Jump to content
IGNORED

Jovo Kapicic

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

ja sam ga video uzivo, ziveo u istoj ulici. samo sam bas bio mali dec i sjecanje je varljivo. mozda sam sliku u glavi pokupio sa tv-a. uglavnom, mislim da je isao u neku afroamericku zemlju, a mi ga ispracali i mlatarali zastavicama. mahao nam kroz krov od kola, otprilike ko papa sad. posle me je baba vodila svake nedelje u kucu cveca, na grob, jer su mi oni ukoceni strazari bili do jaja. i bilo je paunova okolo. a posle dodje filipenko koji je procitao priloge za biografiju vladimira dedijera i oseca se pozvanim da soli pamet.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Filipenko

123

• kim_philby

113

• yolo

54

• Pontijak

45

Posted

Pfff, amateri... Išao sam u osnovnu pored auto-puta, od 75' do 78' - 79' smo mahali zastavicama kad god je išao ili se vraćao od negde, ili kad je dočekivao/ispraćao mnogobrojne goste... Viđao sam ga češće nego babu i dedu koji su živeli u Zemunu :D

Posted (edited)

^^Nije k'o papa, on je imao trovratnog Mercedesa bez krova, pa su nam mediji objašnjavali kako je ovo sigurna zemlja, čim Tito može da se vozi u kolima koja nisu obezbeđena.@historianJa sam ga jednom (s tim odvratnim zastavicama) dočekivao na Terazijama, veće je bilo mudo dočekivati ga u centru.

Edited by Anonymous
Posted
a posle dodje filipenko koji je procitao priloge za biografiju vladimira dedijera i oseca se pozvanim da soli pamet.
Molim, i drugi put. :fantom: Istini za volju, nađe se tu još ponešto...titoknjige.jpg
Posted (edited)

Nemaš "Bilo je časno živeti sa Titom" (nagrada za učenika generacije) u kolekciji, a imaš duplikat kazivanja. Časti nemamo, mahalanja imamo i previše. :(

Edited by ArleKino
Posted
Nemaš "Bilo je časno živeti sa Titom" (nagrada za učenika generacije) u kolekciji, a imaš duplikat kazivanja. Časti nemamo, mahalanja imamo i previše. :(
Ma imam ja još nekoliko knjiga na temu Titoizma, ali kapiram da je ovde uglavnom tražen biografski materijal.I nije duplikat, to su autobiografska kazivanja deo 1 i 2.
Posted

Miraleme, Filipenko te pwnovao. Nema većeg titoiste ovde, i mislim da je red da to priznamo. :D

Posted
Molim, i drugi put. :fantom: Istini za volju, nađe se tu još ponešto...
e sad sve to lepo baci u djubre, posto kurcu ne valja. gomila romansiranih biografija, povrsnih prelaza i clusterovanih teorija zavere.
Posted

To verovatno i jeste pokupio sa đubreta, gde je završilo zajedno sa Kardeljom i sličnim. No, kapiram da u tome ima i neke draži... činjenica je da su boljševičke memorabilije veoma tražene ovde po zapadima.

Posted

Pa koja biografija valja? Još ne sretoh takvu.

Posted

E, kud pobacah sve te knjige (nakolmovani Tito u srebrnom odelu, sa lažnim mladežom radi na strugu u svojoj radionici na Brionima), danas bi zlata vredele.

Posted

ovde po istocima i nisu, braca ciGAni se za to vise ni ne zavlace u kontanjar.

Posted
E, kud pobacah sve te knjige (nakolmovani Tito u srebrnom odelu, sa lažnim mladežom radi na strugu u svojoj radionici na Brionima), danas bi zlata vredele.
Mi smo u kući tamo negde 1970-tih imali kalendar sa Predsednikom, apsolutni car u beloj uniformi, kakav Holivud kakvi bakrači. Da sam znao pa da čuvam, al jbga.