuvremenu, ludacima ostaju postojece milijarde vozila bez toga.