belch Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Elektron i te za internet se ne koriste ni za sta dugo jer nemaju pin. Tako barem mene naucili.
maheem Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 nema ni moja Maestro ta tri broja pa kucam 123 umesto njih
MancMellow Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Elektron i te za internet se ne koriste ni za sta dugo jer nemaju pin. Tako barem mene naucili. Cekaj bre koju ja karticu onda imam moja ima i pin i ta tri broja iza, preko neta radi, u inostranstvu radi, sve radi :D A ta kartica de fi ni tiv no nije kreditna.
belch Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 To pitaj pametnjakovice iz banke :D Nemam pojma, samo prenosim Nisam je nikad koristila u inostranstvu, samo na netu
MancMellow Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 (edited) Ma dobro to, nego meni radi i kod nas u prodavnicama gde treba pin, samo zbog kursa nije bas isplativo...ali moze. Edited January 27, 2015 by MancMellow
jms_uk Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Cekaj bre koju ja karticu onda imam moja ima i pin i ta tri broja iza, preko neta radi, u inostranstvu radi, sve radi :D A ta kartica de fi ni tiv no nije kreditna. Visa Debit?
MancMellow Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Visa Debit? Pa jeste debit, nije creditna, ali je Visa ELECTRON, tako pise
ajgor Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Pa jeste debit, nije creditna, ali je Visa ELECTRON, tako pise Prepostavljam da je ovako: Visa Electron koja na prednjoj strani ima svih 16 ispisanih cifara serijskog broja ima CVN i radi preko neta, Visa Electron koja na prednjoj strani ima ispisane samo poslednje 4 cifre serijskog broja nema CVN i ne radi preko neta.
hazard Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Visa Electron = Visa Debit Nema to veze s placanjem na internetu :D ranije su nase banke zbog opste paranoje i bojazni od kradje brojeva kartice davale neke Visa/Master Internet kartice koje su se koristile iskljucivo za internet placanja i bile vezane za devizni racun sa maksimalnom sumom transakcije (tipa 300 evra) i to je bilo samo parce plastike sa brojem (bez magnetne trake i cipa), dok s druge strane "standardne" kartice (bilo kredit bilo debit) kojima kupujes u radnji nisi mogao da koristis za kupovinu preko interneta. Danas je ta paranoja uglavnom popustila pa kada u banci dobijes Visa ili Master karticu (opet bilo kreditnu bilo debitnu) ona sljaka za sve, internet, domace trziste, inostranstvo, itd.
jms_uk Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ok, ok - mislio sam na kartice koje se bas zovu Visa Debit :)
MancMellow Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Prepostavljam da je ovako: Visa Electron koja na prednjoj strani ima svih 16 ispisanih cifara serijskog broja ima CVN i radi preko neta, Visa Electron koja na prednjoj strani ima ispisane samo poslednje 4 cifre serijskog broja nema CVN i ne radi preko neta. da, to je ta. i radi placanje u prodavnicama u Srbiji i inostranstvu, kao i cash machines u zemlji i inostranstvu. I preko neta u Srbiji i inostranstvu.
jms_uk Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 dok s druge strane "standardne" kartice (bilo kredit bilo debit) kojima kupujes u radnji nisi mogao da koristis za kupovinu preko interneta. Danas je ta paranoja uglavnom popustila pa kada u banci dobijes Visa ili Master karticu (opet bilo kreditnu bilo debitnu) ona sljaka za sve, internet, domace trziste, inostranstvo, itd. Intezina Maestro kartica radi u radnji ili ATM-u, ali ne moze za internet. Ako platis 1k din, mogu da aktiviraju i tu uslugu...
MancMellow Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ok, ok - mislio sam na kartice koje se bas zovu Visa Debit :) Jbg, to sam nekoc imao u UK, ali nije bila plava nego tamno-sveto siva, ako me razumes :D
hazard Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Uostalom evo sta vam je Visa Electron Visa Electron is a debit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States. The card was introduced by Visa in 1985 and is a sister card to the Visa Debit card. The difference between Visa Electron and Visa Debit is that payments with Visa Electron require that all the funds be available at the time of transfer, i.e., Visa Electron card accounts may not be overdrawn. Visa Debit cards, on the other hand, allow transfers exceeding available funds up to a certain limit. Some online stores and all offline terminals (like on trains and aircraft) do not support Visa Electron because their systems cannot check for the availability of funds. Elem, jedina razlika izmedju Vise Electron i Vise Debit je da Visa Electron nema "dozvoljeni minus", dakle nema veze to s placanjem preko neta
jms_uk Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Jbg, to sam nekoc imao u UK, ali nije bila plava nego tamno-sveto siva, ako me razumes :D Ako je 'world's local bank' u pitanju, sve mi je jasno...
Recommended Posts