Jump to content
IGNORED

Uređenje interijera

Mister No

Recommended Posts

Posted

Dakle, ako je tu malter, tužite, neka to vade kako znaju, to ne sme tako da bude.

Posted

Sigurno nije citav prostor izmedju dve zgrade ispunjen malterom i to naknadno. Vjerovatno nije ispunjen nekom termoizolacijom dok je zgrada zidana pa je naknadno spojnica povrsinski zamaskirana malterom.

Vi ste na zgradi vec imali pukotine od slijeganja, moguce da je tlo ispod vasih temelja dodatno rastreseno dok su pobijali sipove za novu zgradu. 
Ako zidana zgrada od dva sprata toliko vibrira zbog obicnog saobracaja bez teskih kamiona, bice da je razlog u temeljima.

Posted

Da samo spojnica je zamalterisana, a ostatak je ostao prazan. 

drrwOxo.jpg

Nasa zgrada od 2 sprata nije vibrirala ranije a ovo sad je bas uznemirujuce. 

Sleganje tla ispod temelja se sigurno desilo tokom pobijanja sipova zbog toga imamo pukotine ali vibracije me sad vise plase jer se krune mesta koja su ranije napukla. 

• Tužno 1
Posted

Pa na ovoj zgradi se jos izvode radovi. Jel vama vibrira zato sto oni buse zidove ili vam vibrira od saobracaja?

Posted
5 hours ago, Paul Gompitz said:

Pa na ovoj zgradi se jos izvode radovi. Jel vama vibrira zato sto oni buse zidove ili vam vibrira od saobracaja?

Ovo je slika od ranije, zgrada je zavrsena i useljena. 

Vibrira od saobracaja ujutro najvise.

Posted

Možda je samo čelo popunjeno/zamazano malterom (ili građevinskim lepkom).

• 1 year later...
Posted

Bajcovanje parketa, da ili ne? Iskustva, predlozi. Zahvaljujem.

Posted
8 hours ago, Boksita said:

Bajcovanje parketa, da ili ne? Iskustva, predlozi. Zahvaljujem.

Da ili ne zavisi si samo od tebe).. Meni pod izgleda mnogo interesantnije, kolicina nijansi je prakticno beskonacna, i kako ja vidim moras da je izabares kad vec znas kako ce izgledati ostatak prostora. 

Bajc parketa mozda ostaviti profecionalcima, jer postoji velika verovatnoca da bude saren u suprotnom. 

Bajc se uzima po tipu drveta. 

Ukoliko hoces bas taman , pod se prvo blago kvasi , pore se otvaraju i primaju vise bajca. 

Iz ovog teksta sayerlack je dobar, ja sam koristio renner. 

Postoji mogucnost da koristis i "ulje" za pod , ne znam kako se tacno na srpskom kaze, ono se vec uzima u nijansi, drvo izgleda mnogo prirodnije, prijatan miris, ali mora cesce da se obnavlja, to ipak nije poliuretanski lak. 

• Hvala 1
Posted

problem sa bajcovanjem je sto ne postoji undo

• +1 1
Posted

Ja sam bajcovao parket u svojoj gajbi (tj.ne ja no parketar :rolleyes:) i extra sam zadovoljan kako je ispalo. Volim tamnije podove (doduše, sad se svaka trun prašine vidi :sad:)

5 minutes ago, onamonamo said:

problem sa bajcovanjem je sto ne postoji undo

Hoblovanje?

• Hvala 1
Posted

ne znam koliko duboko drvo upija boju, ali svejedno hoblovanje nije undo jer uklanjas sloj drveta

• +1 2
Posted

Hvala svima! Radiće parketar, ali ja sam od onih što vole da se teorijski potkuju pre dolaska majstora :rolleyes:
Još ne znam šta ćemo. Prostorija je 4x8, plafon neki standard. Prozori na kraćim stranama zidova. Ima svetla, dovoljno, ne preterano. Ne mogu da vizualizujem šta će tamniji pod da doda/oduzme prostoru?

1 hour ago, Filozof manijak said:

Ja sam bajcovao parket u svojoj gajbi (tj.ne ja no parketar :rolleyes:) i extra sam zadovoljan kako je ispalo. Volim tamnije podove (doduše, sad se svaka trun prašine vidi :sad:)

Hoblovanje?

Je l’ čišćenje jednom nedeljno dovoljno? :D

• +1 1
Posted

svaki drugi, treći dan, ako si od onih koje nervira prašina :)

• +1 1
Posted

off topic

jel se to na novosrpskom kaze "interijer" umesto "enterijer"?

• +1 1