Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Kod Šicka na Voždovcu smo mi kupili.

Peceno prase ili spremno za pecenje?

Posted

Treba mi brzo informacija gde ima da se kupi celo prase za pecenje. Hvala.

Bah.. Vidim da Maxi ima neku akciju za celo prase.

U mom kraju: Orašac i mesara Uzelac.

Posted

Šicko ima prasiće, zvao, hvala svima :)

Posted

35lg803.jpg

edit: na pola kuvanja ubaciti komad slanine i spic rebra i to je to. malo zaprske.

Posted

išleri, spremni za čokoladiranje.

od slatkog još shortbread, kuglice od kestena, i New York style čizkejk, sa toppingom od višanja (nešto mi se baš jelo nešto kiselo, kao kontrast svemu ostalom čokoladnom).

Šicko je i moj glavni diler, za vikend se dogovorili šta da mi ostavi, sutra preuzimam.

od ostalih stvari, neizbežna ruska salata, a uz nju i salata od celera, šargarepe, peršuna i oraha. plus salata od pečenih crvenih paprika.

mesišta, podvarak po yolu, gibanica, pogačice ščvarcima po banatjaninu, krompir sa parmezanom.

i brutalna supa od ćurke i teleće kosti koju sam skuvala za vikend pa zamrzla deo.

a piće se malo ćaletove šljive, malo Laphroiga, a najviše Mataljevog Kremena.

image.jpeg

Posted

Ima li neko neki poseban trik za kuvanje kestena? Ja ih zasečem pa rknem u slanu vodu na pola sata i to je to. Dovoljno?

Posted (edited)

Gotovo žito- ukupno 2kg (od početnih pola kila pšenice uz orahe, šećer i suvo grožđe). Izrendala 1 muskatni orah. Šlag po potrebi. Ipak, treba da penoći da se sve lepo sjedini.

@beowl

Ako je za kesten pire (poslastica), kuva se u mleku.

Edited by halloween
Posted (edited)

Ima li neko neki poseban trik za kuvanje kestena? Ja ih zasečem pa rknem u slanu vodu na pola sata i to je to. Dovoljno?

I aj cuo za ovo za vino.Nego Beowle kad mi ono rece da potrazim recept za wellingtona nadjoh i ovo:

Izgleda da sam još uvek malkice balzamovan od sinoć, tek sad sam skontao da si pravio Wellingtona :D Ubacujem ovaj tvoj recept zajedno sa onim koji je Adam već okačio pa ću da ga isprobam ovog meseca.

:misko:  :misko:  :misko:

Edited by Frank Pembleton
Posted

Dobro sad, mesec ili godina, šta je to naspram večnosti...

Posted

solarijum

a kad bude gotovo, dok je vrelo odvajam od kostiju, kožuricu obaška, komadam meso, slažem i presujem da napravim bajaderu, dobio sam know how

Posted (edited)

prebranac made by yolo

i luk, i praziluk, ljut dobro i konstantno što posebno pozdravljam

struktura idealna, ukus fenomenalan. dubok naklon!

jedino što ga je doneo pola sta nakon masakra nad vrućom jagnjetinom i prasetinom (stefan)

ovo što se vidi pored je ćuretina. do nje nisam dobacio.

sada mi je teško. bila je ovo super godina i nek ide u 3 lepe

IMG_6723.jpg

IMG_6726.jpg

Edited by kblo konza
Posted (edited)

Evo, bilo je malo povuci-potegni i drž'-ne daj, ali na kraju okončasmo prvu fazu.

0613ebf1890916cfdf6f044b6dfd8ee3.jpg

822077ae9e72f711d703c862227c25b5.jpg

12ebb80b531c2626b8326b2506eb81a5.jpg

Sutra neka mi je dobri Allah u pomoći sa onim lisnatim testom. Za side dish sam predvideo pareni asparagus na puteru/limunu a za dezert moje omiljeno povrće - londonske štanglice.

Edited by beowl