stajebrebilo Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Podrum Ilić, selo Rečka kod Negotina. Šardone i kaberne po 200 din a crna tamjanika 250 din rinfuz. Pakovanje po pet litara. Kao mleko, klizi. slučajno poslato sa TT
ivy Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 u Rodi imaju neku promociju vina do kraja maja pa je 1l vino Belje Grasevine 300din odlicno!
stajebrebilo Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Te grasevine sam pio i pio 90' ih na kartone, valja ! slučajno poslato sa TT
stajebrebilo Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 A kako drugacije [emoji6] slučajno poslato sa TT
yolo Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 sta je to, litrenjak? imaju li belje 0.7 na promociji ista, grasevina, merlo?
banatjanin Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Yeah! Thnx Renne, ovde stvarno ima šta da se probere! Ta graševina, pa Ivanović prokupac, Temet roze... A ona malvazija za 500 kinti zakiva!
banatjanin Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 problem je u tome što je u Srbiji ta kategorija vina sa cenama do 5 evra potpuno upropaštena. odnosno, nemamo čime da popunimo tu tržišnu nišu, koja inače svuda u svetu zapravo nosi najviše količina u prodaji. kod nas je to punjeno makedonskim i crnogorskim vinima i prave konkurencije nema, pa se kupuje ono što se nudi - a onda može da se nudi svašta, jer će se prodati. problem je u tome što su nam svi kombinati propali, tu računam i Rubin, u koji se kao nešto ulaže i gde i mogu da se proizvedu pristojna i vrlo dobra vina, ali oni i dalje pričaju priču medveđe krvi, polusuvog rozea i one litarske...khm, graševine. tu je negde krenuo da ulazi kovačević, sa tom Orfelin linijom vina, ali to je prapočetak, na tome mora da se radi još mnogo, najviše u smislu nastupa i komunikacije sa tržištem. dakle, nema dovoljno vina za svaki dan: svežih, zdravih, pitkih i pristupačnih pouzdano znam da su ovi istrijani pokidali prošle godine na tržištu i sa malvazijom i sa ovim crvenim - jer to je to: nice & low price
stajebrebilo Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 +1 I onda se svi loze da kupe spansko ili italijansko vino sa sarenom etiketom na akciji pod parolom to je strano, mora da je dobro. slučajno poslato sa TT
ivy Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 (edited) +1 I onda se svi loze da kupe spansko ili italijansko vino sa sarenom etiketom na akciji pod parolom to je strano, mora da je dobro. slučajno poslato sa TT a ustvari je,u vecini slucajeva grozno i kiselo..ja to vise ne radim,imam mozda dva spanska koja kupim kad nema nista pametnije ali uvek pre kupim nesto iz regiona ili domace ako je povoljna cena,bunarim ponude po svim radnjama u koje odem(ja sam taj potrosac koji jako pati iz banacinonovog posta ) ili neku rinfuzu iz obliznje vinarije.. ali vec vidim da cu napraviti zalihu ove grasevine Edited April 15, 2016 by ivy
stajebrebilo Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Meni je vecina domacih rinfuza bolja od bilo koje industrije. Govorim o segmentu do pet evra po litri. slučajno poslato sa TT
banatjanin Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 (edited) +1 I onda se svi loze da kupe spansko ili italijansko vino sa sarenom etiketom na akciji pod parolom to je strano, mora da je dobro. slučajno poslato sa TT a dovoljno je zapitati se: ako mu je cena 250 dinara, došlo je iz Španije, u ceni su čep, etiketa, flaša, porez, uvozne dažbine, transport, marža uvoznika i marža prodavca, koliko onda zaista košta to vino? ali vec vidim da cu napraviti zalihu ove grasevine ta njihova litarska graševina jeste veoma dobra i daje više nego što košta Edited April 15, 2016 by banatjanin
Recommended Posts